SOFT ADVENTURE

Vår ambition är att alla ska kunna delta i våra aktiviteter, utan krav på tidigare erfarenhet och utan att vara vältränad eller van vid friluftsliv.  

Vår utrustning är anpassad för dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av t ex havskajak eller klättring/bouldering och under vintersäsongen har vi alltid torrdräkt på paddelturerna. Dessutom kryddar vi din upplevelse med inslag av den lokala kulturhistorien och lokalt förankrade måltidsupplevelser.

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna och det omväxlande landskapet med blandskog och granitkullar som inbjuder till olika typer av klättring. Hos oss upplever du det bästa av Bohuslän, maten, människorna och en av världens vackraste arkipelager.

SOFT ADVENTURES - KAJAK

Musslor à la granit * Sillstryparen * Stadspaddling * Fiskaren

Längre kajakturer som är lite mer ansträngande, där det är en fördel att ha paddlat kajak några gånger tidigare:
Sälsafari i kajak * Skeppsbrott 

CYKLA MED GUIDE

På våra guidade cykelturer upplever du gamla kulturvägar och stenbrott, industrimiljöer, hällristningar och andra fornlämningar. Guiden berättar om vardagslivets mödor förr i tiden och sätter in det vi ser i sitt historiska sammanhang. Alla våra  cykelturer är soft adventure; Stenhuggaren * Sillskärerskor och industriarbetare

 

KLÄTTRING FÖR NOVISER

Prova på att klättra med topprep, aningen "Introduktion till topprepsklättring" eller som en del i en kombinationsaktivitet: Strandsittaren * Klätterstig

TRYGGHET KOMFORT OCH NJUTNING

Vi har anpassat de flesta av våra egna aktiviteter så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. I bokningsbekräftelsen får ni information om hur ni bör klä er och vad som är lämpligt att ta med i form av förstärkningsplagg. I början av varje aktivitet får deltagarna en genomgång av nödvändig teknik och säkerhet. 

Beroende på väderförhållandena kan en tur behöva ställas in eller flyttas i tid och rum. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör detta vid varje tillfälle, i samråd med bokade deltagare. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Trygghet, omtanke och lyhördhet är våra kärnvärden.

•Ingen tidigare erfarenhet krävs men vi förutsätter att du har "normal" hälsa (känner dig frisk). Om du känner dig osäker bör du rådgöra med din behandlande läkare om ni tillsammans anser att du klarar av måttlig fysisk ansträngning.

•Start och samlingsplats varierar mellan våra olika aktiviteter. Anmälda deltagare meddelas därför var samling sker, vanligen senast kl 20 dagen innan turen, om vi inte utgår från vår lokal i Norra Hamnen i Lysekil.

 

HOME

 

 

 

Havskajaktur: FISKAREN

Att paddla genom nattgammal is i Lysekils skärgård är magiskt! Gullmarns mynning är isfri 51 veckor om året, så det händer inte så ofta. Däremot får vi ofta sällskap av en nyfiken säl. Vattnet är kristallklart och inga motorljud hörs. Njut av havet, tystnaden och paddlingen. Tema: Fisk(are) och (o)vänner Namnet Fiskaren anspelar på de modiga män som trotsade havet i alla väder och årstider för att förse sina familjer med mat och konservindustrin med råvara. Sälarna som ofta dyker upp och följer med oss en stund är också fiskare. Under färden kommer guiden att stanna och samla ihop gruppen för att berätta om "fiskarna" och livet på och under ytan". Och så äter vi en god och mustig fisksoppa under bensträckaren i mitten av paddelturen. Vanligtvis går turen lördag förmiddag. Om vädret inte tillåter detta kan turen flyttas till söndag, om detta passar inbokade deltagare.  Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Turen även bokas på annan tid än våra schemalagda tillfällen. Vid bokning av "Privat tur" finns fler alternativ, t ex vad gäller val av tidpunkt, varaktighet, isättningsplats, transporter, tema, utomhusmatlagning mm. För andra bokningbara kajakturer, klicka här Område: Varierande* områden i LYSEKIL    Säsong: Oktober-Maj Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Min 16 år, min 160 cm lång Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, utomhusmåltid, torrdräkt (+ evt huva och handskar) Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  4 timmar inkl rast (varav 3h sittande) Språk: Svenska och Engelska Måltid: Varm fisksoppa med bröd och måltidsdryck Tillval: Egen singelkajak K1  * = Eftersom de närliggande hotellen erbjuder den här turen i paket med övernattning anpassar vi startplatsen efter i första hand väderförhpllandena och i andra hand till områden i närheten av de bokade gästernas hotell. Familjer med barn och ungdomar yngre än 16 år rekommenderas att istället boka:   Sälsafari 3h (vissa avgångar på loven i nov, februari och påsk)

FrånSEK 1'300
Boka Nu!

Cykeltur MTB: KANTSTEN

Guidad cykeltur på 2-3 timmar med omväxlande natur och mycket variation. Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet.    Du väljer nivå på turen utifrån dina förväntningar och förmåga. Vi har delat in våra MTB-turer i 3 svårighetsgrader:  Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Tekniskt och makligt tempo - normal hälsa, motiverad och viss cykelerfarenhet Fartfyllt och tekniskt - god fysik och tidigare erfarenhet av MTB Du kommer att ledas av oss på Outdoor West men också av lokala MTB-cyklister från Lysekil vars hjärtan klappar extra mycket för just MTB. Vi själva guidar i huvudsak när det är lättrampat och våra "locals" tar vid när det blir fart och fläkt och tekniken verkligen sätts på prov. Film från lätt/medel här. Klicka på knappen BOKA NU! här intill för att se tillgängliga datum, tider och priser för olika avgångar. När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur) Område: LYSEKIL    Säsong: Året runt Krav: Min 12 år, min 160 cm lång Deltagare väljer nivå på turen utifrån sina förväntningar och förmåga enligt beskrivning nedan. Detta ingår: Guide, MTB cykel, hjälm, väst, vattenflaska Ta med: Ev. ryggsäck, huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, (senilsnöre), snacks/fika Varaktighet:  2-3 timmar  Måltid: Nej  

FrånSEK 495
Boka Nu!

Klättra: STRANDSITTAREN - ett familjeäventyr

Förflyttning längs en smal hylla ovanför vattenbrynet och därefter möjlighet att prova på topprepsklättring. Jobba som ett team och stärk varandra i familjen eller arbetsgruppen. Stötta dina barn och vänner som lämnar sin normala bekvämlighetszon. Klicka på BOKA NU-knappen här intill för att se datum och tider. Område:   Trellebystrand, 4 km från centrala Lysekil Säsong:   Maj-September Krav:  3-73 år, skor som sitter kvar på foten Detta ingår:  hjälm, sele och guide (skor till topprepsklättringen) Ta med:  (vatten, ryggsäck - händerna måste vara fria om du behöver hjälpa dina barn/vänner) Varaktighet:   2 timmar Pris:  SEK 400 (vuxen) familjerabatt finns    

FrånSEK 400
Boka Nu!

Vandra och klättra: KLÄTTERSTIG

Vandra, scrambla och klättra. Ett äventyr för alla åldrar (7-70 år). Topptur 4h, med topprepsklättring och utomhuslunch. Vandra i storslagen, kuperad natur med ”bohuslänska giljor” och bohusgranit. Prova på scrambling (mellanting mellan vandring och klättring) och topprepsklättring (med fasta toppankare) med variation i svårighet från 3 till 6a.   Klicka på knappen BOKA NU! här intill för att se datum, tider och priser. Område: 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil Varaktighet:  4 timmar totalt  Säsong: April-November (året runt om vädret tillåter) Krav: Normal fysik, ingen tidigare erfarenhet. (7-70 år) Tänk på detta: Fullt friska knän och vrister. Ej lämpligt vid artrosbesvär. Tillräckligt god syn för att kunna göra avståndsbedömingar vid vandring i oländig terräng och finna lämpliga ytor för händer och fötter vid klättring. Du måste kunna uppfatta muntliga instruktioner även när det blåser. Barn: Barn och ungdomar 7-15 år är välkomna i vuxens sällskap äret runt. Ju yngre barn, desto fler vuxna bör ni vara: Boka alternativet "Privat grupp" efter att ni valt datum och få familjepris. Vissa avgångar, kan ungdomar från 10 år delta på egen hand och bokar då kategorin ungdom. Detta ingår: Guide, lån av personlig klätterutrustning som sele, hjälm och skor för topprepsklättring. Lättare lunch i fält ingår. Klädsel/att ta med: Bär oömma, bekväma långbyxor och ta med en tröja med lång ärm för skogspromenaden. Skor lämpliga för terrängvandring (som sitter kvar på foten och har kraftig sula som inte är hal på vått underlag) och gärna ryggsäck (ev med extra vatten och snacks). Start: Samling: N Hamng. 6, ca 10-15 min före angiven starttid för att prova ut utrustrningen. Ni kan åka med oss eller köra efter med egen bil (alternativt skickar vi en Google-pin) till platsen där vi ska parkera och starta. Kollektivtrafik: Kontakta oss angående upphämtning för resande med Västtrafik (buss 841 från Göteborg via Uddevalla och linje 847 färja över Gullmarn), hållplats Lysekil Södra Hamnen. Soft adventure Turens svårighetsgrad är lätt-medelsvår. Vi har organiserat turen med tanke på att det skall vara möjligt för familjer att genomföra den. Har man anlag för svindel finns det alterantiva vägval. Inga förkunskaper krävs men vi förutsätter normal hälsa. Knän och leder i fötterna måste dock klara påfrestningar i kuperad terräng med höga kliv. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. 

FrånSEK 900
Boka Nu!

Vinterpaddling: Sälsafari i kajak

På vintern är det lättare att få sällskap av sälar! Alla blir lyckliga av att möta havets mörkögda skönheter. Vi väljer startplats med tanke på var sälarna håller till, så du kan vara ganska säker på att få se en eller flera, trots att vi inte paddlar så långt.. Stabila kajaker, lämpliga för nyböjrare, och torrdräkt gör att du kan njuta ännu mer av vinterpaddlingen. Vanligtvis går den här tretimmarsturen på söndagar. Om vädret inte tillåter detta kan turen tidigareläggas till lördag, om detta passar inbokade deltagare. Under skolloven i november, februari och kring påsk har vi satt in några extraturer mitt i veckan. Då är familjer med barn (8år/140cm) är välkomna. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider, ålderskrav och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Turen även bokas på annan tid än våra schemalagda tillfällen. Vid bokning av "Privat tur" finns fler alternativ, t ex vad gäller val av tidpunkt, varaktighet, isättningsplats, transporter, tema, utomhusmatlagning mm. För andra bokningbara kajakturer, klicka här Område: LYSEKIL   varierande startplats Säsong: November-April Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Minst 13 år/160 cm lång  (Under skolloven, vardagar, minst 8 år/140 cm lång, i vuxens sällskap) Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, torrdräkt (+ evt huva och handskar) Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  3 timmar (varav ca 2,5 i kajaken) Måltid: Nej Språk: Svenska och engelska   Tillval: Egen singelkajak K1 För andra bokningbara kajakturer, klicka här

FrånSEK 975
Boka Nu!

Vandra och scrambla: TOPPTUR till Fornborgen

Ett äventyr för alla åldrar (5-65 år). Topptur 2,5 hrs, medelsvår/fysisk vandring i mycket brant och tidvis svårforcerad terräng. (Men det finns vissa alternativa omvägar.) Räkna med att bli lite smutsig, samtidigt som du har mycket kul. Hela poängen med en fornborg är att den ska vara svårtillgänglig för anfallare, och lätt att försvara för lokalbefolkningen. Denna fornborg uppfyller dessa kriterier med råge. Dessutom är utsikten häftig. Vi vandrar i kuperad terräng, blandskog och trädplanteringar och tar oss långsamt upp längs bergssidan. Vi tar oss fram över bergknallar med branta stup och djupa sprickor. Väl uppe på toppen njuter vi av utsikten och medhavd fika. Scrambling innebär att man måste använda händerna för att komma framåt, uppåt och nedåt. Räkna med att kläderna kan få fläckar av jord, kåda mm. Men kul är det.   Klicka på knappen BOKA NU! här intill för att se datum, tider och priser. Område: 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil Varaktighet:  2,5 timmar totalt  Säsong: April-November (året runt om vädret tillåter) Krav: Normal fysik och kondition. (5-65 år) Tänk på detta: Fullt friska knän och vrister. Ej lämpligt vid artrosbesvär. Tillräckligt god syn för att kunna göra avståndsbedömingar vid vandring i oländig terräng. Du måste kunna uppfatta muntliga instruktioner även när det blåser. Barn: Barn och ungdomar 5-9 år är välkomna i vuxens sällskap äret runt.  Boka alternativet "Privat grupp" efter att ni valt datum och få guiden för er själva. Ungdomar från 10 år får delta på egen hand och bokar då kategorin ungdom. Detta ingår: Guide. Klädsel/att ta med: Bär oömma, bekväma långbyxor och ta med en tröja med lång ärm för skogspromenaden. Skor lämpliga för terrängvandring (som sitter kvar på foten och har kraftig sula som inte är hal på vått underlag) och helst ryggsäck (med vatten och eventuellt egen matsäck). Start: Samling: N Hamng. 6, ca 10-15 min före angiven starttid för att prova ut utrustrningen. Ni kan åka med oss eller köra efter med egen bil (alternativt skickar vi en Google-pin) till platsen där vi ska parkera och starta. Kollektivtrafik: Kontakta oss angående upphämtning för resande med Västtrafik (buss 841 från Göteborg via Uddevalla och linje 847 färja över Gullmarn), hållplats Lysekil Södra Hamnen. Soft adventure Turens svårighetsgrad är medelsvår. Vi har organiserat denna aktivitet med tanke på att det skall vara möjligt för familjer och tre generationer att genomföra den. Har man anlag för svindel eller blir trött finns det alterantiva vägval. Vi förutsätter att du har normal kondition och hälsa. Knän och leder i fötterna måste dock klara påfrestningar i kuperad terräng med höga kliv. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. 

FrånSEK 400
Boka Nu!

Hällristningar after dark

Vissa hällristngar ses bäst när det är mörkt. Följ med på en spännande tur efter mörkrets inbrott där du får lära dig mer om tiden då hällristningarna gjordes och bohusläningarnas handelskontakter under bronsåldern. Tema: Hällristnngar - after dark Världsarvsområdet i Tanum är mer känt, men i Backa ligger hällristningslokalerna lättillgängligt, som pärlor på ett halsband utefter den gamla byvägen.  Redan 1627 omtalades hällristningarna i Backa! Sedan dess har teorierna om deras syfte avlöst varandra. Den sydskandinaviska hällristiningstraditionen dateras till Nordisk bronsålder (ca 1700 fvt-500 fvt), Lästips   Plats: Backa, Brastad (Lysekils kommun, se karta "visa resväg" nedan) Säsong: September-April (tiden varierar, och följer solens nedgång) Varaktighet: 45 min i Backa, max 90 min inklusive transp fr Lysekil Språk: Svenska (och engelska, vid behov) Barn: Rekommenderas från 10 år Måltid: Nej Kan även bokas som "Privat tur/visning" och då finns fler alternativ vad gäller val av tidpunkt, varaktighet, transporter mm. Då kan aktiviteten även anpassas till barn från 5 år.

FrånSEK 250
Boka Nu!

Havskajaktur: SILLSTRYPAREN

Dags att slappna av och njuta av naturen! Vi glider fram i sakta mak genom skärgården i stabila kajaker. Guiden berättar om ålgräsängar, fisket och sillperiodernas betydelse för Bohuslän i allmänhet och Lysekil i synnerhet. Bli sillstrypare för en dag... Klicka på BOKA NU-knappen här intill för att se datum och tider. Område: LYSEKIL Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, utomhusmåltid Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca 2,5 i kajaken) Pris: SEK 900 Tillval: Egen singelkajak K1 Torrdräktshyra (lämpligt i början/mitten av maj) Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.  

FrånSEK 900
Boka Nu!

Klättra: Topprep - en introduktion

Prova på att klättra med sele, hjälm och klätterskor. Vi är vana vid att hjälpa barn, ungdomar och vuxna nybörjare till en härlig upplevelse. OBS! Detta är inte en kurs - utan endast en introduktion OMRÅDE: Varierar beroende på var det finns torra klippor:  t ex Lilla Långevik, Trellebystrand  Säsong: Maj-September Ålder:   3-73 år Krav: Inga förkunskaper Hyfsat bra anklar och knän Detta ingår: Hjälm, sele och klätterskor. Aktivitetsledare som säkrar och instruerar. Varje deltagare får prova på 2-3 leder (beroende på ledernas svårighetsgrad och längd, under maximalt två timmar per session) Varaktighet: 2 timmar  Pris:     Vuxen: SEK 400  Familjepris och barn/ungdom finns också Är ni en grupp som vill ha en egen aktivitet, på en tidpunkt som passar er kan ni boka en "Privat klätterledare" för 2-4 timmar. Räkna då med minst 20-25 minuter per person om ni vill hinna klättra minst 2-3 leder per person.

Uthyrning Kajak

Vi har stabila och lättmanövrerade kajaker som passar bra för nybörjare och ovana paddlare. Vi har även lite vassare kajaker för den erfarne havskajakpaddlaren. Under högsäsong har vi öppet dagligen. Övriga tider på året sker utlämning av kajaker på tid som vi kommer överens om med den som hyr.  Detta ingår alltid: kajak, paddel, kapell samt öskar eller länspump. Detta kan bokas till: sjökort att fästa på kajaken, vattentäta säckar. Detta kan köpas: topografisk karta med rastplatser mm, outdoortoalett, tångguide. OBS! TIDER för utlämning/hämtning av bokad utrustning varierar beroende på säsong och veckodag. TITTA NOGA PÅ BOKNINGSBEKRÄFTELSEN och dubbelkolla våra öppettider mot vår hemsida. (klicka här) Under lågsäsong finns inga fasta tider att boka för utlämning utan vi avtalar lämpliga tider med respektive förhyrare.

HUGGET I STEN - från Lysekil till Härnäset

Guidad visning med bil/minibuss . Besök stenhuggarmiljöer i Rixö och på Härnäset samt hällristningarna i Backa, Brastad. Stenbrott och bolagshus, miljöbrott och Hitlersten, bronsålderskult och fackföreningsrörelser.

Uthyrning MTB

Vi har ett begränsat antal cyklar för uthyrning. Dessa bokas online. Ej bokade cyklar och de som inte används för en aktivitet kan hyras på plats, men vi rekommenderar onlinebokning för att vara på säkra sidan. Observera att vi har begränsade öppettider, även i högsäsong. Tider för uthyrning cyklar (midommar-mitten av augusti): Upphämtning 10.30-12.00 // Retur 16.00-16.30  = 4-6 tim/hrs (dagligen) Upphämtning 10.30-12.00 // Retur 19.30 = 8-9 tim/hrs (sön-fre) Upphämtning 16.30-17.00 // Retur 19.30  = 2-3 tim/hrs (sönd-fre) Endast dagsuthyrning (= ingen flerdags-rabatt) Finns det inga cyklar att välja i en viss kategori är de redan uthyrda. Så här bokar du: 1) Välj önskad dag. 2) Välj den tid för upphämtning och retur som passar dig bäst. 3) Välj STORLEK: S = 160-170 cm M = 168-179 cm L = 176-188 cm Finns inte önskad storlek att boka är den redan uthyrd. Vänligen välj annan tid eller dag. 4) Lämna kontaktuppgifter och telefonnummer till åtminstone en person per bokning. 5) Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. 6) Ta med kvitto/bokningsbekräftelse/reservationen med QR-kod på utskrift eller telefonen till vår kajak- och cykelgarage på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta nedan.  

Uthyrning Klätterutrustning

Crashpad och hjälmar uthyres  Tider för uthyrning KLÄTTERUTRUSTNING (midommar-mitten av augusti): Upphämtning 10.30-12.00 // Retur 16.00-16.30  = 4-6 tim/hrs (dagligen) Upphämtning 10.30-12.00 // Retur 19.30 = 8-9 tim/hrs (sön-fre) Upphämtning 16.30-17.00 // Retur 19.30  = 2-3 tim/hrs (sönd-fre) Endast dagsuthyrning (= ingen flerdags-rabatt) Finns det ingen utrustning att välja i en viss kategori är det redan uthyrdt. Försök då att byta tid eller välj en annan dag.

Uthyrning Cykel

Vi har vanliga cyklar för uthyrning. 0-21 växlar. Samtliga all uthyrning ska bokas online - minst en timma i förväg under högsäsong och minst 24 timmar innan under lågsäsong. Vid bokning på plats tillkommer faktureringsavgift. Veckodag, starttid och priser kan variera, beroende på säsong: För att se tillgängliga cyklar: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för utlämning samt antal cyklar i varje priskategori Endast de alternativ som är tillgängliga en viss dag och tid visas vid bokningstillfället. Det innebär att det inte finns fler i samma kategori just då. Prova en annan tid eller dag istället. För mer info om respektive alternativ: klicka BOKA NU eller LÄS MER Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer och checkat ut kundkorgen.  Så här bokar du: Välj önskad dag. Välj tidsintervall. (1/2 dag, heldag, flera dagar) Välj kategori/typ av cykel. Lämna kontaktuppgifter och telefonnummer till åtminstone en person per bokning så att vi kan nå er under er vistelse i Lysekil. Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. Ta med en utskrift av kvitto/bokningsbekräftelse/reservationen med QR-kod på utskrift eller visa upp den i telefonen när du kommer till vårt kajak- och cykelgarage på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta nedan.    

FrånSEK 125
Boka Nu!

Cykeltur MTB: VISNING hotell/konferensbokare/personal

En mycket lätt cykeltur där vi demonstrerar vad vi kan erbjuda era hotell- och konferensgäster. Max 90 minuter, varav ca 20 minuter inforSchedule and pricesmation om våra "produkter".  Syfte: att du ska kunna svara på kundens frågor och förmedla känslan av en härlig upplevelse. På vissa turer har vi flera svårighetsgrader. För konferensgäster gäller att alla ska kunna delta, och så ger vi de duktiga lite utmaningar i den mån det går. Vi informerar mer i samband med den aktuella turen. OBS! endast 6 platser - tillgången bestäms av deltagarnas längd som du anger när du bokar. Detta är det normala utbudet på helgerna April-Juni och Augusti-November: Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Tekniskt och makligt tempo - normal hälsa, motiverad och viss cykelerfarenhet Fartfyllt och tekniskt - god fysik och tidigare erfarenhet av MTB Du kommer att ledas av oss på Outdoor West men också av lokala MTB-cyklister från Lysekil vars hjärtan klappar extra mycket för just MTB.  Område: LYSEKIL    Säsong: April-November Krav: Min 12 år, min 160 cm lång Deltagare väljer nivå på turen utifrån sina förväntningar och förmåga enligt beskrivning nedan. Detta ingår: Guide, MTB, cykel, hjälm, väst, vattenflaska Ta med: Ev. ryggsäck, huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, snack Pris: SEK 700 / vuxen (min 3 och max 6 personer) Ca 2-3 timmar. SEK 900 / vuxen (min 4 och max 6 personer) Ca 4 timmar. Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

Cykeltur MTB: SKURKÄRRINGEN (endast kvinnor, nybörjare)

Guidad cykeltur på 2 timmar. Introduktion till Mountainbike. Omväxlande natur och mycket variation.  All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och fika, åtminstone när man är nybörjare. Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen för en del. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet.  Aktuell nivå: Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Klicka på BOKA NU-kanppen för att se att se dag och tid för nästa tillfälle. Område: LYSEKIL    Säsong: September-Oktober Krav: Min 12 år, min 155 cm lång Detta ingår: Guide, MTB, cykel, hjälm, väst, vattenflaska Ta med: Ev. egen fika, ryggsäck, huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, snack Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

Privat tur - Löpning

Vandra med guide längs havet och fjordarna.  Vår guide tar er med längs utmärkta vandringsleder, men även på de trevligaste omvägarna till de bästa ställena för utsikt, fotografering och rast. Vi har lokalkännedomen och kan ordna en vandring som passar era önskemål om svårighetsgrad och tempo, rastplatser, typ av terräng mm utifrån den tid ni har till förfogande och gruppens sammansättning, t ex deltagarnas ålder och fysiska form. PRIVAT TUR är tänkt för små och stora grupper upp till 30 personer. sker på en tid som passar deltagarna ni kan välja till ett visst tema, t ex marinbiologi, historia, fotografering, botanik, svampplockning mm OBS!  Vi behöver ha bokningen senast 48 timmar innan önskad avfärd.   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

FrånSEK 1'950
Boka Nu!

Privat tur - Löpträning

Löpträning med guide längs havet och fjordarna. Vår guide tar er med längs vandringsleder, på skogsstigar eller över granitklipporna. Vi har lokalkännedomen och ordnar en löprunda som passar era önskemål om svårighetsgrad och tempo, typ av terräng mm utifrån den tid ni har till förfogande och gruppens sammansättning, t ex deltagarnas ålder och fysiska form. PRIVAT TUR är tänkt för små och stora grupper upp till 15 personer. sker på en tid som passar deltagarna OBS!  Vi behöver ha bokningen senast 48 timmar innan önskad avfärd.

FrånSEK 1'950
Boka Nu!

Vandra: Lysekil runt, stads- och naturvandring med guidning

Promenad i rask takt (ca 8 km), med auktoriserad guide som berättar om det vi passerar. Vi stannar till då och då för att vila och betrakta de vackraste  utsikterna, speciella platser. Vi berättar om intressanta fenomen, pausar för fototillfällen och för att insupa atmosfären av Lysekil idag och i forna tider. Mycket vandring, många backar och mindre tid för stillastående föredrag. En introduktion för dig som vill uppleva mer av Lysekil.   Endast förhandsbokning online. Annars ställs turen in. Anmälda meddelas startplats per telefon eller email.

Privat tur - KAJAK

Paddla med guide på havet eller inne i fjordarna.  Vår guide tar er med genom de trevligaste passagerna till de bästa strandhuggen. Låt oss ordna fikakorgen eller lunch/middag eller så lagar vi maten tillsammans i fält.  PRIVAT TUR är tänkt för grupper om 2-8 personer i K1 (singelkajak) eller max 14 personer i delade tandemkajaker (K2). Är ni fler så boka en omgång till, för då behöver vi vara två kajakguider, och två släp med kajaker. Privat tur: sker på en tid som passar deltagarna har sjösättning och paddling i ett område som passar ert sällskap har ett visst tema, t ex marinbiologi, tångpaddling OBS!  Vi behöver ha bokningen senast 48 timmar innan önskad avfärd.   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar. Från oktober till mitten av maj rekommenderar vi att samtliga deltagare bär torrdräkt.

FrånSEK 3'100
Boka Nu!

Kajaktur: STADSPADDLING

Stad, natur och njutning! Glid fram i lugnt tempo förbi granitklipporna som omger vackra Lysekil. När vädret tillåter går vi tur och retur mellan Norra och Södra Hamnen, runt Stångehuvuds naturreservat. Vi vänder efter att ha paddlat förbi/genom Lysekils gästhamn i Havsbadsområdet. Tema: Staden och Naturen Guiden kommer att stanna för korta vilopauser och för att berätta om det vi ser och upplever under paddelturen. Familjer med barn 5-10 år rekommenderas att välja morgonturer eftersom det ofta är vindstilla och lugnt vatten tidigt på dagen. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Område: LYSEKIL Norra och Södra Hamnen samt Stångehuvuds naturreservat Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa  Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell Ta med: (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen) Barn/ungdom: Barn 5-15 år är välkomna tillsammans med minst en vuxen var, alla dagar utom på fredagskvällar Varaktighet:  2,5 timmar (varav ca 2 i kajaken) Språk: Svenska och engelska Måltid: Nej   Tillval: Egen singelkajak K1 (endast vuxna) Egen kajak: Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak  

Kajaktur: MUSSLOR À LA GRANIT (familjetur)

Blåmusslor, kajak, naturen och livskvalitet. Detta är en tur för dig som gillar att njuta, som uppskattar lugn och ro och som inte känner för att paddla så långt. Förutom god mat och vacker natur blir det förhoppningsvis en vacker solnedgång över Västerhavet att njuta av. Tillsammans tillagar vi och avnjuter blåmusslor på en egen ö (eller strand). Maten är en lika viktig del av turen som de nakna solvarma klipporna och paddlingen. Detta är "soft adventure", slow food, natur and familjemys förpackat i en enda 4-timmarstur. Vi paddlar i långsam takt, lagom för nybörjare. Guiden ger nödvändiga instruktioner om hur du manövrerar kajaken.  OBS! Av och till är det ont om LOKALPRODUCERADE BLÅMUSSLOR. Då serverar vi istället havskräftor, en annan lokalt fiskad delikatess. Klicka på knappen BOKA NU! för att se aktuella dagar och tider Område: LYSEKIL  Saltö fjord  Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa. Vuxna ska kunna simma minst 200 m Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, Utomhusmåltid - blåmusslor eller havskräftor, alkoholfri måltidsdryck (bordsvatten/öl) Ta med: (solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken), egen måltidsdryck  Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca max 2 hrs i kajaken) Pris: Vuxen: SEK 900 (i K2 kajak som delas med annan person) Familjerabatter finns på vissa avgångar (aktuellt belopp framgår vid bokning) Tillval: Egen singelkajak K1 Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.    

Privat grupp: Introduktion till topprepsklättring (granitklippa)

Introduktion till klättring med topprep på Bohusläns klippor Under 2 timmar får ni en introduktion till utrustning och teknik för topp-repsklättring (sportklättring) på Bohusläns granitklippor. Lämpligt för grupper om 3-4 personer (nybörjare) Beroende på gruppens storlek, tidigare erfarenhet och platsen vi för dagen väljer att klättra på kommer varje deltagare att klara av ca 2-3 leder av ökande svårighetsgrad under maximalt 2 timmar. Har ni klättrar tidigare hinner ni oftast med fler leder. Vill ni klättra mer: boka på fler timmar. (bokas som tillval) Är ni 7 eller fler bör ni lägga till en timma extra (tillval). I det pristillägget ingår även tillgång till utrustning. Är ni en större grupp som behöver fler klätterledare så att fler kan klättra samtidigt, kontakta oss för offert, eller gör flera separata bokningar.  

FrånSEK 3'000
Boka Nu!

Privat tur - KULTURGUIDNING

kulturguidning

FrånSEK 2'800
Boka Nu!

Privat tur - Vandring

Vandra med guide längs havet och fjordarna.  Vår guide tar er med längs utmärkta vandringsleder, men även på de trevligaste omvägarna till de bästa ställena för utsikt, fotografering och rast. Vi har lokalkännedomen och kan ordna en vandring som passar era önskemål om svårighetsgrad och tempo, rastplatser, typ av terräng mm utifrån den tid ni har till förfogande och gruppens sammansättning, t ex deltagarnas ålder och fysiska form. PRIVAT TUR är tänkt för små och stora grupper upp till 30 personer. sker på en tid som passar deltagarna ni kan välja till ett visst tema, t ex marinbiologi, historia, fotografering, botanik, svampplockning mm OBS!  Vi behöver ha bokningen senast 48 timmar innan önskad avfärd.   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

FrånSEK 1'950
Boka Nu!

Privat tur - MTB cykel

Hitta nya vägar och få en del tekniktips.  Vår guide tar er med genom de roligaste passagerna till de bästa utsiktsplatserna och fikaställena..  PRIVAT TUR är tänkt för grupper om 2-8 personer med MTB-cyklar från oss eller max 14 personer om ni kommer med egna cyklar. Privat tur: sker på en tid som passar deltagarna vi anpassar nivån efter era förkunskaper - lätt eller medel OBS!  Vi behöver ha bokningen senast 48 timmar innan önskad avfärd.   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

FrånSEK 2'000
Boka Nu!
Soft adventure med Outdoor West

utomhusaktiviteter för oerfarna, familjer, frodiga, försiktiga eller bekväma deltagare