• FISKAREN

  MED FISKSOPPA,  4h, FRÅN 16 ÅR

   

  BOKA OKT-MAJ
 • SÄLSAFARI

  OKT-MAJ  2.5 timmar, FRÅN 10 ÅR

  Torrdräkt ingår

   

  Läs mer/BOKA
 • SILLSTRYPAREN

  KAJAKTUR MED SILLBUFFE, 4h

   

   

  BOKA MAJ-OKT
 • STADSPADDLING

  Runda Stångehuvuds naturreservat, när vädret tillåter. Tur: 2,5h. Ålder: Från 5 år

   

  boka maj-sep
 • musslor a la granit

  familjetur med MUSSLOR  ELLER tillval av SKALDJUR

  BOKA juli-aug
 • STADSPADDLING

  Runda Stångehuvuds naturreservat, när vädret tillåter. Tur: 2,5h. Ålder: Från 5 år

  BOKA MAJ-SEP
 • PRIVAT TUR

  SKEPPSBYGGAREN:  Bassholmen och Nordströmmarna

   

  BOKA ÅRET RUNT
 • PRIVAT TUR

  tillval: t ex MUSSLOR ELLER SKALDJUR, mm

  BOKA ÅRET RUNT
 • PRIVAT TUR

  SKEPPSBROTT: till Stora och Lilla Kornö, genom Smalsund

  BOKA ÅRET RUNT
 • SILLSTRYPAREN

  KAJAKTUR MED SILLBUFFE,  4h

   

  BOKA MAJ-OKT

PADDLA KAJAK MED GUIDE

BOKA EN SCHEMALAGDA TUR 

 Privat tur    Grupper   Hyr kajak (läs mer eller boka)

Outdoor West erbjuder guidade turer timmar i lugna vatten utanför Lysekils stad. Vår utrustning är anpassad för dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av havskajak. Dessutom kryddar vi din upplevelse med inslag av den lokala kulturhistorien och lokalt förankrade måltidsupplevelser.

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna. Hos oss upplever du det bästa av Bohuslän, maten, människorna och en av världens 10 vackraste arkipelager.

 • Våra SCHEMALAGDA kajakturer varar från 2 1/2 till 6 timmar från samling tills vi skiljs åt och klassas som soft adventure. Vissa är även familjevänliga och har familjerabatter, andra har begränsingar t ex krav på längd eller ålder.
 • Vintertidtabell, dvs vinterpaddling: mitten oktober - mitten maj
 • VI ANPASSAR utbudet av kajakturer de närmaste 7-10 dagarna efter väderleksprognosen, så nya turer kan tillkomma och andra plockas bort om det de är mindre lämpliga pga vindstyrka och/eller riktning.
 • Privata turer (varaktighet 2 timmar - 2 dagar, bokas minst 48 timmar innan avgång) - lite dyrare, men skräddarsydda upplevelser, på en dag och plats, och så länge som ni önskar, från 2 deltagare.

SCHEMALAGDA TURER NÄRMASTE VECKAN/ORNA:

Kajak: Sälsafari (klädd i torrdräkt)

På vinterhalvåret är det lättare att få sällskap av sälar! Alla blir lyckliga av att möta havets mörkögda skönheter. Vi väljer startplats med tanke på var sälarna håller till, så du kan vara ganska säker på att få se en eller flera, trots att vi inte paddlar så långt.. Stabila kajaker, lämpliga för nybörjare, och torrdräkt gör att du kan njuta ännu mer av vinterpaddlingen. Med anledning av COVID-19 har vi minskat maximala antalet deltagare och tar inte mer än 2 olika sällskap på samma avgång. Däremot kan vi lägga till en extra avgång samma dag, om så behövs. När en avgång är fullbokad lägger vi in en ny avgångstid samma dag. (Är ni en större familj så hör av er om det inte finns tillräckligt med lediga platser).  Högst 2 ungdomar (10-15 år och 145-160 cm långa) kan följa med per avgång. Under skolloven i november, februari och kring påsk har vi satt in några extra avgångar per vecka. Desssutom har vi tillfälligt tagit bort måltiden och kortat ned turen för att undvika smittorisker. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider, ålderskrav och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Turen även bokas på annan tid än våra schemalagda tillfällen. Vid bokning av "Privat kajaktur" finns fler alternativ, t ex vad gäller val av tidpunkt, varaktighet, isättningsplats, transporter, tema, utomhusmatlagning mm. För andra bokningbara kajakturer, klicka här Område: LYSEKIL   varierande startplats Säsong: September-Maj Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Minst 10 år/145 cm lång   Detta ingår: Guide, plats i delad (K2) tandem-kajak, torrdräkt (+ evt huva och handskar) Ta med: Huvudbonad, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen),  (eget dricksvatten, att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  2,5 timmar (varav max 2 sittande i kajaken) Måltid: Nej, men varm dyck serveras i anslutning till turen Språk: Svenska och engelska   Tillval: Egen singelkajak K1 För andra bokningbara kajakturer, klicka här

FrånSEK 900
Boka Nu!

Kajakskola: att paddla med familj

Introduktion till kajakpaddling för hela familjen. Förutom grundläggande kunskaper och teknik lägger vi fokus på att planera turer med barn, träna med draglina och att skapa goda vanor till havs.  Tanken är att varje familj deltar vid minst 2 olika tillfällen, eftersom det är repetition som gör att nya lärdomar blir kunskap. Det är många fakta och aha-upplevelsen kommer kanske inte förrän andra eller tredje gången. Det är bara bra om ni kan träna på egen hand några gånger mellan varje tillfälle. Väder och vind avgör vilket område vi håller till i för dagen. Men för det mesta utgår vi från vår lagerlokal i Norra Hamnen i Lysekil. Skulle det bli ändring så kontaktar vi bokade deltagare. På sikt kommer ni att få fler inbjudningar till familjepaddlingar. Begränsat antal deltagare med anledning av ”COVID-19” och principen social distansering gäller. Vi utgår alltid från att alla är simkunniga och vi behöver veta vilka som inte är det!    Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priser. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.   Område: LYSEKIL Området mellan Norra Hamnen - Lilla Skeppsholmen och Stångehuvuds naturreservat (eller annan lämplig plats, med tanke på aktuell vind) Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa  Från 5 år Detta ingår: Instruktör, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell Ta med: (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen) Barn/ungdom: Barn 5-9 år är välkomna tillsammans med minst en vuxen var, 10-15-åringar paddlar ev tillsammans med en annan vuxen i delad tandemkajak. Varaktighet:  2,5 timmar (varav ca 2 i kajaken) Språk: Svenska  Måltid: Nej   Tillval: Egen singelkajak K1 (endast vuxna) Torrdräkt (rekommenderas maj ut) Egen kajak: Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak  

FrånSEK 575
Boka Nu!

Kajak m guide: FISKAREN (torrdräkt & måltid)

Att paddla genom nattgammal is i Lysekils skärgård är magiskt! Gullmarns mynning är isfri 51 veckor om året, så det händer inte så ofta. Däremot får vi ofta sällskap av en nyfiken säl. Vattnet är kristallklart och inga motorljud hörs. Njut av havet, tystnaden och paddlingen. Tema: Fisk(are) och (o)vänner Namnet Fiskaren anspelar på de modiga män som trotsade havet i alla väder och årstider för att förse sina familjer med mat och konservindustrin med råvara. Sälarna som ofta dyker upp och följer med oss en stund är också fiskare. Under färden kommer guiden att stanna och samla ihop gruppen för att berätta om "fiskarna" och livet på och under ytan". Och så äter vi en god och mustig fisksoppa under bensträckaren i mitten av paddelturen. Med tanke på COVID-19 erbjuder vi isället fler kortare turer utan måltid, t ex Sälsafari 2.5 hrs. Den här turen ges endast då tillräckligt många anmält intresse, eller om man bokar en egen avgång, och starttiden kan variera. Priskategorin "Privat avgång" innebär att ni blir ensamma med guiden, med start den utsatta avgångstiden.  Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Din bokning blir inte bindande förrän utcheckningen är genomförd och kan avbrytas när som helst. Turen även bokas på annan tid än våra schemalagda tillfällen. Vid bokning av "Privat tur" finns fler alternativ, t ex vad gäller val av tidpunkt, varaktighet, isättningsplats, transporter, tema, utomhusmatlagning mm. För andra bokningbara kajakturer, klicka här Område: Varierande* områden i LYSEKIL    Säsong: Oktober-Maj Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Min 16 år, min 160 cm lång Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, utomhusmåltid, torrdräkt (+ evt huva och handskar) Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  4 timmar inkl rast (varav 3h sittande) Språk: Svenska och Engelska Måltid: Varm fisksoppa och måltidsdryck Tillval: Egen singelkajak K1  * = Eftersom de närliggande hotellen erbjuder den här turen i paket med övernattning anpassar vi startplatsen efter i första hand väderförhållandena, och i andra hand till områden i närheten av de bokade gästernas hotell. Familjer med barn och ungdomar yngre än 16 år rekommenderas att istället boka:   Sälsafari 2,5h (vissa avgångar på loven i nov, februari och påsk)

FrånSEK 1'300
Boka Nu!

Kajaktur: STADSPADDLING

Stad, natur och njutning! Glid fram i lugnt tempo förbi granitklipporna som omger vackra Lysekil. När vädret tillåter går vi tur och retur mellan Norra och Södra Hamnen, runt Stångehuvuds naturreservat. Vi vänder efter att ha paddlat förbi/genom Lysekils gästhamn i Havsbadsområdet. Tema: Staden och Naturen Guiden kommer att stanna för korta vilopauser och för att berätta om det vi ser och upplever under paddelturen. Familjer med barn 5-10 år rekommenderas att välja morgonturer eftersom det ofta är vindstilla och lugnt vatten tidigt på dagen. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Område: LYSEKIL Norra och Södra Hamnen samt Stångehuvuds naturreservat Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa  Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell Ta med: (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen) Barn/ungdom: Barn 5-15 år är välkomna tillsammans med minst en vuxen var, alla dagar utom på fredagskvällar Varaktighet:  2,5 timmar (varav ca 2 i kajaken) Språk: Svenska och engelska Måltid: Nej   Tillval: Egen singelkajak K1 (endast vuxna) Torrdräkt (rekommenderas maj ut) Egen kajak: Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak  

FrånSEK 575
Boka Nu!

Havskajaktur: SILLSTRYPAREN

Dags att slappna av och njuta av naturen! Vi glider fram i sakta mak genom skärgården i stabila kajaker, lämpliga för nybörjare. Guiden berättar om ålgräsängar, fisket och sillperiodernas betydelse för Bohuslän och Lysekil och hjälper dig med grundläggande paddelteknik. Vi stannar till på en lämplig strand för bensträckare och en härlig buffé där du får prova olika sillinläggningar.  Bli "Sillstrypare" för en dag...  Med tanke på COVID-19 erbjuder vi isället fler kortare turer utan måltid, t ex Stadspadling 2.5 hrs. Den här turen ges endast då tillräckligt många anmält intresse, eller om man bokar en egen avgång, och avgångstiderna varierar. "Privat avgång" innebär att ni blir ensamma med guiden den utsatta avgångstiden. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Din bokning blir inte bindande förrän utcheckningen är genomförd och kan avbrytas när som helst.   Område: LYSEKIL, Saltö fjord (norr om Norra Hamnen) Alternativ vid hård vind: Nordströmmarna Säsong: Maj-Oktober Målgrupp: Primärt alla vuxna, oavsett förkunskaper Vissa avgångar från 13 år Nivå: Soft Adventure Lätt, lämpligt för nybörjare Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Inga långvariga problem med armar och axlar Kunna sitta upprätt i kajaken ca 75 minuter i ett sträck Min 13 år och 160 cm Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak med kapell, paddel och flytväst, utomhusmåltid  Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), liten flaska med ca 0.5L dricksvatten (som kan förvaras ovanpå kajaken) Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca 2,5 i kajaken) Språk: Svenska och engelska Måltid: Buffé av olika sillinläggningar, bröd och alkoholfri måltidsdryck Tillval:       Torrdräktshyra (lämpligt i början/slutet av sommarsäsongen) Paddla ensam i K1, singelkajak  

FrånSEK 900
Boka Nu!

Kajaktur: KVÄLLSPADDLING i solnedgången

Varva ned och njut av den nedgående solen. Vi paddlar ut i skärgården medan solen försvinner under horisonten. När vi återvänder är det nästan mörkt och lanternorna guppar fram över havet. Kanske ser vi mareld... Guiden kommer att stanna för korta vilopauser och för att berätta om det vi ser och upplever under paddelturen. Desutom blir det kortare intoduktiontill paddelteknink och navigering i mörker. Av säkerhetsskäl har vi en åldersgräns på lägst 12 år fyllda och minst 150 cm lång. Vi paddlar i tvåmanskajaker. Har du en egen kajak som du är van att paddla på havet kan du använda den på turen. Från mitten av oktober rekommenderar vi tillval av torrdräkt. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Område: LYSEKIL Norra Hamnen samt Stångehuvuds naturreservat, Kornöarkipelagen eller Saltö fjord, Säsong: September-Mars Krav: Normal hälsa  Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst, kapell och lanternor (ljuskälla som fästs på kajaken och huvudet) Ta med: (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen) Barn/ungdom: Barn som har fyllt 12 år är välkomna tillsammans med minst en vuxen vardera. Varaktighet:  2,5 timmar (varav max 2 i kajaken) Språk: Svenska och engelska Måltid: Nej   Egen kajak: Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak  

Kajaktur: SILLSTRYPARE i skyddade farvatten

När vinden friskar i kan vi inte längre gå ut på havet utanför Lysekil med nybörjare. Då flyttar vi turen till skyddade farvatten där vågorna aldrig blir särskilt höga. Oftast blir det i vackra Nordströmmarna, men iblans  Pga restiden, ca 50 minuter från Lysekil  blir aktiviteten totalt en timma längre, och paddlingstiden en knapp halvtimma kortare jämfört med en SILLSTRYPARE i skärgården utanför Lysekil. Under turen får du uppleva den frodiga innerskärgården med strömt vatten i Nordströmmarna. Vi använder stabila kajaker, lämpliga för nybörjare. Guiden berättar om ålgräsängar, fisket och sillperiodernas betydelse för Bohuslän och Lysekil. Vi stannar till på en lämplig strand för bensträckare och en härlig buffé där du får prova olika sillinläggningar.  Bli "Sillstrypare" för en dag...  Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL med transport till Nordströmmarna eller annat lämpligt område (t ex Holma el VANN) Säsong: Maj-Oktober (extrainsatt dagar med vindstyrkor ca 8-12 m/s utanför Lysekil) Målgrupp: Fullt friska vuxna, oavsett förkunskaper. Nivå: Soft Adventure Fysiskt krävande men lämpligt även för nybörjare Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m. Inga kända problem med händer, armar och axlar. Kunna sitta upprätt i kajaken ca 75 minuter i ett sträck. Från 16 år, eftersom man behöver tillräckliga krafter för att orka paddla i stark motvind en del av tiden. Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak med kapell, paddel och flytväst, utomhusmåltid  Ta med: Vindtät jacka eller en fleecetröja som andas (beroende på om det är soligt eller ej). Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), en flaska med minst 0.5L dricksvatten (som kan förvaras ovanpå kajaken) Varaktighet:  5 timmar totalt (varav ca 2-2,5 i kajaken) Språk: Svenska och engelska Måltid: Buffé av olika sillinläggningar, bröd och alkoholfri måltidsdryck Tillval:       Torrdräktshyra (lämpligt i början/slutet av sommarsäsongen) Paddla ensam i K1, singelkajak  

Kajaktur: MUSSLOR À LA GRANIT (familjetur)

Blåmusslor, kajak, natur och livskvalitet. Detta är en tur för dig som gillar att njuta, uppskattar lugn och ro och som inte känner för att paddla så långt. Förutom njutningen i att glida fram över havet bjuds du på god mat och vacker natur. På de sena eftermiddagsturerna blir det förhoppningsvis även en vacker solnedgång över Västerhavet. Tillsammans tillagar vi och avnjuter blåmusslor på en egen ö (eller strand). Maten är en lika viktig del av turen som de nakna, solvarma klipporna och paddlingen. Detta är "soft adventure", slow food, natur and familjemys förpackat i en enda 4-timmarstur. Vi paddlar i långsam takt, lagom för nybörjare. Den här turens längd beror på väderleken och hur gamla de anmälda barnen/ungdomarna är. Små barn, kort tur. Äldre, simkunniga barn (och vuxna), längre tur. Guiden ger nödvändiga instruktioner om hur du manövrerar kajaken. Tillval:  Istället för lokalproducerade musslor kan man mot pristillägg välja havskräftor, krabba eller räkor, lokala delikatesser, men då gäller dagens kilopris och detta betalas på plats innan turen. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL  Saltö fjord, norr om Norra Hamnen Säsong: Maj-September Målgrupp: Primärt familjer med små och stora barn (2-3 generationer) Nybörjare som vill smaka på Bohusläns mat och natur Grupper med blandade förkunskaper som vill njuta och umgås Nivå: Family Fun / Soft Adventure Lätt, lämpligt för nybörjare Krav: Normal hälsa. Vuxna ska kunna simma minst 200 m Vuxen som ska paddla med barn i samma kajk måste vara tillräckligt starka/paddelvana för att orka hantera en lång K2-kajak i svag vind. Dvs inte ha långvariga problem med armar och axlar. Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, kapell, paddel, flytväst och utomhusmåltid. Ta med:              0.5L dricksvatten (att förvara ovanpå kajaken) (solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen) (egen "festlig" måltidsdryck)  Varaktighet:  Max 4 timmar totalt (varav ca max 1,5 hrs i kajaken) Barn:            Från 3 år (vissa villkor gäller) Familjerabatter finns på vissa avgångar (aktuellt belopp samt ålderskrav framgår vid bokning) Måltid:  Lokalproducerade blåmusslor med tillbehör, alkoholfri måltidsdryck (dvs bordsvatten/öl) Tillval:    Havskräftor eller andra skaldjur, till dagspris (betalas på plats) Egen singelkajak K1   Kan även bokas på en dag och tid som passar Er grupp: välj privat tur Om det är barn med på turen håller vi oss i skyddade vatten och ställer in turen helt vid vindstyrkor och vindriktning som medför obehag eller försämrad säkerhet för deltagarna.  

Översikt SCHEMALAGDA kajakturer:

Våra guidade turer bokas online. Starttid och veckodag kan variera från vecka till vecka, beroende på säsong. Det är bokningssystemets starttider som gäller. 

Våra aktiviteter har namn som speglar temat för respektive tur. Vi anknyter till lokal näringar och företeelser, mestadels förr i tiden. 

Alla turer vänder sig i första hand till nybörjare och dem som inte är vana vid paddling på havet. Några turer är mest lämpliga för barnfamiljer, andra är längre och tempot högre. Varje avgång anpassas till rådande vind och deltagarnas förmåga.

PRODUKT BOKA: Lägsta ålder/längd MÅLTID MM TID
FISKAREN  OKT-MAJ

16 år/160 cm 

(13 år/160 cm, vissa lovveckor)

Fisksoppa*

Torrdräkt

4h
MUSSLOR À LA GRANIT MAJ-SEP 5 år Musslor*

4h

SILLSTRYPAREN  MAJ-OKT

16 år/160 cm 

(13 år/160 cm, endast högsäsong)

Sillbuffé* 4h
STADSPADDLING  MAJ-SEPT 5 år Nej 2.5h
SÄLSAFARI I KAJAK  OKT-MAJ

10-15 år 145-160cm: 2 platser/avgång

Nej

Torrdräkt

2.5h

*veganskt, vegetariskt eller laktosfritt alternativ finns (anges vid bokning)

 

 

  ANPASSAT EFTER VÄDRET 

Beroende på väderförhållandena kan en havskajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga.  Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt.

Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare. 

 

 • OM det enligt väderprognosen skall det blåsa ca 4 m/s kan det hända att vi behöver stänga en viss avgång för familjer med barn, ställa in helt eller omlokalisera till annan plats, eftersom man måste vara två som orkar paddla i motvind.
 • Turerna kan behöva omlokaliseras till skyddade vatten och vi ombesörjer då transport av kajaker (och, om så behövs, deltagare utan egen bil) till skyddade vatten t ex Nordströmmarna eller Örekilsälven/Gullmaren vid Munkedal.
 • Huruvida vi måste omlokalisera eller ställa in, beror på vindstyrka (oftast 7-8 m/s utanför Lysekil), vindriktning, våghöjd, gruppens sammansättning mm, så vi håller kontakt med bokade deltagare, om detta skulle bli aktuellt.

 

BRA ATT VETA INNAN BOKNING:

 • Vintersäsong  mitten oktober - mitten maj
 • Sommarsäsong mitten maj - mitten oktober
 • Tillsammans med bokningsbekräftelsen får ni information om hur ni bör klä er och vad som är lämpligt att ta med i form av förstärkningsplagg.
 • På några turer krävs ett minsta antal bokade deltagare för att aktiviteten ska starta. I de fallen kommer en summa att reserveras från ert betalkort men beloppet dras inte förrän turen verkligen blir av.

 

SOFT ADVENTURE

 • Vi har anpassat turerna (2 eller 4 timmar) så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Som standard andvänder vi K2/tandemkajaker med 2 separata sittbrunnar för maximal stabilitet och sittkomfort. Den som önskar egen K1/singelkajak beställer detta tillägg till bokningen innan utcheckning..
 • Ingen tidigare erfarenhet krävs men vi förutsätter att vuxna kan simma 200 m och att du har "normal" hälsa (känner dig frisk). Om du känner dig osäker bör du rådgöra med din behandlande läkare om ni tillsammans anser att du klarar av måttlig fysisk ansträngning.
 • Våra 4-timmarsturer vänder sig till de flesta som söker en kombination av lättare paddling och att lära känna den lokala kulturen. I turer som är längre än 3 timmar ingår dessutom en måltidsupplevelse.
 • Längre turer (5-6 timmar) förutsätter att du har paddlat några gånger tidigare så att du vet att du inte har problem att sitta längre tid i kajaken och att du har normal grundkondition.
Master Card, Visa, PayPal accepted + invoicing fee

Kontantfri verksamhet

Samtliga aktiviteter ska bokas online - minst en timma i förväg.

 

BOKNINGSINFO

Vid bokning på plats tillkommer faktureringsavgift.

Veckodag, starttid, pris och åldersgränser kan variera, beroende på säsong:

 • För att se starttid för respektive aktivitet: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för avgång
 • För mer info om respektive aktivitet: klicka BOKA NU eller LÄS MER
 • Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer och checkat ut kundkorgen. 

Om arrangören (vi) ställer in en aktivitet pga olämpligt väder erbjuder vi i första hand en alternativ aktivitet, och/eller återbetalar (evt. mellanskillnad) minus en mindre bokningsavgift. (fullständiga bokningsvillkor)

Vissa aktiviteter kräver ett minsta antal anmälda deltagare. I sådana fall reserverar vi ungefär halva beloppet, men det dras inte från ert konto förrän vi bekräftar att turen blir av. (Gäller även vid "Privat aktivitet")

Du kan alltid logga in på vår hemsida för att få kopia på borttappad biljett/voucher.

 

Finns det ingen bokningsbar aktivitet eller tillräckligt antal bokningsbara platser att boka den dag och tid ni önskar?

Det kan bero på att ett visst tillfälle är fullbokat eller inställt pga av annan bokning. Lösningen är då att boka en "Privat" tur/aktivitet. 

Välj mellan:       

kajak     klättring      MTB/cykel      vandring/hiking     guidad (stads)promenad/cykeltur     löpträning/trail running