• 7-vxl

  boka
 • Budget 3-vxl

  boka
 • E-bike Hard trail

  boka
 • Familjecykel

  boka
 • Gravel

  För släta småvägar på grus gräs  granit

  Boka
 • 24-vxl hardtrail MTB

  boka
 • näverkärrs naturreservat

 • Budget 3-vxl

  boka

HYR CYKEL I LYSEKIL

Innehåll:  Tips för dig  som  cyklar  på  egen hand

Cykelmodeller att hyra    *    Säkerhetstips

 

1/7-15/8: Bemannad utlämning av bokade cyklar 

09.30-10.30 samt 16.30-17.00 dagligen

Eftersom vi inte är på plats när det inte finns bokade cyklar för utlämning behöver vi ha din bokning:

 • 12 timmar innan upphämtning på morgonen
 • 3 timmar innan upphämtning på eftermiddagen

Uthyrning utan föregående reservation kommer att expedieras, om vi har tid, och efter att de som förbokat fått hjälp. Eftersom vi bedriver en kontantfri verksamhet tar vi ut en hanteringsavgift vid bokning och betalning på plats.

 

Hyr CYKEL: "E-BIKE" Elassisterad

Upptäck badplatser, naturreservat och landsbygden utanför Lysekils tätort. Med motorns hjälp hänger du med i samma tempo som en ganska van cyklist. Framför allt får du ork i uppförsbackarna och i motvind. Genom att välja en lämplig växel, så att du kan hjälpa till själv, kan en elcykel gå upp till 8 mil på en laddning.  Hyr en lätttrampad elcykel en tidig eller sen halvdag eller en heldag. (Vi hyr inte ut elcyklarna över natten, pga stöldrisken.) Elcyklarna bokas och betalas online - senast tre timmar innan utläming. Vid sen bokning, samma dag ring för att kolla  tillgänglighet. Endast bemannad utlämning på angivna tider. Deposition av nycklar eller ID-handling krävs.   TYP AV CYKLAR Specialized  Vado 3.0 eller motsvarande  - lämplig för försiktig körning i terräng, på gräs, grus och granit. 9 växlar. (4st tillängliga). ECORIDE Ambassador är en 7-växlad elcykel med navmotor i framhjulet. Korg fram. Hydraulisk handbroms, fotbroms och belysning.  (vi har endast 1st kvar) Fördel:  Lågt  insteg/step thru. Lämplig för stadstrafik och grusvägar. För att hitta tillgängliga cyklar: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för utlämning samt antal cyklar i varje priskategori Endast de alternativ som är tillgängliga en viss dag och tid visas vid bokningstillfället. Det innebär att det inte finns fler i samma kategori just då. Prova en annan tid eller dag istället. Veckodag, starttid och priser varierar, beroende på veckodag och säsong. Det blir ingen bindande bokning förrän du uppger ditt kortnummer, CVC, mm och checkar ut kundkorgen.  Så här bokar du elcykel: Välj önskat datum Välj tidsintervall Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. Visa upp bokningsbekräftelsens QR-kod i din telefonen, eller ta med en utskrift när du kommer till vår kajak- och cykeldepå på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta och vägbeskrivning nedan.

FrånSEK 450
Boka Nu!

Hyr CYKEL: "GRAVEL-BIKE"

Hyr en gravelcykel för en snabb och naturskön långtur på asfalt, grus och fina skogsstigar. Med lite mil i benen eller mycket god kondition hinner du ca 60-80 km på 5 timmar.  Om någon i er grupp hellre kör en el-assisterad cykel för att hålla samma tempo som de övriga går det att boka samtidigt.   Gravel-cyklarna bokas och betalas online - senast 20.00 kvällen innan. (Vi kan inte garantera att vi hinner åtgärda efter föregående uthyrning om  du bokar samma dag.) Välj mellan en förmiddag eller eftermiddag/kväll eller heldag. Vi hyr inte ut gravel-cyklar över natten pga stöldrisken. Cyklehjälm ingår. Endast bemannad utlämning på angivna tider - eller boka först och kontakta oss, ca 1 dygn innan, för att bestämma en tid för upphämtning och deposition av nycklar eller ID.   För att se tillgängliga cyklar: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för utlämning, samt antal cyklar i varje storlek. Endast de storlekar som är tillgängliga en viss dag och tid visas vid bokningstillfället. Det innebär att det inte finns fler i samma storlek just då. Prova en annan tid eller dag istället. Priset varierar, beroende på veckodag och när på säsongen. Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer, CVC mm, och checkat ut kundkorgen.  Så här bokar du: Välj önskat datum Välj mellan förmiddag, eftermiddag eller heldag Bekräfta tidigaste starttid och senaste återlämning Välj storlek. Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. Lågsäsong: Ring oss ca 24 timmar innan för att bekräfta/avtala tid för upphämtningen. Välkommen på avtalad tid till vår kajak- och cykeldepå på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta och vägbeskrivning nedan:

FrånSEK 450
Boka Nu!

Hyr CYKEL: "CITY BIKES"

Utforska Lysekils stad och omgivningarna: "Skaftö runt", Lysehalvön,  hällristningar och golfbanor i Brastad, kvällstur med bangolf och bad på Bastevik. Se fler turförslag nedan. Bekväma cyklar med och utan korg, för lugna turer på asfalt och grusvägar. Hjälmar och barnstolar bokas separat.  Familjecykel med plats för två barn under 8 år finns. Vi har däremot inga barn- och ungdomscyklar, eftersom det inte finns sammanhängande stråk av separerade cykelbanor i Lysekil. SPECIALCYKLAR: (klicka på länkarna nedan) Elcykel - för långturer på asfalt, grus och jämna grässtigar Gravel - för långturer på asfalt, grus och jämna grässtigar OBS! Bemannad utlämning på angivna tider. (Cykeldepån är för det mesta obemannad, utom i samband med start och avslut på guidade aktiviteter).   Våra öppettider och priser varierar, beroende på säsong och veckodag. För att se tillgängliga cyklar: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för utlämning samt antal tillgängliga cyklar i varje priskategori/typ Endast de alternativ som är tillgängliga en viss dag och tid visas vid bokningstillfället. Det innebär att om det inte går att boka, så finns det inte fler i samma kategori just då. Prova en annan tid eller dag istället. Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer och checkat ut kundkorgen.    Så här bokar du hel eller halvdag: Välj datum Välj mellan heldag, tidig halvdag, sen halvdag (eller DYGN/FLERA dagar) Välj kategori/typ av cykel och antal av varje typ Ange minst ett telefonnummer till en person per bokning så att vi kan nå er under er vistelse i Lysekil. Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. Observera att vi har begränsade öppettider i vår kajak- och cykeldepå, på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta nedan. Blir du sen kan vi ställa bokade cyklar på utsidan och skicka låskod till dig via SMS. Tips: Cykla med guide

FrånSEK 150
Boka Nu!
För att se pris på MTB, klicka på bilden nedan

CITYCYKLAR

 • 3 vxl med korg BUDGET
 • 7 vxl med och utan korg
 • 24 vxl  hardtrail/city-MTB
 • 24 vxl familjecykel (1-3 pers)
 • 1 st 7 vxl elcykel, lågt insteg
Klicka bilden ovan för att se översta delen av tabellen

E-BIKE: City & hardtrail

GRAVEL-BIKE

MTB: Hardtrail

CYKLA PÅ  EGEN HAND

Tar du dig över Gullmarn till ön SKAFTÖLANDET med personfärjan väntar flack terräng, bilfria cyklevägar och gång/cykelbanor. Perfekt för ovana cyklister och barnfamiljer. 

Tänk på att personfärjan över Gullmarsfjorden (till Skaftö) har oregelbundna avgångstider. Tidtabell linje 847. Ladda ner Västtrafiks app (ToGo) för reseplanering och betalning av resan (kontantfri), innan du stiger ombord.

Vägverkets bilfärjor (tidtabeller Färjerederiet): Gullmarsleden Ängöleden Malöleden BohusMalmönleden

På fastlandet, STÅNGENÄSET, har vi istället mycket omväxlande natur, med lätt kuperad terräng och landsvägar som är "lagom" utmanande för alla som inte cyklar så ofta men har god vana vid att cykla i trafik (dvs inte enbart på separerade cykelbanor). Det  finns många asfalterade småvägar och grusvägar, men vissa passager måste man ut på väg 162, som har obefintlig vägren på vissa sträckor. (Se nedan för tips för ökad säkerhet)

NÅGRA TIPS PÅ HALVDAGSTURER:

Är du ovan och kör vanlig cykel med  3-7 växlar så beror snittfarten på hur långa och branta backarna är, men räkna med ca 10 km/h.

Räkna med att en otränad person orkar hålla farten 15-20 km/h med en el-assisterad cykel, vilket är ganska bra motsvarar beräknad effektiv cykeltid i Google Maps.

Tipsen nedan avser främst året-runt-öppna verksamheter. AVSTÅNDET avser enkel väg från Lysekil.

För tips på heldagsturer, klicka här

SKAFTÖ RUNT: NATUR OCH BRYGGOR

Utforska Rågårdsvik och Vägeröds dalar. Ät gott och fynda i Grundsund och Fiskebäckskil.

G*, Brygghuset, Golfkrogen och flera andra guldkrogar på ö'a. bilfria cykelvägar

Barnvänligt boutiquehotell

Rum i glashus med skogsutsikt eller i mangårdsbyggnaden. Klappa smådjur & hästar.

Lantliv, presentbutik, hemlagad lunch, fika, grillkvällar mm. FARMLODGE 13 km

Saltö fjord och Lysehalvön

Upplev Lyse Kyrkoruin, oexploaterade samhällen och badplatser. Vandra Skalhamns Kulturstig.

Fantastiska solnedgångar och minigolf hos Bastevik Bar & Kök. BASTEVIKHOLMARNA 15 KM

bronsålderns bildvärld

Hällristningsmotiv, tolkningar och det senaste inom aktuell forskning. Backa är fullt i klass med Vitlycke.

Med en guide får bilderna liv och mening. Boka här: Backa, Brastad 19 km

NATURRESERVAT PÅ HÄRNÄSET

Välbevarad huvudbyggnad från 1700-talet. Gammelskog, badvik, kala klippor och betesängar.

Rundslinga i reservatet. Cykla & vandra valda delar av Kuststigen: NÄVERKÄRR 30 KM

"Skepp å hoj" i "taubeland"

3 färjor via Ängön/Flatön/Malö till Orust. Ät hos Handelsman Flink eller Fröken Trulls.

Taube bodde på Ängö gård somrarna 1942-45. Läs mer: MORLANDA, ORUST 28 KM

SÄKERHETSTIPS

Cykling (i grupp) i stan, och på landsväg

 • Trottoarer är till för gående. Om du leder din cykel på, eller över vägen, gäller bestämmelserna för gående.
 • Observera  att gång- och cykelbanorna kan vara separerade eller blandade, i båda  riktningarna. Ha koll på skyltarna.
 • Placera de svagaste cyklisterna i gruppen långt fram.
 • Stanna, gå över vägen och led cykeln (på vänster sida vägen) uppför de brantaste backarna.
 • Kör inte för nära vägkanten, så att ni har "vingelmån".  Det avskräcker dessutom bilister från att "tränga sig förbi".
 • Gör luckor mellan var 2e-3e cyklist.  Det underlättar för bilister som får möte vid en omkörning.
 • Ge tecken i god tid så att andra trafikanter övriga i gruppen hinner förbereda sig för ett stopp eller en sväng.
 • Var extra försiktig och uppmärksam vid vänstersväng på landsväg.
 • Mer information från Transportstyrelsen om väjningsregler, hänsyn och trafikregler för cyklister  

Begränsad  tillgång på City-cyklar vissa dagar

Vi arrangerar guidade cykelturer för passagerare från de kryssningsfartyg som anlöper Lysekil 24 juli och 1 september. Den 31  augusti arrangerar vi Gullmarssimmet Open Water 2024.