CYKLA

SCHEMALAGDA turer      PRIVAT tur       Grupper   

 Hyr CYKEL      Hyr MTB

Cykla på egen hand

Upptäck Lysekil, Fiskebäckskil och inspelningsmiljöerna för ”Saltön” [Skaftö runt]. Cykla Stångenäset, Bokenäset eller Gullmarn runt.

HYR:

 • Familjecyklar och barncyklar finns
 • Cyklar kommer att kunna bokas från mitten av mars

På grund av stor efterfrågan och få cyklar hyr vi endast ut till dagspris - dvs inga rabatter för fler-dags-uthyrning.

Egenguidade cykelturer:

 • Skaftö runt (obs begränsat antal cykelplatser ombord på färjan)
 • Lysehalvön runt
 • Lyse runt
 • Stångenäsets pärlor
 • Gullmarn runt
 • Bokenäsets pärlor

 

.

CYKLA MED GUIDE

På våra guidade cykelturer upplever du gamla kulturvägar och stenbrott, industrimiljöer, hällristningar och andra fornlämningar. Guiden berättar om vardagslivets mödor förr i tiden och sätter in det vi ser i sitt historiska sammanhang. Eftersom det finns få separata cykelvägar utanför tätorterna kan det dessutom vara skönt att cykla i grupp men en guide som vet när det är dags att leda cykeln.

Tempot är lugnt och vi gör avstickare för att besöka sevärdheter längs vägen.

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna och det omväxlande landskapet med blandskog och granitkullar som inbjuder till olika typer av klättring. Hos oss upplever du det bästa av Bohuslän, maten, människorna och en av världens vackraste arkipelager.

 

STADSMILJÖ Lysekil:

 • Stenhuggaren - 2 h i centrala staden och ut till Stångehuvud
 • Sillkäringar och industriarbetare (privat tur) 2h eller 3h

UT I NATUREN start i Lysekil:

 • 3 naturreservat - 3h
 • Fågel, fisk och mittemellan - familjeäventyr 4h
 • Hällristningssafri på 2 hjul - 3h
 • Bro och Brastad (start i Brastad)

FÖR GRUPPER (8 eller fler)

 • Start på något att följande ställen: Bokenäs, Bro, Brastad eller Lyse kyrka
 • 2h-8 timmar med guide hela eller del av dagen
 • Upphämtningsservice om gruppen hyr cyklar

Hem

 

VÄDER och VIND

Lite regn skadar inte, men kombinationen regn och hård vind försämrar sikten. Likaså är åska en anledning att inte ge sig ut och cykla. Beroende på väderförhållandena kan en tur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt.

Outdoor West Cykla MTB nivå 2: STENBROTT (Medelsvår)

Cykla MTB nivå 2: STENBROTT (Medelsvår)

Guidad cykeltur på 2,5-3 timmar för 2-4 personer. På den här turen kan du även delta med din egen MTB-cykel. Det blir många (men inte alltför tekniskt svåra) backar, stenbrott, berg i dagen och skogsstigar. Vi guidar till roliga och utmanande ställen för dig som har cyklat en del tidigare, eller är van vid konditionsträning. All träning är roligare i grupp. Omväxlande natur och mycket varierande underlag.  Aktuell nivå:    Medel (konditionskrävande) Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Minimiantal deltagare krävs. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Start: Norra Hamngatan 6, Lysekil Norra Hamnen Säsong: Året runt Varaktighet: 2,5-3 hrs  After dark/mörkercykling: ca 2-2,5 hrs Sträcka: Ca 30-40 km, maxhöjd 70 möh After dark/mörkercykling: ca 15-25km Krav på deltagaren: God kondition och/eller vana vid cykling Min 12 år och min 155 cm lång Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, reflexväst After dark/mörkercykling: även pannlampa Ta med: Eget vatten (helst 1,0L) och ryggsäck Eventuellt: huvudbonad, solglasögon, handskar, förstärkningsplagg till rasten,  snacks/fika Måltid: Ingår ej. After dark/mörkercykling: varm dryck eller soppa ingår Minst 2 bokade deltagare senast 24 timmar innan för att turen skall bli av. Max 4 deltagare per tur. Är ni en grupp med fler deltagare, kontakta oss.

Outdoor West Cykla MTB nIvå1: Intro KANTSTEN

Cykla MTB nIvå1: Intro KANTSTEN

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike för dig som är ovan att cykla eller ny på MTB. Vi testar att köra på gräs, grus och granit. Omväxlande natur och mycket variation. Vi går igenom hur man växlar, position på cykeln, natur- & trafikvett, med mera. All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och att ha kul, åtminstone när man är nybörjare. Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet. Med den här turen vill vi ge smakprov på och visa vad som är möjligt, och ge dig inspiration till fortsatta äventyr på egen hand eller i grupp. Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.  När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur) Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Säsong: Året runt Varaktighet: Max 2 hrs (8-15 km) Regn: Ja, vi kör även om det regnar och blåser måttligt. Krav: Min 12 år, min 155 cm lång Ingen tidigare erfarenhet av MTB, men kunna cykla med kurshållning och god balans. Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst, vattenflaska 0,5L Ta med: Egen ryggsäck. Eventuellt: huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika  Måltid: Nej

Outdoor West Cykla MTB nivå 1: SKURKÄRRINGEN (endast kvinnor, nybörjare)

Cykla MTB nivå 1: SKURKÄRRINGEN (endast kvinnor, nybörjare)

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike för nybörjare. Perfekt för dig som vill komma igång. Antingen har du egen cykel men saknar kamrater att köra med. Eller så vill du komma igång innan du bestämmer dig för att käpa egen cykel. Denna akitvitet reserverad för kvinnor och flickor. Lugn introduktion till hur cykeln fungerar och grundläggande MTB-teknik.   Vi njuter av att cykla i ett makligt tempo, tar oss fram över granithällar och på stigar genom kulturlandskapet. All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och fika, särskilt när man är nybörjare. Ta gärna med egen fika till rasten/eftersits. Om intresse finns ökar vi tempot på slutet och avslutar med ett dopp i Kallbadhuset. Nu finns även alternativet 10-kort, både med egen cykel, eller med en av våra, vilket är halva priset jämfört med enstaka aktiviteter. Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.  När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur) Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Säsong: Året runt Varaktighet: 1.5-2 hrs (8-15 km) Regn: Ja, vi kör, även om det faller regn i skurar! Krav: Min 12 år, min 155 cm lång Ingen tidigare erfarenhet av MTB Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst Ta med: Egen ryggsäck. Vattenflaska. Eventuellt: (regncape/-ställ) huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika (frukostpaket?)  10-kort: Om du köper ett tiokort kommer du att få en personlig kod som du använder när du bokar in dig på de kommande 9 aktivitetstillfällena.

FrånSEK 100
Boka Nu!
Outdoor West Privat tur - MTB cykel

Privat tur - MTB cykel

Upptäck nya vägval och få tekniktips. Vår guide tar er med genom de roligaste passagerna till de bästa utsiktsplatserna och fikaställena. PRIVAT TUR är tänkt för grupper om 2-6 personer med MTB-cyklar från oss eller max 10 personer om ni kommer med egna cyklar. Vi rekommenderar nybörjare att börja med 2 timmar utan rast, eller 3.5 timmar med en rast. Vi kan ordna med tapas på aktiviteten eller köpa skaldjur till aktuellt dagspris. Privat avgång: Sker på en dag och tid som passar deltagarna - de dagar som finns bokningsbara Vi anpassar nivån, och därigenom vägvalet, efter era förkunskaper - lätt eller medel Grundpriset inkluderar guide i 2 respektive 3.5 timmar med utgångspunkt i Lysekils Norra Hamnen. Vid start utanför Lysekils tätort tillkommer resetillägg. Boka ett grundpaket på önskad dag. Därefter återkommer vi för att gemensamt bestämma dag, tid och plats. Vi återkommer med en skriftlig bekräftelse av dag, tid och samlingsplats. Dessutom får ni en rabattkod (25%) som ni använder för att boka den utrustning ni behöver hyra av oss. OBS!  Vi behöver ha bokningen allra senast 48 timmar innan önskad avfärd.   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

FrånSEK 2'000
Boka Nu!
Vid bokning på plats tillkommer expeditionsavgift och faktureringsavgift.

Kontantfri verksamhet

Samtliga aktiviteter ska bokas online - minst en timma i förväg.

BOKNINGSINFO

Vid bokning på plats tillkommer expeditionsavgift och faktureringsavgift.

Veckodag, starttid, pris och åldersgränser kan variera, beroende på säsong:

 • För att se starttid för respektive aktivitet: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för avgång
 • För mer info om respektive aktivitet: klicka BOKA NU eller LÄS MER
 • Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer och checkat ut kundkorgen. 

Om arrangören (vi) ställer in en aktivitet pga olämpligt väder erbjuder vi i första hand en alternativ aktivitet, och/eller återbetalar (evt. mellanskillnad) minus en mindre bokningsavgift. (fullständiga bokningsvillkor)

Vissa aktiviteter kräver ett minsta antal anmälda deltagare. I sådana fall reserverar vi ungefär halva beloppet, men det dras inte från ert konto förrän vi bekräftar att turen blir av. (Gäller även vid "Privat aktivitet")

Du kan alltid logga in på vår hemsida för att få kopia på borttappad biljett/voucher.

 

Finns det ingen bokningsbar aktivitet eller tillräckligt antal bokningsbara platser att boka den dag och tid ni önskar?

Det kan bero på att ett visst tillfälle är fullbokat eller inställt pga av annan bokning. Lösningen är då att: