Cykla på egen hand

Upptäck Lysekil, Fiskebäckskil och inspelningsmiljöerna för ”Saltön” [Skaftö runt]. Cykla Stångenäset, Bokenäset eller Gullmarn runt.

HYR:

 • Familjecyklar och barncyklar finns
 • Heldag  =  10.30-19.30
 • Halvdag =  10.30-16.30
 • Em/Kväll = 16.30-19.30

På grund av stor efterfrågan och få cyklar hyr vi endast ut till dagspris - dvs inga rabatter för fler-dags-uthyrning.

Egenguidade cykelturer:

 • Skaftö runt (obs begränsat antal cykelplatser ombord på färjan)
 • Lysehalvön runt
 • Lyse runt
 • Stångenäsets pärlor
 • Gullmarn runt
 • Bokenäsets pärlor

 

.

CYKLA MED GUIDE

På våra guidade cykelturer upplever du gamla kulturvägar och stenbrott, industrimiljöer, hällristningar och andra fornlämningar. Guiden berättar om vardagslivets mödor förr i tiden och sätter in det vi ser i sitt historiska sammanhang. Eftersom det finns få separata cykelvägar utanför tätorterna kan det dessutom vara skönt att cykla i grupp men en guide som vet när det är dags att leda cykeln.

Tempot är lugnt och vi gör avstickare för att besöka sevärdheter längs vägen.

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna och det omväxlande landskapet med blandskog och granitkullar som inbjuder till olika typer av klättring. Hos oss upplever du det bästa av Bohuslän, maten, människorna och en av världens vackraste arkipelager.

 

STADSMILJÖ Lysekil:

 • Stenhuggaren - 2 h i centrala staden och ut till Stångehuvud
 • Sillkäringar och industriarbetare (privat tur) 2h eller 3h

UT I NATUREN start i Lysekil:

 • 3 naturreservat - 3h
 • Fågel, fisk och mittemellan - familjeäventyr 4h
 • Hällristningssafri på 2 hjul - 3h
 • Bro och Brastad (start i Brastad)

FÖR GRUPPER (8 eller fler)

 • Start på något att följande ställen: Bokenäs, Bro, Brastad eller Lyse kyrka
 • 2h-8 timmar med guide hela eller del av dagen
 • Upphämtningsservice om gruppen hyr cyklar

Hem

 

VÄDER och VIND

Lite regn skadar inte, men kombinationen regn och hård vind försämrar sikten. Likaså är åska en anledning att inte ge sig ut och cykla. Beroende på väderförhållandena kan en tur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt.

Uthyrning MTB

Vi har ett begränsat antal cyklar för uthyrning. Dessa bokas online. Ej bokade cyklar och de som inte används för en aktivitet kan hyras på plats, men vi rekommenderar onlinebokning för att vara på säkra sidan. Observera att vi har begränsade öppettider, även i högsäsong. Tider för uthyrning cyklar (midommar-mitten av augusti): Upphämtning 10.30-12.00 // Retur 16.00-16.30  = 4-6 tim/hrs (dagligen) Upphämtning 10.30-12.00 // Retur 19.30 = 8-9 tim/hrs (sön-fre) Upphämtning 16.30-17.00 // Retur 19.30  = 2-3 tim/hrs (sönd-fre) Endast dagsuthyrning (= ingen flerdags-rabatt) Finns det inga cyklar att välja i en viss kategori är de redan uthyrda. Så här bokar du: 1) Välj önskad dag. 2) Välj den tid för upphämtning och retur som passar dig bäst. 3) Välj STORLEK: S = 160-170 cm M = 168-179 cm L = 176-188 cm Finns inte önskad storlek att boka är den redan uthyrd. Vänligen välj annan tid eller dag. 4) Lämna kontaktuppgifter och telefonnummer till åtminstone en person per bokning. 5) Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. 6) Ta med kvitto/bokningsbekräftelse/reservationen med QR-kod på utskrift eller telefonen till vår kajak- och cykelgarage på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta nedan.  

Uthyrning Cykel

Vi har ett begränsat antal cyklar för uthyrning. Dessa bokas online. Ej bokade cyklar och de som inte används för en aktivitet kan hyras på plats, men vi rekommenderar onlinebokning för att vara på säkra sidan. Observera att vi har begränsade öppettider, även i högsäsong. Tider för uthyrning cyklar (midommar-mitten av augusti): Upphämtning 10.15-12.00 // Retur 16.00-16.30  = 4-6 tim/hrs (dagligen) Upphämtning 10.15-12.00 // Retur 19.30 = 8-9 tim/hrs (sön-fre) Upphämtning 16.30-17.00 // Retur 19.30  = 2-3 tim/hrs (sönd-fre) Endast dagsuthyrning (= ingen flerdags-rabatt) Finns det inga cyklar att välja i en viss kategori är de redan uthyrda. Så här bokar du: 1) Välj önskad dag. 2) Välj den tid för upphämtning och retur som passar dig bäst. 3) Välj modell av cykel. 4) Lämna kontaktuppgifter och telefonnummer till åtminstone en person per bokning. 5) Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. 6) Ta med kvitto/bokningsbekräftelse/reservationen med QR-kod på utskrift eller telefonen till vår kajak- och cykelgarage på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta nedan.    

FrånSEK 225
Boka Nu!