CYKLA

SCHEMALAGDA turer      PRIVAT tur       Grupper   

 Hyr CYKEL      Hyr MTB

Cykla på egen hand

Upptäck Lysekil, Fiskebäckskil och inspelningsmiljöerna för ”Saltön” [Skaftö runt]. Cykla Stångenäset, Bokenäset eller Gullmarn runt.

HYR:

 • Familjecyklar och barncyklar finns
 • Cyklar kommer att kunna bokas från mitten av mars

På grund av stor efterfrågan och få cyklar hyr vi endast ut till dagspris - dvs inga rabatter för fler-dags-uthyrning.

Egenguidade cykelturer:

 • Skaftö runt (obs begränsat antal cykelplatser ombord på färjan)
 • Lysehalvön runt
 • Lyse runt
 • Stångenäsets pärlor
 • Gullmarn runt
 • Bokenäsets pärlor

 

.

CYKLA MED GUIDE

På våra guidade cykelturer upplever du gamla kulturvägar och stenbrott, industrimiljöer, hällristningar och andra fornlämningar. Guiden berättar om vardagslivets mödor förr i tiden och sätter in det vi ser i sitt historiska sammanhang. Eftersom det finns få separata cykelvägar utanför tätorterna kan det dessutom vara skönt att cykla i grupp men en guide som vet när det är dags att leda cykeln.

Tempot är lugnt och vi gör avstickare för att besöka sevärdheter längs vägen.

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna och det omväxlande landskapet med blandskog och granitkullar som inbjuder till olika typer av klättring. Hos oss upplever du det bästa av Bohuslän, maten, människorna och en av världens vackraste arkipelager.

 

STADSMILJÖ Lysekil:

 • Stenhuggaren - 2 h i centrala staden och ut till Stångehuvud
 • Sillkäringar och industriarbetare (privat tur) 2h eller 3h

UT I NATUREN start i Lysekil:

 • 3 naturreservat - 3h
 • Fågel, fisk och mittemellan - familjeäventyr 4h
 • Hällristningssafri på 2 hjul - 3h
 • Bro och Brastad (start i Brastad)

FÖR GRUPPER (8 eller fler)

 • Start på något att följande ställen: Bokenäs, Bro, Brastad eller Lyse kyrka
 • 2h-8 timmar med guide hela eller del av dagen
 • Upphämtningsservice om gruppen hyr cyklar

Hem

 

VÄDER och VIND

Lite regn skadar inte, men kombinationen regn och hård vind försämrar sikten. Likaså är åska en anledning att inte ge sig ut och cykla. Beroende på väderförhållandena kan en tur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt.

Outdoor West Cykla MTB nivå 2: STENBROTT (Medelsvår)

Cykla MTB nivå 2: STENBROTT (Medelsvår)

Guidad cykeltur på 2,5-3 timmar.  På den här turen kan du delta med din egen MTB-cykel. Det blir det många (men inte alltför tekniskt svåra) backar, stenbrott, berg i dagen och skogsstigar. Vi guidar till roliga och utmanande ställen för dig som har cyklat MTB en del tidigare, eller är van vid konditionsträning. All träning är roligare i grupp. Omväxlande natur och mycket varierande underlag.  Aktuell nivå:    Medel (konditionskrävande) Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Minimiantal deltagare krävs. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Säsong: Året runt Varaktighet: 2,5-3 hrs Sträcka: Ca 30-40 km, maxhöjd 70 möh.  Krav: God kondition och/eller vana vid cykling Min 12 år och min 155 cm lång Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst Ta med: Eget vatten (helst 1,0L) och ryggsäck Eventuellt: huvudbonad, solglasögon, handskar, förstärkningsplagg till rasten,  snacks/fika Måltid: Nej  

Outdoor West Uthyrning MTB

Uthyrning MTB

Vi har ett begränsat antal cyklar för uthyrning. Dessa bokas online. Ej bokade cyklar och de som inte används för en aktivitet kan hyras på plats, men vi rekommenderar onlinebokning för att vara på säkra sidan. Observera att vi har begränsade öppettider, även i högsäsong. Onlininebokningen stänger 4 timmar innan hyrestidens start. Onsdagar använder vi våra mTB-cyklar på egna aktiviteter/turer Endast halvdag och heldagsuthyrning (= ingen flerdags-rabatt) Finns det inga cyklar att välja i en viss storlek är de redan uthyrda. Så här bokar du: 1) Välj önskad dag. 2) Välj den tid för upphämtning och retur som passar dig bäst. 3) Välj STORLEK: S = 160-170 cm M = 168-179 cm L = 176-188 cm Finns inte önskad storlek att boka är den redan uthyrd. Vänligen välj annan tid eller dag. 4) Lämna kontaktuppgifter och telefonnummer till åtminstone en person per bokning. 5) Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. 6) Ta med kvitto/bokningsbekräftelse/reservationen med QR-kod på utskrift eller telefonen till vår kajak- och cykelgarage på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta nedan.  

Outdoor West Uthyrning Cykel

Uthyrning Cykel

Vi har vanliga cyklar för uthyrning. 3-21 växlar. All uthyrning bokas online - minst en timma i förväg under högsäsong. Veckodag, starttid och priser kan variera, beroende på säsong: För att se tillgängliga cyklar: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för utlämning samt antal cyklar i varje priskategori Endast de alternativ som är tillgängliga en viss dag och tid visas vid bokningstillfället. Det innebär att det inte finns fler i samma kategori just då. Prova en annan tid eller dag istället. Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer och checkat ut kundkorgen.  Så här bokar du: Välj önskad mellan en dag eller FLERA/MULTIPLA dagar. Välj tidsintervall (tidigaste hämtning och senaste återlämning. Välj kategori/typ av cykel. Lämna kontaktuppgifter och telefonnummer till åtminstone en person per bokning så att vi kan nå er under er vistelse i Lysekil. Checka ut kundkorgen (säker betallösning via TrekkSoft/TrekkPay) och slutför betalningen av din order/reservation. Ta med en utskrift av kvitto/bokningsbekräftelse/reservationen med QR-kod på utskrift eller visa upp den i telefonen när du kommer till vårt kajak- och cykelgarage på Norra Hamngatan 6 i Lysekil. Karta nedan  

Outdoor West Cykla MTB nIvå1: Intro KANTSTEN

Cykla MTB nIvå1: Intro KANTSTEN

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike. Gräs, grus och granit. Omväxlande natur och mycket variation.  All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och att ha kul, åtminstone när man är nybörjare. Vi går igenom hur man växlar, position på cykeln, natur- & trafikvett mm för dig som är ovan att cykla eller ny på MTB.   Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet. Med den här turen vill vi ge smakprov på och visa vad som är möjligt, och ge dig inspiration till fortsatta äventyr på egen hand eller i grupp. Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.  När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur) Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Säsong: Mars-December Varaktighet: Max 2 hrs (8-15 km) Regn: Ja, vi kör även om det regnar och blåser måttligt. Krav: Min 12 år, min 155 cm lång Ingen tidigare erfarenhet av MTB Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst, vattenflaska 0,5L Ta med: Egen ryggsäck. Eventuellt: huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika (frukostpaket?)  Måltid: Nej

Outdoor West Cykla MTB nivå 1: SKURKÄRRINGEN (endast kvinnor, nybörjare)

Cykla MTB nivå 1: SKURKÄRRINGEN (endast kvinnor, nybörjare)

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike för nybörjare. Samma innehåll som KANTSTEN - men denna tur är reserverad för kvinnor och flickor. Lugn introduktion till hur cykeln fungerar och grundläggande MTB-teknik.   Vi njuter av att cykla i ett makligt tempo, tar oss fram över granithällar och på stigar genom kulturlandskapet. All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och fika, särskilt när man är nybörjare.Ta gärna med egen fika till rasten. Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.  När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur) Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Säsong: Mars-December Varaktighet: 1.5-2 hrs (8-15 km) Regn: Ja, vi kör, även om det faller regn i skurar! Krav: Min 12 år, min 155 cm lång Ingen tidigare erfarenhet av MTB Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst, vattenflaska 0,5L Ta med: Egen ryggsäck. Eventuellt: (regncape/-ställ) huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika (frukostpaket?)   

Outdoor West Privat tur - MTB cykel

Privat tur - MTB cykel

Hitta nya vägar och få en del tekniktips.  Vår guide tar er med genom de roligaste passagerna till de bästa utsiktsplatserna och fikaställena..  PRIVAT TUR är tänkt för grupper om 2-8 personer med MTB-cyklar från oss eller max 14 personer om ni kommer med egna cyklar. Privat tur: sker på en tid som passar deltagarna vi anpassar nivån efter era förkunskaper - lätt eller medel OBS!  Vi behöver ha bokningen senast 48 timmar innan önskad avfärd.   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

FrånSEK 2'000
Boka Nu!
Vid bokning på plats tillkommer expeditionsavgift och faktureringsavgift.

Kontantfri verksamhet

Samtliga aktiviteter ska bokas online - minst en timma i förväg.

BOKNINGSINFO

Vid bokning på plats tillkommer expeditionsavgift och faktureringsavgift.

Veckodag, starttid, pris och åldersgränser kan variera, beroende på säsong:

 • För att se starttid för respektive aktivitet: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för avgång
 • För mer info om respektive aktivitet: klicka BOKA NU eller LÄS MER
 • Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer och checkat ut kundkorgen. 

Om arrangören (vi) ställer in en aktivitet pga olämpligt väder erbjuder vi i första hand en alternativ aktivitet, och/eller återbetalar (evt. mellanskillnad) minus en mindre bokningsavgift. (fullständiga bokningsvillkor)

Vissa aktiviteter kräver ett minsta antal anmälda deltagare. I sådana fall reserverar vi ungefär halva beloppet, men det dras inte från ert konto förrän vi bekräftar att turen blir av. (Gäller även vid "Privat aktivitet")

Du kan alltid logga in på vår hemsida för att få kopia på borttappad biljett/voucher.

 

Finns det ingen bokningsbar aktivitet eller tillräckligt antal bokningsbara platser att boka den dag och tid ni önskar?

Det kan bero på att ett visst tillfälle är fullbokat eller inställt pga av annan bokning. Lösningen är då att: