• Vinterpaddling: FISKAREN Oktober-April

 • STADSPADDLING

  GÅ RUNT STÅNGEHUVUD

  MELLAN NORRA OCH SÖDRA HAMNEN

 • FISKAREN

  4 TIMMAR MED TORRDRÄKT

  HÖST- VINTER- VÅRPADDLING

 • Privat tur SKEPPSBROTT - heldag till Stora Kornö

 • Paddla HAVSKAJAK

  På egen hand eller

  följ med på guidad kajaktur

PADDLA KAJAK MED GUIDE

Outdoor West erbjuder guidade turer på 2 - 4 (6) timmar i lugna vatten utanför Lysekils stad. Vår utrustning är anpassad för dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av havskajak. Dessutom kryddar vi din upplevelse med inslag av den lokala kulturhistorien och lokalt förankrade måltidsupplevelser.

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna. Hos oss upplever du det bästa av Bohuslän, maten, människorna och en av världens 10 vackraste arkipelager.

Finns det ingen aktivitet önskad dag?  A) gör en bokningsförfrågan för en grupp om minst 6 personer, eller  B) boka en privat tur/aktivitet.

På några turer krävs ett minsta antal bokade deltagare för att aktiviteten ska starta. I de fallen kommer en summa att reserveras från ert betalkort men beloppet dras inte förrän turen verkligen blir av.

Skulle turen ställas in sker återbetalning till samma kort och deltagarna meddelas senast 2 timmar innan planerad starttid.

 

BOKA KAJAKTUR MED GUIDE

Våra guidade turer bokas online. Starttid och veckodag kan variera från vecka till vecka, beroende på säsong. Det är bokningssystemets starttider som gäller. 

 • För mer info om respektive tur: klicka på Läs mer/BOKA NU!
 • För att se dag och tid för respektive tur: klicka på Läs mer/BOKA NU!
 • Det blir ingen bindande bokning förrän du angett kortnummer och checkat ut kundkorgen.
 • För att snabbt se vilka turer som går en viss dag, använd kalendern längst ned på sidan.

 

Havskajaktur: FISKAREN

En kajaktur Lysekils skärgård på vinterhalvåret kan vara magisk! Kanske får vi sällskap av en nyfiken säl eller andra som är ute och fiskar. Vattnet är kristallklart och inga motorljud hörs. Njut av havet, tystnaden och paddlingen. Gullmarns mynning är isfri 51 veckor om året, även om fjorden är frusen längre in. Upplev en ny dimension av Bohuslän! Stabila kajaker och torrdräkt gör att du kan njuta ännu mer av vinterpaddlingen. Vanligtvis går turen lördag förmiddag. Om vädret inte tillåter detta kan turen flyttas till söndag, om det passar deltagarna. Namnet Fiskaren anspelar på de modiga män som trotsade havet i alla väder och årstider för att förse sina familjer med mat och konservindustrin med råvara. Sälarna som ofta dyker upp och följer med oss en stund är också fiskare. Och så äter vi en god och mustig fisksoppa under bensträckaren i mitten av paddelturen.   Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum och  bokningsbara tider Område: LYSEKIL    Säsong: Oktober-April Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Min 16 år, min 160 cm lång Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, utomhusmåltid, torrdräkt (+ evt huva och handskar) Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca 2,5 i kajaken) Tillval: Egen singelkajak K1 Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

FrånSEK 1'300
Boka Nu!

Havskajaktur: SILLSTRYPAREN

Dags att slappna av och njuta av naturen! Vi glider fram i sakta mak genom skärgården i stabila kajaker. Guiden berättar om ålgräsängar, fisket och sillperiodernas betydelse för Bohuslän i allmänhet och Lysekil i synnerhet. Bli sillstrypare för en dag... Klicka på BOKA NU-knappen här intill för att se datum och tider. Område: LYSEKIL Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, utomhusmåltid Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca 2,5 i kajaken) Pris: SEK 900 Tillval: Egen singelkajak K1 Torrdräktshyra (lämpligt i början/mitten av maj) Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.  

Kajaktur: STADSPADDLING

Glid fram i lugnt tempo och njut av solnedgången över granitklipporna som omger vackra Lysekil. Upptäck Bohusläns skärgård Paddelturen går mot Stångehuvuds naturreservat. Om vädret tillåter går vi tur och retur mellan Norra och Södra Hamnen. Vilken väg vi väljer beror på vågorna, vindens riktning och styrka samt deltagarnas förkunskaper. Klicka på knappen BOKA NU! här intill för att se datum och tider Område: LYSEKIL  (Stångehuvuds naturreservat) Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa (fredagar minst 16 år fyllda) Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell Barn/ungdom: Barn/ungdom 5-15 år är välkomna alla dagar utom på fredagskvällarna. Varaktighet:  2 timmar totalt (varav ca 1.5 i kajaken) Pris: SEK 550 (vuxen)   Tillval: Egen singelkajak K1 Egen kajak: Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar      

Kajaktur: MUSSLOR À LA GRANIT (familjetur)

Blåmusslor, kajak, naturen och livskvalitet. Detta är en tur för dig som gillar att njuta, som uppskattar lugn och ro och som inte känner för att paddla så långt. Förutom god mat och vacker natur blir det förhoppningsvis en vacker solnedgång över Västerhavet att njuta av. Tillsammans tillagar vi och avnjuter blåmusslor på en egen ö (eller strand). Maten är en lika viktig del av turen som de nakna solvarma klipporna och paddlingen. Detta är "soft adventure", slow food, natur and familjemys förpackat i en enda 4-timmarstur. Vi paddlar i långsam takt, lagom för nybörjare. Guiden ger nödvändiga instruktioner om hur du manövrerar kajaken.  OBS! Av och till är det ont om LOKALPRODUCERADE BLÅMUSSLOR. Då serverar vi istället havskräftor, en annan lokalt fiskad delikatess. Klicka på knappen BOKA NU! för att se aktuella dagar och tider Område: LYSEKIL  Saltö fjord  Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa. Vuxna ska kunna simma minst 200 m Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, Utomhusmåltid - blåmusslor eller havskräftor, alkoholfri måltidsdryck (bordsvatten/öl) Ta med: (solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken), egen måltidsdryck  Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca max 2 hrs i kajaken) Pris: Vuxen: SEK 900 (i K2 kajak som delas med annan person) Familjerabatter finns på vissa avgångar (aktuellt belopp framgår vid bokning) Tillval: Egen singelkajak K1 Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.    

PADDLA KAJAK PÅ EGEN HAND

Vi hyr ut kajaker för längre och kortare turer på egen hand. För den ovane paddlaren erbjuder vi ett antal guidade turer varje vecka och möjlighet att boka instruktör. HYR din kajak här

Tänk på att kustvädret kan ändras snabbt. Vind och vågor kan byta riktning på kort tid. Överskatta inte din egen och dina medpaddlares förmåga att lösa en hastigt uppkommen situation. Minst en i gruppen bör ha vana vid att leda och genomföra kamraträddning och att paddla på öppet hav eller ytterskärgård. Anpassa er rutt efter gruppens förkunskaper.

 

VÄDER och VIND

Beroende på väderförhållandena kan en havskajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga.  Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt.

Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare. 

 

Aktuell väderprognos med vindriktning och styrka

 

Naturupplevelser

Havet glittrar, den röda graniten välver sig mjukt och Lysekil skymtar bakom nästa ö. Outdoor West guidar er till stadsnära naturupplevelser och levandegör den lokala kulturhistorien. Stabila kajaker och turer i lugna vatten gör att alla kan slappna av och njuta av upplevelsen.

Hägrar, minkar, makrill och sjöfågel kan vi se på sommarhalvåret och under vintertid är det mest nyfikna sälar och fantastiskt siktdjup som uppenbarar sig i naturen. För en rutinerad paddlare finns möjlighet att ta sig längre ut, till ytterskärgården. 

Privat tur - KAJAK

Paddla med guide på havet eller inne i fjordarna.  Vår guide tar er med genom de trevligaste passagerna till de bästa strandhuggen. Låt oss ordna fikakorgen eller lunch/middag eller så lagar vi maten tillsammans i fält.  PRIVAT TUR är tänkt för grupper om 2-8 personer i K1 (singelkajak) eller max 14 personer i delade tandemkajaker (K2). Är ni fler så boka en omgång till, för då behöver vi vara två kajakguider, och två släp med kajaker. Privat tur: sker på en tid som passar deltagarna har sjösättning och paddling i ett område som passar ert sällskap har ett visst tema, t ex marinbiologi, tångpaddling OBS!  Vi behöver ha bokningen senast 48 timmar innan önskad avfärd.   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar. Från oktober till mitten av maj rekommenderar vi att samtliga deltagare bär torrdräkt.

FrånSEK 2'800
Boka Nu!