• MARELD & SOLNEDGÅNG

  NÄR MÖRKRET FALLER
 • Paddla HAVSKAJAK

  På egen hand eller

  följ med på guidad kajaktur

 • STAD HAV OCH GRANIT

  GÅ RUNT STÅNGEHUVUD

  MELLAN NORRA OCH SÖDRA HAMNEN

  STADSPADDLING LYSEKIL
 • HÄLSA PÅ EN SÄL

  OKT-MAJ ANVÄNDER VI TORRDRÄKT

  VINTERPADDLING
 • Privat tur SKEPPSBROTT - heldag till Stora Kornö

 • 4 TIMMAR MED TORRDRÄKT

  HÖST- VINTER- VÅRPADDLING

PADDLA KAJAK

BOKA kajaktur   PRIVAT kajaktur   Grupper  Hyr kajak

 

PADDLA KAJAK PÅ EGEN HAND

Hos oss kan du hyra kajak för längre och kortare turer på egen hand. HYR din kajak här

 • Överskatta inte din egen och dina medpaddlares förmåga att lösa en hastigt uppkommen situation. Minst en i gruppen bör ha vana vid att leda och genomföra kamraträddning och att paddla på öppet hav eller ytterskärgård.
 • ANPASSA RUTTEN och val av kajakmodell efter gruppens förkunskaper och ta mest hänsyn till den i ditt sällskap som har minst paddelvana, styrka och/eller förmåga att hantera en kris.
 • Våra K2-kajaker är mycket sjövärdiga och även nybörjare klarar höga vågor, om ni skulle bli överraskade.
 • Tänk på att kustvädret kan ändras snabbt. Vind och vågor kan byta riktning på kort tid.
 • Aktuell väderprognos med vindriktning/styrka (SMHI)

 

PADDLA KAJAK MED GUIDE

Outdoor West erbjuder guidade turer på 2 - 4 (6) timmar i lugna vatten utanför Lysekils stad. Vår utrustning är anpassad för dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av havskajak. Dessutom kryddar vi din upplevelse med inslag av den lokala kulturhistorien och lokalt förankrade måltidsupplevelser. 

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna.

 • Privata turer där ni själva påverkar tidpunkt, område och innehåll
 • Schemalagda guidade turer som bokas online (veckodag och tidpunkt kan variera efter säsongens behov och ibland tillkommer, eller försvinner ett tillfälle pga andra bokningar eller väder) 

VÅR KAJAKSKOLA

Lämpligt innan du ger dig ut på egen hand, t ex innan du hyr kajak via vår KAYAKOMAT

Outdoor West Kajakskola 1: Grundläggande teknik och säkerhet med havskajak

Kajakskola 1: Grundläggande teknik och säkerhet med havskajak

Är paddling till havs nytt för dig? Funderar du på att hyra kajak via vår obemannade Kayakomat i Lysekil? De flesta ger sig ut när vädret är bra, men det händer ibland att vädret växlar, snabbt och oväntat. Då kan det vara bra att ha grundläggande kunskaper om paddling till havs och hur man undviker att hamna i besvärliga situationer. På denna workshop (Kajakskola del 1) kan du repetera grundläggande kunskaper och lära annat som är viktigt att känna till inför paddling bland båtar, ute på öppet hav, samt längs med och tvärs över farleder. Du får lära dig gå i och ur kajaken på olika typer av stränder, samt hur man bär och hanterar kajaken på land. Vi visar hur du bör sitta för att få kraftfulla paddeltag och hur du ställer in fotstöden och använder lårstöd. Du får lära dig de vanligaste paddelteknikerna för att komma framåt och bakåt. Vi går även igenom hur man ska bromsa kajaken, sidoförflyttning och hur du kan justera kursen under färd, utan att använda utan roder. Det viktigaste om du planerar att paddla till havs är att du kan bedöma din egen förmåga. På så sätt kan du planera för att du själv, och andra som paddlar med dig, ska få en bekväm och trygg upplevelse. Det finns nämligen ett antal saker som man bör undvika till havs... Det kommer vi att gå igenom på kursen. Efter att ha deltagit i denna workshop får du säsongsrabatt i vår obemannade KAYAKOMAT i Lysekil och kan hyra kajak 24/7, dvs paddla när det passar dig. Dessutom får du förhandsinfo när vi säljer av begagnade kajaker, rabatt på våra övriga workshops mm. Våra kajak-workshops: Kajakskola 1 innehåller vad vi anser vara minimikrav för paddling i vattnen runt Lysekil. Kajakskola 2 låter dig träna självräddning och kamraträddning i lugna vatten och under mer utsatta förhållanden. Kajakskola 3 syftar till att göra föräldrar mer säkra inför att ta med sina barn på en kajaktur. Kajakskola 1: Grundläggande teknik och säkerhet med havskajak Område: LYSEKIL Vi paddlar i Norra Hamnen och tvärs över farleden mellan Smögen-Göteborg som går förbi utanför kajakcentret.   Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa. 16 år Detta ingår: Kursledare, paddel, flytväst och kapell Ta med: (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen) Barn/ungdom: Nej Egen kajak: 1) hyr en singelkajak via Kayakomat.com och fortsätt på egen hand efter turen 2) boka workshop inklusive kajak 3) kom med din egen kajak

FrånSEK 575
Boka Nu!
Outdoor West Kajakskola 3: paddla med barn

Kajakskola 3: paddla med barn

Introduktion till kajakpaddling för hela familjen:  2,5 h/tillfälle Förutom grundläggande kunskaper och teknik lägger vi fokus på att planera turer med barn, träna med draglina och att skapa goda vanor till havs.  Tanken är att varje familj deltar vid minst 2 olika tillfällen, eftersom det är repetition som gör att nya lärdomar blir kunskap. Det är många fakta att ta in för nybörjaren, och aha-upplevelsen kommer kanske inte förrän andra eller tredje gången. Det är bara bra om ni kan träna på egen hand några gånger mellan varje tillfälle. Efter att ha gått  introduktionstillfället får ni rabatt vår längre familjetur: Musslor à la granit. Dessutom får ni förhandsinfo när vi säljer av begagnade tandemkajaker, och på sikt kommer ni att få fler inbjudningar till familjepaddlingar. Våra kajak-workshops: Kajakskola 1 innehåller vad vi anser vara minimikrav för paddling i vattnen runt Lysekil. Kajakskola 2 låter dig träna självräddning och kamraträddning i lugna vatten och under mer utsatta förhållanden. Kajakskola 3 syftar till att göra föräldrar mer säkra inför att ta med sina barn på en kajaktur. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priser. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Korta fakta om aktiviteten Kajakskola - paddla med barn Område: LYSEKIL Området mellan Norra Hamnen - Lilla Skeppsholmen och Stångehuvuds naturreservat (eller annan lämplig plats, med tanke på aktuell vind) Varaktighet: 2,5 timmar (varav ca 2 i kajaken) Nivå: Novis, nybörjare eller ovan vid havskajakpaddling Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa  Från 5 år Detta ingår: Instruktör, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell Ta med: Snacks och vatten/saft till barnen (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen) Barn/ungdom: Barn 5-9 år är välkomna tillsammans med en vuxen var. Ungdomar 10-15-åringar paddlar ev tillsammans med en annan vuxen i delad tandemkajak. Språk: Svenska  Måltid: Nej OMBOKNING ELLER AVBOKNING Om vi/arrangören (OWS) behöver ställa in en bokad aktivitet (på grund av väderförhållandena) så kommer vi att kontakta dig och boka om dig till ett senare tillfälle. Vill du istället boka om till en annan aktivitet så debiteras mellanskillnaden från ditt kort (men bara om den nya aktiviteten är dyrare). Om du tecknar vårt avbeställningsskydd ökar du din valfrihet: Avbeställningsskyddet bokas som ett tillägg, innan du checkar ut kundkorgen och genomför betalningen. Välj prisnivå och tid för senaste av/ombokning (2 respektive 48 hrs).  Kan ej läggas till i efterhand. Vid tecknat avbeställningsskydd gäller följande: Vill du byta till annan aktivitet, dag eller avgångstid hjälper vi dig. Behöver du själv avboka någon av deltagarna eller hela aktiviteten så ska detta göras per telefon eller e-post senast 2 / 48 timmar innan aktuell avgång. När vi bekräftat mottagen avbokning återbetalas aktuellt belopp (exklusive kostnaden för avbeställningsskyddet).

FrånSEK 575
Boka Nu!
Outdoor West Kajakskola 2: kamraträddning och självräddning

Kajakskola 2: kamraträddning och självräddning

Kan du hjälpa andra som gått runt? Kan du ta dig upp i din egen kajak om du paddlar ensam? Tar du med andra som är mindre erfarna än du har du ett stort ansvar att planera turen och att leda arbetet om någon av dina medpaddlare går runt. Med den här erfarenheten under västen är du en tillgång i alla kajaksammanhang, oavsett om du är deltagare eller den mest erfarne i sällskapet. Att lära sig planera kajakturen för att minimera risker till havs kräver är en förmåga som uppnås genom lång erfarenhet och mycket övning.  I denna workshop lägger vi fokus på att träna olika metoder för kamraträddning och några metoder för självräddning, men vi tränar även på att paddla i grupp, bogsera annan kajak och stöttning med egen paddel. Har du gått liknande kurs inomhus? Bra! Men precis som alla andra färdigheter är det repetition som är all kunskaps moder. Att träna utomhus under olika väderförhållanden är ett plus. Vi börjar i lugnt vatten och kan sedan förflytta oss till allt svårare förhållanden allt eftersom deltagarna blir duktigare på att behärska tekniken. Detta ingår inte: Du kan prova på att göra en eskimåsväng/roll som en del i att kapsejsa med vilje, men den tekniken kommer vi inte att träna på. För det krävs en separat workshop.  Efter att ha deltagit i denna workshop får du säsongsrabatt i vår obemannade KAYAKOMAT i Lysekil och kan hyra kajak 24/7, dvs paddla när det passar dig. Dessutom får du förhandsinfo när vi säljer av begagnade kajaker, rabatt på våra övriga workshops mm. Våra kajak-workshops: Kajakskola 1 innehåller vad vi anser vara minimikrav för paddling i vattnen runt Lysekil. Kajakskola 2 låter dig träna självräddning och kamraträddning i lugna vatten och under mer utsatta förhållanden. Kajakskola 3 syftar till att göra föräldrar mer säkra inför att ta med sina barn på en kajaktur. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priser. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Korta fakta om aktiviteten Kajakskola - kamraträddning och självräddning Område: LYSEKIL Området mellan Norra Hamnen - Lilla Skeppsholmen och Stångehuvuds naturreservat (eller annan lämplig plats, med tanke på aktuell vind) Varaktighet: 3 timmar (varav ca 2.5 i kajaken) Nivå: Novis, nybörjare eller ovan vid havskajakpaddling Du kan alltså räkna med att bli blöt och kall. Säsong: Juli-September Krav: Normal hälsa  Från 16 år Detta ingår: Instruktör, paddel, flytväst och kapell. Lån av paddeljacka (mest mot vinden) Varm dryck och omklädningsrum. Ta med: Flaska med 0,5L vatten, ("senilsnöre" till glasögonen) Barn/ungdom: Nej Språk: Svenska och engelska Måltid: Nej     1) hyr en singelkajak via Kayakomat.com och fortsätt på egen hand efter turen (om du så önskar) 2) kom med din egen kajak  

FrånSEK 795
Boka Nu!
Vid bokning på plats tillkommer expeditionsavgift och faktureringsavgift.

Kontantfri verksamhet

Samtliga aktiviteter ska bokas online - minst en timma i förväg.

BOKNINGSINFO

Vid bokning på plats tillkommer expeditionsavgift och faktureringsavgift.

Veckodag, starttid, pris och åldersgränser kan variera, beroende på säsong:

 • För att se starttid för respektive aktivitet: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för avgång
 • För mer info om respektive aktivitet: klicka BOKA NU eller LÄS MER
 • Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer och checkat ut kundkorgen. 

Om arrangören (vi) ställer in en aktivitet pga olämpligt väder erbjuder vi i första hand en alternativ aktivitet, och/eller återbetalar (evt. mellanskillnad) minus en mindre bokningsavgift. (fullständiga bokningsvillkor)

Vissa aktiviteter kräver ett minsta antal anmälda deltagare. I sådana fall reserverar vi ungefär halva beloppet, men det dras inte från ert konto förrän vi bekräftar att turen blir av. (Gäller även vid "Privat aktivitet")

Du kan alltid logga in på vår hemsida för att få kopia på borttappad biljett/voucher.

 

Finns det ingen bokningsbar aktivitet eller tillräckligt antal bokningsbara platser att boka den dag och tid ni önskar?

Det kan bero på att ett visst tillfälle är fullbokat eller inställt pga av annan bokning. Lösningen är då att:

 •