Cykla MTB, 2 hrs, nivå 1: Intro "KANTSTEN"

Från SEK 695

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike för dig som är ovan att cykla eller ny på MTB. Vi testar att köra på gräs, grus och granit. Omväxlande natur och mycket variation. Vi går igenom hur man växlar, position på cykeln, natur- & trafikvett, med mera.
All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och att ha kul, åtminstone när man är nybörjare. Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet. Med den här turen vill vi ge smakprov på och visa vad som är möjligt, och ge dig inspiration till fortsatta äventyr på egen hand eller i grupp.

Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. 
  • När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången. 
Minst 3 bokade deltagare senast 24 timmar innan för att turen skall bli av. Max 6 personer/tur.

Snabbfakta: KANTSTEN

Område: LYSEKIL   
Säsong: Året runt
Varaktighet: Max 2 hrs (8-15 km)
Regn: Ja, vi kör även om det regnar och blåser måttligt.
Krav:

Min 12 år, min 155 cm lång
Ingen tidigare erfarenhet av MTB, men kunna cykla med kurshållning och god balans.

Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst, vattenflaska 0,3L
Ta med:

Egen ryggsäck.
Eventuellt:
huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika 

Måltid: Nej

Från SEK 695

Boka Nu!

Vi bekantar oss med cyklarna på en tur från Norra Hamnen och genom den Södra Hamnen. Sedan blir det uppvärmning (i lugnt tempo) med en lång uppförsbacke. Vi stannar på "högplatån" och cyklar på grusvägar, skogsstigar och över berg i dagen. En liten tur på MTB-banan och eventuellt ett stenbrott på hemvägen. På hemvägen blir det en milsvid utsikt över havet och en lååååång nedförsbacke.

Höjdpunkter

Det finns även möjlighet att delta med egen MTB-cykel. Ring för att boka.
Samling i vår lokal, Norra Hamngatan 6. Vi börjar med att prova ut utrustningen, göra säkerhetscheck och sedan bär det iväg. Efter turen spolar du ren den cykel du använt på turen.
REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ CYKELN:
XS = 155-163 cm
S = 160-170 cm
M = 168-179 cm
L = 176-188 cm
XL = 185-198 cm
 

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil