Vandra och scrambla: TOPPTUR till Fornborgen

Från SEK 400

+2 Ytterligare alternativ

Ett äventyr för alla åldrar (5-65 år). Topptur 2,5 hrs, medelsvår/fysisk vandring i mycket brant och tidvis svårforcerad terräng. (Men det finns vissa alternativa omvägar.) Räkna med att bli lite smutsig, samtidigt som du har mycket kul.

Hela poängen med en fornborg är att den ska vara svårtillgänglig för anfallare, och lätt att försvara för lokalbefolkningen. Denna fornborg uppfyller dessa kriterier med råge. Dessutom är utsikten häftig.

Vi vandrar i kuperad terräng, blandskog och trädplanteringar och tar oss långsamt upp längs bergssidan. Vi tar oss fram över bergknallar med branta stup och djupa sprickor. Väl uppe på toppen njuter vi av utsikten och medhavd fika. Scrambling innebär att man måste använda händerna för att komma framåt, uppåt och nedåt. Räkna med att kläderna kan få fläckar av jord, kåda mm. Men kul är det.
 

Klicka på knappen BOKA NU! här intill för att se datum, tider och priser.

Område: 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil
Varaktighet:  2,5 timmar totalt 
Säsong: April-November (året runt om vädret tillåter)
Krav:

Normal fysik och kondition. (5-65 år)
Tänk på detta:
Fullt friska knän och vrister. Ej lämpligt vid artrosbesvär.
Tillräckligt god syn för att kunna göra avståndsbedömingar vid vandring i oländig terräng.
Du måste kunna uppfatta muntliga instruktioner även när det blåser.

Barn: Barn och ungdomar 5-9 år är välkomna i vuxens sällskap äret runt. 
Boka alternativet "Privat grupp" efter att ni valt datum och få guiden för er själva.
Ungdomar från 10 år får delta på egen hand och bokar då kategorin ungdom.
Detta ingår: Guide.
Klädsel/att ta med: Bär oömma, bekväma långbyxor och ta med en tröja med lång ärm för skogspromenaden. Skor lämpliga för terrängvandring (som sitter kvar på foten och har kraftig sula som inte är hal på vått underlag) och helst ryggsäck (med vatten och eventuellt egen matsäck).
Start: Samling: N Hamng. 6, ca 10-15 min före angiven starttid för att prova ut utrustrningen. Ni kan åka med oss eller köra efter med egen bil (alternativt skickar vi en Google-pin) till platsen där vi ska parkera och starta.
Kollektivtrafik:
Kontakta oss angående upphämtning för resande med Västtrafik (buss 841 från Göteborg via Uddevalla och linje 847 färja över Gullmarn), hållplats Lysekil Södra Hamnen.

Soft adventure

Turens svårighetsgrad är medelsvår. Vi har organiserat denna aktivitet med tanke på att det skall vara möjligt för familjer och tre generationer att genomföra den. Har man anlag för svindel eller blir trött finns det alterantiva vägval. Vi förutsätter att du har normal kondition och hälsa. Knän och leder i fötterna måste dock klara påfrestningar i kuperad terräng med höga kliv.
Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. 

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en klättringsaktivitet behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan gäster som bokat klättring erbjudas MTB-cykeltur om det regnar. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften.

Från SEK 400

+2 Ytterligare alternativ

Boka Nu!

Vi samlas en kvart före utsatt starttid utanför vår lagerlokal i Norra Hamnen, Lysekil för gemensam färd till destinationen för dagen, normalt 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil. Åk med oss eller följ efter i egen bil. Vi kan även skicka en Google-pin med exakt mötesplats någon timma innan starttiden.

Beroende på tidigare nederbördsmängd kan promenadens längd variera mellan 2-4 km. 

Höjdpunkter

  • Prova på scrambling 

  • Medelsvår vandring i stuntals brant eller oländig terräng

  • Fornborg med vidunderlig utsikt

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil