PADDLA KAJAK: GRUPPER & EVENT

SCHEMALAGDA turer      PRIVAT tur       Grupper       Hyr kajak

FÖR GRUPPER CA 3-30 PERSONER

möhippa    svensexa   kompisgäng   arbetslag   

skolresa   klassresa   företagsevent   konferensaktivitet

 

Liten grupp (2-14 personer)

Följ med på ett äventyr som startar och slutar när ni vill, och var ni vill. Är ni fler - skicka istället en bokningsförfrågan. Ta inspiration från en av våra ordinarie turer eller skapa något helt eget med inspiration från våra privata turer. 

  • Grundpaketet utgår från 2 deltagare som delar på en K2 (tandemkajak med 2 separata sittbrunnar). Denna kajaktyp ger maximal stabilitet och sittkomfort.

Större grupp 15-30 personer

Ju större grupp, desto större utmaningar för att bibehålla säkerhet och komfort, och alternativ om vinden blir för hård. Fler ledare behövs och möjligheterna att hålla ihop alla deltagare blir desto mer begränsade. Dessutom blir det svårare att hitta lämpliga ställen för sjösättning och raster.

Ett alternativ blir då att dela gruppen i två delar och turas om att paddla och göra en annan aktivitet. Vad det alternativet kan vara varierar beroende på plats och gruppens storlek. Se avsnittet "Kombinera" här intill.

I Lysekil är ett alternativ att utforska Naturreservatet Stångehuvud såväl till fots och dessutom från havet, eller att kombinera med skattjakten: Jakten på det svart guldet.

 

Lämplig tid: 1,5-4 timmar

Krav på deltagarna:

Kunna simma minst 200 meter. (De som inte kan simma får paddla nära land med färre deltagare per ledare)

 

Tillval

  • fika, måltid eller utomhusmatlagning (gemensam)
  • gruppdynamiska övningar
  • guidning; tema Bohuslän, tema tång, tema marinbiologi

 

STABILA KAJAKER

Våra kajaker är breda, stabila och lätta att manövrera. Stor sittbrun gör det lätt att komma i och ur. De tål sjö och vind och har skädda eller roder, eller båda. 

Men det finns naturligtvis en begränsning på hur mycket det kan blåsa. Det beror på våghöjd, -riktning och vindriktningen hur mycket det kan blåsa innan det är dags att ställa in en paddeltur, eller byta isättningsplats.

 

KOMBINERA

kajak med andra aktiviteter, t ex halva gruppen paddlar och halva gruppen klättrar:

  • cykling/klättring
  • kajak/cykling
  • vandring/klättring
  • Jakten på det svarta guldet

Grupper på 25-50 personer (t ex skolresa, konferens) funkar också, om kajakturen kombineras med en annan aktivitet för halva gruppen som i exemplet ovan. Ju större grupp, desta mer tid går åt på land och vid sjösättning/upptagning.

Det blir lätt rörigt, svårt att kommunicera och sällan för ovana deltagare kan det i värsta fall kännas obehagligt, om allt för många ska starta samtidigt från samma strand. Därför rekommenderar vi att dela på gruppen. Kontakta oss så diskuterar vi ett upplägg som passar er grupp på den plats ni önskar.

 

PLATS

Vi kan även starta på annan plats än Norra Hamnen, Lysekil. Då tillkommer ett logistiktillägg för lastning, lossning, rengöring och transport av kajakerna till er önskade startplats. Vi har kärror och kan köra till de flesta platser i mellersta Bohuslän.

Vi har ett antal förslag på startplatser längs Smögenkusten, Åbyfjorden, Brofjorden och Gullmarsfjorden, samt kring Bassholmen, Strömmarna och Hafstensfjorden.

 

Konferensaktiviteter

Bokas lämpligtvis genom respektive konferensavdelning på t ex VANN, Smögens Hafvsbad, Strandflickorna, Gullmarsstrand, Grand Hotel Lysekil m fl

Kontakta oss för offert och för att diskutera upplägg.

Kajaktur 4hrs: SILLSTRYPAREN - havskajak med guide

Dags att slappna av och njuta av naturen! Vi glider fram i sakta mak genom skärgården i stabila kajaker, lämpliga för nybörjare. Guiden berättar om ålgrä...
Från SEK 900
Boka Nu!

BOKA SÅ HÄR:

Först görs en preliminärbokning: Välj "Grundpaket 2 (3,4,5) timmar",  osv

Därefter väljs ett eller flera TILLÄGG:

- T ex i vilket område turen ska starta: t ex "Logistiktillägg B"  (boka ett logistiktilläg per 14 deltagare)

- Vill ni beställa något att äta/dricka,  t ex kaffe/te, utomhusmatlagning, soppa eller sillbuffé (boka 1 "måltidstillägg" per deltagare). Givetvis ordnar vi med laktosfritt, vegansk eller vegetarisk kost. Skaldjur kan fås till aktuellt dagspris.

(När ni skickar beställningen reserveras angivet förskottsbelopp från ert konto - men det reserverade beloppet kommer inte att debiteras förrän vi är överens om att beställningen är korrekt.)

Vi återkopplar och justerar därefter er beställning med önskat antal kajaker av typ K2 och K1 efter att ha stämt av med er. När ni är nöjd med den justerade beställningen (underlaget) bekräftar vi er reservation.

Först därefter dras det reserverade beloppet från ert konto. Resterande belopp debiteras med e-faktura som ni reglerar innan turen startar.