CYKLA MED GUIDE

SCHEMALAGDA turer     

PRIVAT tur       Grupper    Hyr CYKEL      Hyr MTB

 

BOKNINGSBARA CYKELTURER:

BOKA EN CYKELTUR MED GUIDE

  • ONSDAGAR I juli och augusti är MTB-DAG! Då har vi extramånga turer och ett paket med MTB och skönt after-bike-häng (mat och dryck). Du kan köra med egen MTB eller använda en av våra. OBS! Endast förbokning! (se info om Kombi nedan)

 

  • På våra guidade cykelturer upplever du gamla kulturvägar och stenbrott, industrimiljöer, hällristningar och andra fornlämningar.
  • Vissa turer är lika delar cykling och kulturhistoria, medan andra turer, t ex  fokuserar på cyklingen och i andra hand naturen.
  • Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna och det omväxlande landskapet med blandskog och granitkullar som inbjuder till olika typer av cykling.

VÄDER och VIND

Bara några regndroppar skadar inte, men kombinationen av regn och stark vind kan försämra sikten. Åskväder är en anledning att inte åka på en cykeltur.

Beroende på rådande väderförhållanden kan en tur behöva skjutas upp - eller kräva byte av plats så att alla deltagare kan känna sig säkra på att de vågar delta. Det är alltid aktivitetsledaren / guiden som har det sista ordet om att avbryta en aktivitet eller inte.

Cykla MTB nivå 2: STENBROTT (Medelsvår)

Guidad cykeltur på 2,5-3 timmar för 2-4 personer. På den här turen kan du även delta med din egen MTB-cykel. Det blir många (men inte alltför tekniskt svåra) backar, stenbrott, berg i dagen och skogsstigar. Vi guidar till roliga och utmanande ställen för dig som har cyklat en del tidigare, eller är van vid konditionsträning. All träning är roligare i grupp. Omväxlande natur och mycket varierande underlag.  Aktuell nivå:    Medel (konditionskrävande) Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Minimiantal deltagare krävs. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Start: Norra Hamngatan 6, Lysekil Norra Hamnen Säsong: Året runt Varaktighet: 2,5-3 hrs  After dark/mörkercykling: ca 2-2,5 hrs Sträcka: Ca 30-40 km, maxhöjd 70 möh After dark/mörkercykling: ca 15-25km Krav på deltagaren: God kondition och/eller vana vid cykling Min 12 år och min 155 cm lång Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, reflexväst After dark/mörkercykling: även pannlampa Ta med: Eget vatten (helst 1,0L) och ryggsäck Eventuellt: huvudbonad, solglasögon, handskar, förstärkningsplagg till rasten,  snacks/fika Måltid: Ingår ej. After dark/mörkercykling: varm dryck eller soppa ingår Minst 2 bokade deltagare senast 24 timmar innan för att turen skall bli av. Max 4 deltagare per tur. Är ni en grupp med fler deltagare, kontakta oss.

FrånSEK 700
Boka Nu!

Cykla MTB nivå 1: SKURKÄRRINGEN (endast kvinnor, nybörjare)

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike för nybörjare. Perfekt för dig som vill komma igång. Antingen har du egen cykel men saknar kamrater att köra med. Eller så vill du komma igång innan du bestämmer dig för att käpa egen cykel. Denna akitvitet reserverad för kvinnor och flickor. Lugn introduktion till hur cykeln fungerar och grundläggande MTB-teknik.   Vi njuter av att cykla i ett makligt tempo, tar oss fram över granithällar och på stigar genom kulturlandskapet. All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och fika, särskilt när man är nybörjare. Ta gärna med egen fika till rasten/eftersits. Om intresse finns ökar vi tempot på slutet och avslutar med ett dopp i Kallbadhuset. Nu finns även alternativet 10-kort, både med egen cykel, eller med en av våra, vilket är halva priset jämfört med enstaka aktiviteter. Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.  När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur) Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Säsong: Året runt Varaktighet: 1.5-2 hrs (8-15 km) Regn: Ja, vi kör, även om det faller regn i skurar! Krav: Min 12 år, min 155 cm lång Ingen tidigare erfarenhet av MTB Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst Ta med: Egen ryggsäck. Vattenflaska. Eventuellt: (regncape/-ställ) huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika (frukostpaket?)  10-kort: Om du köper ett tiokort kommer du att få en personlig kod som du använder när du bokar in dig på de kommande 9 aktivitetstillfällena.

FrånSEK 400
Boka Nu!

Cykla MTB nIvå1: Intro KANTSTEN

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike. Gräs, grus och granit. Omväxlande natur och mycket variation.  All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och att ha kul, åtminstone när man är nybörjare. Vi går igenom hur man växlar, position på cykeln, natur- & trafikvett mm för dig som är ovan att cykla eller ny på MTB.   Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet. Med den här turen vill vi ge smakprov på och visa vad som är möjligt, och ge dig inspiration till fortsatta äventyr på egen hand eller i grupp. Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.  När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur) Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email. Område: LYSEKIL    Säsong: Mars-December Varaktighet: Max 2 hrs (8-15 km) Regn: Ja, vi kör även om det regnar och blåser måttligt. Krav: Min 12 år, min 155 cm lång Ingen tidigare erfarenhet av MTB Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst, vattenflaska 0,5L Ta med: Egen ryggsäck. Eventuellt: huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika (frukostpaket?)  Måltid: Nej

Vid bokning på plats tillkommer expeditionsavgift och faktureringsavgift.

Kontantfri verksamhet

Samtliga aktiviteter ska bokas online - minst en timma i förväg.

BOKNINGSINFO

Vid bokning på plats tillkommer expeditionsavgift och faktureringsavgift.

Veckodag, starttid, pris och åldersgränser kan variera, beroende på säsong:

  • För att se starttid för respektive aktivitet: klicka på BOKA NU och välj datum, så visas tid(er) för avgång
  • För mer info om respektive aktivitet: klicka BOKA NU eller LÄS MER
  • Det blir ingen bindande bokning förrän du angivit kortnummer och checkat ut kundkorgen. 

Om arrangören (vi) ställer in en aktivitet pga olämpligt väder erbjuder vi i första hand en alternativ aktivitet, och/eller återbetalar (evt. mellanskillnad) minus en mindre bokningsavgift. (fullständiga bokningsvillkor)

Vissa aktiviteter kräver ett minsta antal anmälda deltagare. I sådana fall reserverar vi ungefär halva beloppet, men det dras inte från ert konto förrän vi bekräftar att turen blir av. (Gäller även vid "Privat aktivitet")

Du kan alltid logga in på vår hemsida för att få kopia på borttappad biljett/voucher.

 

Finns det ingen bokningsbar aktivitet eller tillräckligt antal bokningsbara platser att boka den dag och tid ni önskar?

Det kan bero på att ett visst tillfälle är fullbokat eller inställt pga av annan bokning. Lösningen är då att: