Manuell kajakuthyrning

Vill du vara säker på att få helt torr och ren utrustning? Har du frågor, behöver hjälp, extra utrustning?

Båttrafiken är intensiv utanför kajakcentret. Läs säkerhetsinformationen nedan. Boka K1 K2 K3 - m e d skädda/roder

hyr kajak & SUP - paddla när du vill

SELF-SERVICE 24/7; solo & tandem UTAN skädda/roder. Kolla vindprognosen INNAN!

Om ni inte behärskar kamraträddning, eller har vana vid paddling på havet: välj TANDEM eller delta i vår workshop. Boka * Lås upp * Paddla

Kajakskola 2: kamraträddning och självräddning

Kan du hjälpa andra som gått runt? Kan du ta dig upp i din egen kajak om du paddlar ensam? Tar du med andra som är mindre erfarna än du har du ett stort ansvar att planera turen och att leda arbetet om någon av dina medpaddlare går runt. Med den här erfarenheten under västen är du en tillgång i alla kajaksammanhang, oavsett om du är deltagare eller den mest erfarne i sällskapet. Att lära sig planera kajakturen för att minimera risker till havs kräver är en förmåga som uppnås genom lång erfarenhet och mycket övning.  I denna workshop lägger vi fokus på att träna olika metoder för kamraträddning och några metoder för självräddning, men vi tränar även på att paddla i grupp, bogsera annan kajak och stöttning med egen paddel. Har du gått liknande kurs inomhus? Bra! Men precis som alla andra färdigheter är det repetition som är all kunskaps moder. Att träna utomhus under olika väderförhållanden är ett plus. Vi börjar i lugnt vatten och kan sedan förflytta oss till allt svårare förhållanden allt eftersom deltagarna blir duktigare på att behärska tekniken. Detta ingår inte: Du kan prova på att göra en eskimåsväng/roll som en del i att kapsejsa med vilje, men den tekniken kommer vi inte att träna på. För det krävs en separat workshop.  Efter att ha deltagit i denna workshop får du säsongsrabatt i vår obemannade KAYAKOMAT i Lysekil och kan hyra kajak 24/7, dvs paddla när det passar dig. Dessutom får du förhandsinfo när vi säljer av begagnade kajaker, rabatt på våra övriga workshops mm. Våra kajak-workshops: Kajakskola 1 innehåller vad vi anser vara minimikrav för paddling i vattnen runt Lysekil. Kajakskola 2 låter dig träna självräddning och kamraträddning i lugna vatten och under mer utsatta förhållanden. Kajakskola 3 syftar till att göra föräldrar mer säkra inför att ta med sina barn på en kajaktur. Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priser. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. Korta fakta om aktiviteten Kajakskola - kamraträddning och självräddning Område: LYSEKIL Området mellan Norra Hamnen - Lilla Skeppsholmen och Stångehuvuds naturreservat (eller annan lämplig plats, med tanke på aktuell vind) Varaktighet: 3 timmar (varav ca 2.5 i kajaken) Nivå: Novis, nybörjare eller ovan vid havskajakpaddling Du kan alltså räkna med att bli blöt och kall. Säsong: Juli-September Krav: Normal hälsa  Från 16 år Detta ingår: Instruktör, paddel, flytväst och kapell. Lån av paddeljacka (mest mot vinden) Varm dryck och omklädningsrum. Ta med: Flaska med 0,5L vatten, ("senilsnöre" till glasögonen) Barn/ungdom: Nej Språk: Svenska och engelska Måltid: Nej     1) hyr en singelkajak via Kayakomat.com och fortsätt på egen hand efter turen (om du så önskar) 2) kom med din egen kajak  

PADDLA PÅ EGEN HAND

 • Tänk på att kustvädret kan ändras snabbt. Vind och vågor kan byta riktning på kort tid.

 • Överskatta inte din egen och dina medpaddlares förmåga att lösa en hastigt uppkommen situation.
 • Minst en i gruppen bör ha vana vid att leda och genomföra kamraträddning och att paddla på öppet hav eller ytterskärgård.
 • Anpassa er rutt efter gruppens förkunskaper och väderprognosen. (mobilapp ViVa, sök stationerna Rinkenäs och Brofjorden)
 • Skita inte ner!!! Ta med ditt skräp hem. Gräv ner fekalier  men ta hem pappret! (Hyr eller köp  en friluftstoalett)
 •  
 • Väderleksrapport för Lysekil  
 • Online sjökort  över Lysekils skärgård

KAJAKUTHYRNING: POINT65 KAYAK CENTER LYSEKIL 

Vi hyr ut kajaker för längre och kortare turer på egen hand. Sedan 2020 har vi uthyrningen som ett Point65 Kajak Center.

För den ovane paddlaren erbjuder Outdoor West Sweden även ett antal guidade turer varje vecka och möjlighet att boka instruktör. Boka din guidade kajaktur här.

 • Vi driver en kontantfri verksamhet

 • All utrustning och alla turer bokas och betalas online 

 • Vi har begränsade öppettider:

Säl- och Fågelskyddsområden i Lysekil

 

Säl- och Fågelskyddsområden

Under perioden (jan-feb) mars-juli kan det finnas begränsingar i allemansrätten.

Ta reda på vilka områden och datum det gäller

(se kartbild 27-31 i länkad pdf )  

 

Naturupplevelser

Havet glittrar, den röda graniten välver sig mjukt och Lysekil skymtar bakom nästa ö.

Hägrar, minkar, makrill och sjöfågel kan vi se på sommarhalvåret och under vintertid är det mest nyfikna sälar och fantastiskt siktdjup som uppenbarar sig i naturen. 

För en rutinerad paddlare finns möjlighet att ta sig längre ut, till ytterskärgården. Men har du mindre erfarna vänner med dig har du har ett extra stort ansvar för dem. Stabila kajaker och turer i lugna vatten gör att alla kan slappna av och njuta av upplevelsen.