Kajaktur: Mareldspaddling

Vi paddlar ut i skärgården medan solen försvinner under horisonten. När vi återvänder är det mörkt och lanternorna guppar fram över havet. Kanske ser vi mareld (=massor av små varelser som avger ljus när vattnet virvlar runt kajak och paddel). Ett spännande familjeäventyr som startar tidigare allt eftersom nätterna blir längre.
Guiden ger en kortare intoduktion till paddelteknink och navigering i mörker.
Av säkerhetsskäl har vi en åldersgräns på lägst 13 år fyllda och minst 150 cm lång. Vi paddlar i stabila tvåmanskajaker. Från mitten av oktober ingår torrräkt.
Bokade deltagare erbjuds ombokning till en annan, eller en senare tur, alternativt återbetalning om Mareldspaddlingen inte kan genomföras den bokade dagen pga t ex vind och vågor.
Har du en egen kajak som du är van att paddla på havet kan du använda den på turen.

Vill du hellre paddla innan mörkret faller? Välj  Solnedgångspaddling eller Stadspaddling (morgon, dagtid)

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
Område: LYSEKIL Norra Hamnen med Stångehuvuds naturreservat eller Saltö fjord,
Säsong: September-Mars
Krav: Normal hälsa 
Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst, kapell och lanternor (ljuskälla som fästs på kajaken och huvudet)
Ta med: (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, , "senilsnöre" till glasögonen)
Barn/ungdom: Ungdomar som har fyllt 13 år och är minst 150 cm långa är välkomna tillsammans med minst en vuxen som de delar kajak med.
Varaktighet 2,5 timmar (varav max 2 i kajaken)
Språk: Svenska och engelska
Måltid: Nej

 

Egen kajak:

Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak

 

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en kajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften, fn SEK 50/bokning.

Normalt startar vi i Norra Hamnen. 

Skulle vi behöva byta isättningsplats pga vindriktningen meddelas detta till anmälda deltagare och vi hjälper till med transport av kajaker och/eller deltagare.
Bokade deltagare erbjuds ombokning till en annan, eller en senare tur, alternativt återbetalning om Mareldspaddlingen inte kan genomföras den bokade dagen pga t ex vind och vågor.

Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.
När vi kommer tillbaka hjälps alla åt att ta upp, spola av kajaker och annan utrustning och hänga upp på tork, innan vi avslutar dagens aktivitet.

Soft adventure

Vi har anpassat turen så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer.

Höjdpunkter

  • Ett äventyr utöver det vanliga
  • Förläng sommarkänslan i höst
  • Stabila och lättpaddlade kajake

Reseväg

  1. Norra Hamngatan 6, Lysekil