k2: STADSPADDLING med öppet hav

Från SEK 575

+2 Ytterligare alternativ

Stad, natur och njutning! På denna nybörjarvänliga tur glider du fram i lugnt tempo. Vi stannar till då och för en paus, så att du hinner vila och njuta av granitklipporna som omger vackra Lysekil. 

När vädret tillåter går vi mellan Norra och Södra Hamnen, runt Stångehuvuds naturreservat. Vi vänder tillbaka efter en tur genom gästhamnen i Havsbadsområdet. Om deltagarna önskar sticker vi istället ut i skärgården! Vindens styrka, riktning och våghöjden avgör vad som är möjligt den aktuella dagen. 

 • Vissa avgångstider är öppna för familjer med barn från 5-9 år, och deltagare med hund. Då går vi nära land och oftast till Södra Hamnen, eller mot Valbodalen längs den vackra strandpromenaden.
 • Några avgångar är reserverade för vuxna deltagare (från16 år).
 • Vill du paddla i solnedgången eller på natten? (från 13 år) Klicka här

I juli är det extra mycket båttrafik i farleden alldeles utanför kajakcentret och det kan kännas tryggt ha sällskap. Guiden ger både säkerhetstips och berättar om det vi upplever under paddelturen. Vi finns där för att hjälpa dig med allt från att ställa in fotstöden, sjösättning samt i- och urstigning, och för att lära ut grundläggande paddelteknik. 

 • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.

SNABBFAKTA: Stadspaddling

Område: LYSEKIL Norra och Södra Hamnen
samt Stångehuvuds naturreservat
Varaktighet 2,5 timmar (max 2 h sittande i kajaken)
Rast: Flera korta vilopauser men ingen landstigning
Nivå: Novis, nybörjare eller ovan vid havskajakpaddling
Krav: Normal hälsa och armstyrka
Säsong: Maj-September
Åldersgränser: Olika avgångar har olika svårighetsgrad och därför olika åldersgränser: från 5, från 10 eller från 16 år
Uppåt har vi ingen gräns, det avgör du själv. 
Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell
Bra att ta med: Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon,
("senilsnöre" till glasögonen)
Måltid: Ingår inte
Språk: Svenska och engelska

 

Barn/ungdom: Barn 5-15 år välkomna tillsammans med en betalande vuxen var.
På vissa avgångar finns möjlighet för en ensam förälder att paddla med ett barn (5-9 år) och en ungdom (10-15 år) som då delar kajak med guiden eller annan vuxen.
Hund: Välkommen att följa med när det inte blåser, men du måste kunna paddla obehindrat. Det är ju bara du som kan paddla och styra kajaken. Liten hund följer med i din sittbrunn.
Större hund: Bokas som barn från 5 år
 
Tillval:

Egen singelkajak K1 (endast vuxna)

Egen kajak:

Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak

Ombokning eller avbokning

Om vi/arrangören (OWS) behöver ställa in en bokad aktivitet (på grund av väderförhållandena) så kommer vi att kontakta dig och boka om dig till ett senare tillfälle. Vill du istället boka om till en annan aktivitet så debiteras mellanskillnaden från ditt kort (men bara om den nya aktiviteten är dyrare).
Om du tecknar vårt avbeställningsskydd ökar du din valfrihet:
Avbeställningsskyddet bokas som ett tillägg, innan du checkar ut kundkorgen och genomför betalningen. Välj prisnivå och tid för senaste av/ombokning (2 respektive 48 hrs).  Kan ej läggas till i efterhand. Vid tecknat avbeställningsskydd gäller följande:

 • Vill du byta till annan aktivitet, dag eller avgångstid hjälper vi dig.
 • Behöver du själv avboka någon av deltagarna eller hela aktiviteten så ska detta göras per telefon eller e-post senast 2 / 48 timmar innan aktuell avgång.
 • När vi bekräftat mottagen avbokning återbetalas aktuellt belopp (exklusive kostnaden för avbeställningsskyddet).

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Vid stark vind eller grov sjö kan en kajaktur behöva flyttas i tid eller till annat område, så att alla deltagare ska kunna delta och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om den aktuella aktivitet måste ställas in. Vi kontaktar då bokade deltagare som får välja mellan att genomföra den bokade aktiviteten vid ett senare tillfälle, eller att delta i en alternativ aktivitet. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet: Kajakgäster erbjuds t ex cykling eller klättring om vindförhållandena är för tuffa till havs.

Från SEK 575

+2 Ytterligare alternativ

Boka Nu!

Normalt startar vi i Norra Hamnen. Vi paddlar i makligt tempo mot Stångehuvuds naturreservat. Om vädret tillåter fortsätter vi mot Havsbadsområdet och Södra Hamnen.

Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.
När vi kommer tillbaka hjälps alla åt att ta upp, spola av kajaker och annan utrustning och hänga upp på tork, innan vi avslutar dagens aktivitet.

Soft adventure

Vi har anpassat turen så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer.

Höjdpunkter

 • Soft Adventure = långsamt tempo, tid att slappna av
 • Nybörjarvänligt: Stabila och lättpaddlade kajaker
 • Guiden berättar om Lysekil och naturreservatet 
Om  vädret tillåter:
 • Paddling runt Stångehuvuds naturreservat
 • Curmans villor och Vikarvet sedda från havet
 • Havsbadsområdet vid Gullmarsfjorden

Staden Lysekil är allra vackrast sedd från havet.
Välkommen att följa med oss ut!

Reseväg

 1. Norra Hamngatan 6, Lysekil