Kajakskola: att paddla med familj

Introduktion till kajakpaddling för hela familjen.
Förutom grundläggande kunskaper och teknik lägger vi fokus på att planera turer med barn, träna med draglina och att skapa goda vanor till havs. 

Tanken är att varje familj deltar vid minst 2 olika tillfällen, eftersom det är repetition som gör att nya lärdomar blir kunskap. Det är många fakta och aha-upplevelsen kommer kanske inte förrän andra eller tredje gången. Det är bara bra om ni kan träna på egen hand några gånger mellan varje tillfälle.

Väder och vind avgör vilket område vi håller till i för dagen. Men för det mesta utgår vi från vår lagerlokal i Norra Hamnen i Lysekil. Skulle det bli ändring så kontaktar vi bokade deltagare. På sikt kommer ni att få fler inbjudningar till familjepaddlingar.

Begränsat antal deltagare med anledning av ”COVID-19” och principen social distansering gäller. Vi utgår alltid från att alla är simkunniga och vi behöver veta vilka som inte är det! 
 

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priser. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
 
Område: LYSEKIL Området mellan Norra Hamnen - Lilla Skeppsholmen och Stångehuvuds naturreservat (eller annan lämplig plats, med tanke på aktuell vind)
Säsong: Maj-September
Krav: Normal hälsa 
Från 5 år
Detta ingår: Instruktör, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell
Ta med: (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen)
Barn/ungdom: Barn 5-9 år är välkomna tillsammans med minst en vuxen var, 10-15-åringar paddlar ev tillsammans med en annan vuxen i delad tandemkajak.
Varaktighet 2,5 timmar (varav ca 2 i kajaken)
Språk: Svenska 
Måltid: Nej

 

Tillval:

Egen singelkajak K1 (endast vuxna)
Torrdräkt (rekommenderas maj ut)

Egen kajak:

Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak

 

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
När du bokar denna aktivitet nu kommer vi inte att dra summan från ditt betalkort. Det sker först när aktiviteten bekräftats av oss (Outdoor West). Däremot kommer aktuellt belopp att reserveras på ditt kort.
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en kajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften, fn SEK 50/bokning.

Normalt startar vi i Norra Hamnen. Kom gärna 10 minuter innan så vi hinner prova ut eran utrustning. 
 

Skulle vi behöva byta isättningsplats pga vindriktningen meddelas detta till anmälda deltagare och vi hjälper till med transport av kajaker och/eller deltagare. Vid hård vind, "fel" vidriktning eller gropig sjö kan det hända att aktiviteten måste ställas in med tanke på att de barn som deltar i kursen skall ha en rimlig möjlighet att orka hantera kajakerna.
 

Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla har kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.

När vi kommer tillbaka hjälps alla åt att ta upp, spola av kajaker och annan utrustning och hänga upp på tork, innan vi avslutar dagens aktivitet.

 

Höjdpunkter

  • Stabila kajaker
  • Tekniker för i- och urstigning
  • Paddeltag, bromsa och korrigera kursen
  • Hantera roder och skädda
  • Bogsera annan kajak 
  • Sjövett och etikett till havs
  • Att planera en tur med barn (så att alla har trevligt)

 

Reseväg

  1. Norra Hamngatan 6, Lysekil