Kajakskola: kamraträddning och självräddning

Kan du hjälpa andra som gått runt? Kan du ta dig upp i din egen kajak om du paddlar ensam?
Tar du med andra som är mindre erfarna än du har du ett stort ansvar att planera turen och att leda arbetet om någon av dina medpaddlare går runt. Med den här erfarenheten under västen är du en tillgång i alla kajaksammanhang, oavsett om du är deltagare eller den mest erfarne i sällskapet.

I denna workshop lägger vi fokus på att träna olika metoder för kamraträddning och några metoder för självräddning.

Har du gått liknande kurs inomhus? Bra! Men precis som alla andra färdigheter är det repetition som är all kunskaps moder. Att träna utomhus under olika väderförhållanden är ett plus. 

Efter att ha deltagit i denna workshop får ni rabatt i vår obemannade KAYAKOMAT och kan paddla 24/7 , dvs när det passar er. Dessutom får ni förhandsinfo när vi säljer av begagnade kajaker mm

Detta ingår inte:
Du kan prova på att göra en eskimåsväng/roll som en del i att kapsejsa med vilje, men räkna inte med att behärska tekniken efter en så här kort kurs. För det krävs en separat workshop. Att lära sig planera kajakturen för att minimera risker till havs kräver är en förmåga som uppnås genom lång erfarenhet och mycket övning. 

 • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priser. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.

Korta fakta om aktiviteten Kajakskola - kamraträddning och självräddning

Område: LYSEKIL Området mellan Norra Hamnen - Lilla Skeppsholmen och Stångehuvuds naturreservat (eller annan lämplig plats, med tanke på aktuell vind)
Varaktighet: 3 timmar (varav ca 2.5 i kajaken)
Nivå: Novis, nybörjare eller ovan vid havskajakpaddling
Du kan alltså räkna med att bli blöt och kall.
Säsong: Juli-September
Krav: Normal hälsa 
Från 16 år
Detta ingår: Instruktör, singelkajak, paddel, flytväst och kapell.
Lån av paddeljacka (mest mot vinden)
Varm dryck och omklädningsrum.
Ta med: Flaska med 0,5L vatten, ("senilsnöre" till glasögonen)
Barn/ungdom: Nej
Språk: Svenska och engelska
Måltid: Nej

OMBOKNING ELLER AVBOKNING

Om vi/arrangören (OWS) behöver ställa in en bokad aktivitet (på grund av väderförhållandena) så kommer vi att kontakta dig och boka om dig till ett senare tillfälle. Vill du istället boka om till en annan aktivitet så debiteras mellanskillnaden från ditt kort (men bara om den nya aktiviteten är dyrare).
Om du tecknar vårt avbeställningsskydd ökar du din valfrihet:
Avbeställningsskyddet bokas som ett tillägg, innan du checkar ut kundkorgen och genomför betalningen. Välj prisnivå och tid för senaste av/ombokning (2 respektive 48 hrs).  Kan ej läggas till i efterhand. Vid tecknat avbeställningsskydd gäller följande:

 • Vill du byta till annan aktivitet, dag eller avgångstid hjälper vi dig.
 • Behöver du själv avboka någon av deltagarna eller hela aktiviteten så ska detta göras per telefon eller e-post senast 2 / 48 timmar innan aktuell avgång.
 • När vi bekräftat mottagen avbokning återbetalas aktuellt belopp (exklusive kostnaden för avbeställningsskyddet).

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
När du bokar denna aktivitet nu kommer vi inte att dra summan från ditt betalkort. Det sker först när aktiviteten bekräftats av oss (Outdoor West). Däremot kommer aktuellt belopp att reserveras på ditt kort.

Normalt startar vi i Norra Hamnen. Vid hård vind, "fel" vidriktning eller gropig sjö kan det hända att aktiviteten flyttas till området mellan Havets Hus-Släggö. 

 

Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla har kommit i ordning är det dags att gå igenom dagens olika övningar. När vi kommer tillbaka hjälps alla åt att ta upp, spola av kajaker och annan utrustning och hänga upp på tork, innan vi avslutar dagens aktivitet.

 

Höjdpunkter

 
 • Tekniker för i- och urstigning
 • Sidoförflyttning och stöttning
 • Bogsera annan kajak 
 • Sjövett och etikett till havs
 • Tekniker för kamraträddning 
 • Tekniker för självräddning

 

Reseväg

 1. Norra Hamngatan 6, Lysekil