Kajakskola 3: paddla med barn

Från SEK 575

Introduktion till kajakpaddling för hela familjen:  2,5 h/tillfälle
Förutom grundläggande kunskaper och teknik lägger vi fokus på att planera turer med barn, träna med draglina och att skapa goda vanor till havs. 

Tanken är att varje familj deltar vid minst 2 olika tillfällen, eftersom det är repetition som gör att nya lärdomar blir kunskap. Det är många fakta att ta in för nybörjaren, och aha-upplevelsen kommer kanske inte förrän andra eller tredje gången. Det är bara bra om ni kan träna på egen hand några gånger mellan varje tillfälle.

Efter att ha gått  introduktionstillfället får ni rabatt vår längre familjetur: Musslor à la granit. Dessutom får ni förhandsinfo när vi säljer av begagnade tandemkajaker, och på sikt kommer ni att få fler inbjudningar till familjepaddlingar.

Våra kajak-workshops:
Kajakskola 1 innehåller vad vi anser vara minimikrav för paddling i vattnen runt Lysekil.
Kajakskola 2 låter dig träna självräddning och kamraträddning i lugna vatten och under mer utsatta förhållanden.
Kajakskola 3 syftar till att göra föräldrar mer säkra inför att ta med sina barn på en kajaktur.

 • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priser. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.

Korta fakta om aktiviteten Kajakskola - paddla med barn

Område: LYSEKIL Området mellan Norra Hamnen - Lilla Skeppsholmen och Stångehuvuds naturreservat (eller annan lämplig plats, med tanke på aktuell vind)
Varaktighet: 2,5 timmar (varav ca 2 i kajaken)
Nivå: Novis, nybörjare eller ovan vid havskajakpaddling
Säsong: Maj-September
Krav: Normal hälsa 
Från 5 år
Detta ingår: Instruktör, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell
Ta med: Snacks och vatten/saft till barnen
(Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen)
Barn/ungdom: Barn 5-9 år är välkomna tillsammans med en vuxen var. Ungdomar 10-15-åringar paddlar ev tillsammans med en annan vuxen i delad tandemkajak.
Språk: Svenska 
Måltid: Nej

OMBOKNING ELLER AVBOKNING

Om vi/arrangören (OWS) behöver ställa in en bokad aktivitet (på grund av väderförhållandena) så kommer vi att kontakta dig och boka om dig till ett senare tillfälle. Vill du istället boka om till en annan aktivitet så debiteras mellanskillnaden från ditt kort (men bara om den nya aktiviteten är dyrare).
Om du tecknar vårt avbeställningsskydd ökar du din valfrihet:
Avbeställningsskyddet bokas som ett tillägg, innan du checkar ut kundkorgen och genomför betalningen. Välj prisnivå och tid för senaste av/ombokning (2 respektive 48 hrs).  Kan ej läggas till i efterhand. Vid tecknat avbeställningsskydd gäller följande:

 • Vill du byta till annan aktivitet, dag eller avgångstid hjälper vi dig.
 • Behöver du själv avboka någon av deltagarna eller hela aktiviteten så ska detta göras per telefon eller e-post senast 2 / 48 timmar innan aktuell avgång.
 • När vi bekräftat mottagen avbokning återbetalas aktuellt belopp (exklusive kostnaden för avbeställningsskyddet).

Från SEK 575

Boka Nu!

Normalt startar vi i Norra Hamnen. Vid hård vind, "fel" vidriktning eller gropig sjö kan det hända att aktiviteten måste ställas in med tanke på att de barn som deltar i kursen skall ha en rimlig möjlighet att orka hantera kajakerna.

 

Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla har kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik. När vi kommer tillbaka hjälps alla åt att ta upp, spola av kajaker och annan utrustning och hänga upp på tork, innan vi avslutar dagens aktivitet.

 

Höjdpunkter

 • Stabila kajaker
 • Tekniker för i- och urstigning
 • Paddeltag, bromsa och korrigera kursen
 • Hantera roder och skädda
 • Bogsera annan kajak 
 • Sjövett och etikett till havs
 • Att planera en tur med barn (så att alla har trevligt)

 

Reseväg

 1. Norra Hamngatan 6, Lysekil