Hyr Kajak

Från SEK 375

+3 Ytterligare alternativ

Stabila och lättmanövrerade kajaker utan skädda och roder, vilket som passar bra för nybörjare och ovana paddlare. Vi har även kajaker med plats för två barn eller en hund.
Vi har också några kajaker för den erfarne havskajakpaddlaren som vill vara ute en hel  dag eller paddla längre med packning.
 

Vi har begränsade öppettider i kajakdepån:
Upphämtning 09.30-10.30 och 16.45-17.15 för kvällshyra.
Assistans med inställningar och sjösättning 10.30-10.50 samt 17.15-17.30. Därefter kan det hända att vi måste iväg till nästa aktivitet.

Hyra av kajaker bokas senast 3 timmar innan (ring om du är sent ute eller inte hinner i tid). Vid flerdagsuthyrning kommer vi överens om utlämningstid med den som bokat.

 • Detta ingår alltid: kajak, paddel, kapell, flytväst samt öskar.
 • Läs avboknings- och hyresvillkor innan bokning (ladda ned PDF FAKTA här intill) .  
 • All paddling sker på egen risk. Studera säkerhetsinformationen nedan, info om säl- och fågelskydd samt väderleksrapporten  innan du ger dig ut.
 • Vi rekommenderar att du använder kapellet för att inte få in svallvågor från passerande motorbåtar.

Många farleder
Observera att Lysekil ligger exponerat  för väder och vind, och att du måste vara mycket försiktig och uppmärksam när du passerar över, eller längs med, de många farleder som ligger runt naturreservatet Stångehuvud.
Förbi Stångehuvud går "havets  E6:a" och andra farleder går mellan Lysekils Handelshamn och öppet hav. På alla sidor av Stora Kornö finns också farleder.
Alla farleder ska passeras med god säkerhetsmarginal och utan att onödigtvis hindra annan trafik. Vare sig du paddlar tvärs över, eller utanför en farled, kan du aldrig räkna med att båtförare ser dig som färdas i kajak, även om de borde ha uppsikt. Avvakta hellre än att chansa.

Är du osäker på din förmåga att hantera kajaken eller paddlar med barn rekommenderar vi en guidad kajaktur eller att man håller sig nära land, österut från Norra Hamnen (dvs på Saltö Fjord, syd Saltö, öst Stora Skeppsholmen).

Från SEK 375

+3 Ytterligare alternativ

Boka Nu!

PDF-fakta

Ladda ner en PDF-fil som innehåller information om aktiviteten Ladda ner PDF

Kajakerna ska rengöras vid återlämningen (eller boka tillägg för rengöring):

 1. Spola utvändigt och invändigt samt dammsug ut vattnet.
 2. Kapell och flytväst sköljs av och hängs därefter upp på tork.

HEMKÖRNING/LEVERANS AV HYRDA KAJAKER: Kontakta oss för offert.

Under perioden mars-juli kan det finnas begränsningar i allemansrätten.
Ta reda på vilka områden och datum det gäller (se kartbild sid 27-31 i länkad pdf )  

Höjdpunkter

Vi rekommenderar (lite beroende på vindens riktning) följande förkunskaper för turer på egen hand med start i Lysekil, Norra Hamnen:

 • 3-5 m/s - minst en i gruppen ska ha kajakvana och behärskar kamraträddning
 • 6-8 m/s - minst en i gruppen ska ha kajakvana från öppet hav och behärskar kamraträddning
 • +8 m/s  - endast om en eller flera paddlare i gruppen är vana att paddla på öppet hav och har erfarenhet av att ta hand om ovana paddlare - OM INTE: hyr in en guide eller följ med på en guidad tur i skyddade vatten.
 • Avbokningsregler: Ni kan när som helst göra ändringar i er bokning så sant det är möjligt. Kontakta oss för att utföra ändringar. Kostnad per person och tillfälle är 50 kr. Alla bokningar är bindande och annullerade bokningar återbetalas inte!

Reseväg

 1. Norra Hamngatan 6, Lysekil