Klättra: Topprep - en introduktion

Prova på att klättra utomhus med sele, hjälm och klätterskor.

Vi är vana vid att hjälpa barn, ungdomar och vuxna nybörjare till en härlig upplevelse. OBS! Detta är inte en kurs - utan endast en introduktion. Passar även bra om du är van vid inomhusklättring och vill prova på att klättra på en klippa.

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
OMRÅDE: Varierar beroende på var det finns torra klippor:
 t ex Lilla Långevik, Trellebystrand 
Säsong: April-Oktober
Krav:

3-73 år
Inga förkunskaper

Hyfsat bra anklar och knän

Detta ingår:

Hjälm, sele och klätterskor. Aktivitetsledare som säkrar och instruerar.

Varje deltagare får prova på 2-3 leder (beroende på ledernas svårighetsgrad och längd, under maximalt två timmar per session)

Transport (5-10 minuter) från Norra Hamngatan 6 (eller följ efter i egen bil)

Varaktighet: 2 timmar 
Språk: Svenska och engelska

  • Vi tillämpar ett minsta antal bokade deltagare för att vissa aktiviteter skall genomföras. Pengarna reserveras på ditt betalkonto i väntan på att detta antal blir bokat. Först därefter dras beloppet från ditt betalkort och bokningen bekräftas.
  • Om inte antalet bokade är tillräckligt annuleras ordern och eventuell betalning återförs automatiskt.
  • Förmiddagsaktiviteter 7-14 bokas senast 17.00 dagen innan.
  • Eftermiddagsaktiviter 14.30-19 bokas senast 11.00 samma dag.

Är ni en grupp som vill ha en egen aktivitet, på en tidpunkt som passar er kan ni boka en "Privat klätterledare" för 2-4 timmar. 

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en klättringsaktivitet behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan gäster som bokat klättring erbjudas MTB-cykeltur om det regnar. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften.

Samling 10 - 15 minuter innan planerad starttid i vår lokal, Norra Hamngatan 6. (Kommer du resande utifrån ring oss så får du en google pin per sms och möter upp vid parkeringen).
Vi börjar med att prova ut utrustningen, dvs klätterskor, hjälm och sele. Därefter åker vi gemensamt (i vår buss eller med egen bil till klätterklippan).
Väl på plats går aktivitetsledaren igenom säkerhet och grundläggande teknik.

Alla deltagare börjar med att klättra en enklare led vardera. Den andra (och eventuellt tredje) leden du klättrar blir svårare än den föregående (om du så önskar).

 

Höjdpunkter

  • Nya höjder - nya erfarenheter
  • Naturskönt område med Bohusgranit
  • Många leder av varierande svårighetsgrad

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil