Kajak m guide: FISKAREN (torrdräkt & måltid)

Tänk att få ha havet för dig själv!

Nu börjar skärgården att vakna efter  vintervilan. Ejdrar och strandskator, ålekråkor och en och annan säl. Nu är även  vattnet kristallklart och inga motorljud hörs. Njut av havet, tystnaden och paddlingen.

Tema: Fisk(are) och (o)vänner
Namnet Fiskaren anspelar på de modiga män som trotsade havet i alla väder och årstider för att förse sina familjer med mat, och konservindustrin med råvara. Sälarna som ofta dyker upp och följer med oss en stund är också fiskare. Under färden kommer guiden att stanna och samla ihop gruppen för att berätta om "fiskarna" och livet på och under ytan". Och så äter vi en god och mustig fisksoppa under bensträckaren i mitten av paddelturen.

 • Med tanke på COVID-19 erbjuder vi isället fler kortare turer utan måltid, t ex Sälsafari 2.5 hrs. Den här turen ges endast då tillräckligt många anmält intresse, eller om man bokar en egen avgång.
 • Priskategorin "Privat avgång" innebär att ni blir ensamma med guiden, med start den utsatta avgångstiden. 
Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Din bokning blir inte bindande förrän utcheckningen är genomförd och kan avbrytas när som helst.
 • Turen även bokas på annan tid än våra schemalagda tillfällen. Vid bokning av "Privat tur" finns fler alternativ, t ex vad gäller val av tidpunkt, varaktighet, isättningsplats, transporter, tema, utomhusmatlagning mm.
 • För andra bokningbara kajakturer, klicka här
Område: Varierande* områden i LYSEKIL   
Säsong: Oktober-Maj
Krav:

Normal hälsa, kunna simma 200 m

Min 16 år, min 160 cm lång

Detta ingår:

Guide, plats i delad K2-kajak, utomhusmåltid, torrdräkt (+ evt huva och handskar)

Ta med:

Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L  eget  dricksvatten (att förvara ovanpå kajaken)

Varaktighet 4 timmar inkl rast (varav 3h sittande)
Språk: Svenska och Engelska
Måltid: Varm fisksoppa och måltidsdryck
Tillval:

Egen singelkajak K1

 * = Saltö fjord eller Gullmarsfjorden. Vanligtvis sker starten från vår lokal i Norra Hamnen, Norra Hamngatan 6. Anmälda deltagare får besked om alternativ startplats senast kvällen innan.

Familjer med barn och ungdomar yngre än 16 år rekommenderas att istället boka:   Sälsafari 2,5h (söndagar samt extra  avgångar på loven i nov, februari och påsk) eller Stadspaddling (klädd i torrdräkt)

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
När du bokar denna aktivitet nu kommer vi inte att dra summan från ditt betalkort. Det sker först när aktiviteten bekräftats av oss (Outdoor West). Däremot kommer aktuellt belopp att reserveras på ditt kort.
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en kajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften, fn SEK 50/bokning.

Dagen innan turen får ni meddelande om exakt mötes/startplats för turen. (Det kan hända att vi måste flytta starten pga vindförhållandena, så därför meddelar vi detta så sent som möjligt) 

Efter en säkerhetsgenomgång får hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.

Vid lunchtid är det dags att kliva ur kajakerna och ta en måltidspaus. När vi sedan beger oss hemåt kommer du att känna dig fylld av energi, och guiden kan hjälpa till med paddeltekniken. Efter att kajakerna är upptagna och lastade är det så dags att avsluta turen med lite stretching och frågestund.

Soft adventure

Vi har anpassat turen så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, omtanke och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. Vid vinterpaddling är tempot ännu lugnare för att undvika svettning.

Inför varje tur får deltagarna en genomgång av nödvändig teknik och säkerhet. Den som så önskar får hjälp under turen att utveckla sin teknik.

Höjdpunkter

 • Stabila och lättpaddlade kajaker
 • Samtliga deltagare bär torrdräkt Oktober-Maj med möjlighet att låna handskar och huva
 • Måltidsupplevelse: varm soppa med dryck serveras utomhus
 • Guide som pysslar om deltagarna och berättar om livet längs Bohuskusten
 • Paddling i Gullmarns naturvårdsområde (Gullmarsfjorden) eller på Saltö fjord
 • Soft Adventure i långsamt tempo = tid att slappna av och njuta
Staden Lysekil är allra vackrast sedd från havet. Välkommen att följa med oss ut!

Reseväg

 1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil