Cykeltur längs havet 2hrs: STENHUGGAREN

Från SEK 175

Upptäck stränderna runt Lysekil  på en 2 timmars guidad cykeltur. Turen fokuserar på vacker natur, granit och arkitektur och arvet från Stenhuggeriepoken, då tusentalet män arbetade i stenbrott längs havet, bearbetande graniten till gatsten, byggmateriel eller konstverk.

Tack vare cyklarna tar vi oss snabbt mellan Stångehuvuds naturreservat med släta, orörda  granitklippor, via stenbrott och imponerande byggnadsverk till centrala  Lysekil där vi ser graniten på plats i stadsmiljön.


Använd din egen  cykel - eller en av våra (mer info nedan).

 • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Din bokning blir inte bindande förrän du checkar ut varukorgen och beloppet reserverats på ditt betalkort. 
 • Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email.
 
Område: LYSEKIL centrum  och Stångehuvud
Säsong: Mars-December
Varaktighet: 2 hrs (3-5 km)
Regn: Ja, vi kör - men bara om det regnar eller blåser måttligt.
Hård vind eller ösregn - då ställer vi in eller senarelägger starten.
Krav:

Min 12 år, min 155 cm lång, för att köra en av våra cyklar.
Ungdomar 10-12 år, som har vana att cykla i stadstrafik får delta (om de använder sin egen cykel), på föräldrarnas ansvar.
Alla deltagare under 15 ska bära hjälm. Övriga rekommenderas bära hjälm eftersom det kan vara lurigt att köra på grus, och i grupp i stadstrafik.

Detta ingår: Auktoriserad guide (cykelhjälm, reflexväst)
Cykel: Använd din egen cykel eller boka en av våra:
 • 3-vxl cykel m fotbroms
 • MTB m enbart handbroms (välj den storlek som rekommenderas för din längd)
Ta med:

Eventuellt: huvudbonad, solglasögon, ryggsäck, kamera

Måltid: Ingår ej

Från SEK 175

Boka Nu!

Vi bekantar oss med cyklarna på en tur från Norra Hamnen till Campus Väst och vidare genom det som en gång var flera stora stenbrott, numera Stångehuvuds Naturreservat, där vi vandrar ut på de orörda klipporna.

Vi passerar Gullmarsvallen (utsedd till Sveriges vackraste Idrottsplats), Bautastensvägen och så småningom Havsbadsområdet och resten av Södra Hamnen.

Avslutningen tar oss genom centrala Lysekil där vi ser exempel på konstverk och byggnader i granit. Från Stadsparken beger vi oss åter mot Gamlestan och Norra Hamnen. 

Höjdpunkter

 • Stad och land, natur & kultur, orörd och förstörd natur - alldeles nära varandra.
 • Få höjdmeter, endast en brant backe att gå eller cykla uppför,  ca 500 meter promenad, och ett flertal guidestopp längs vägen gör att denna tur passar nästan alla åldrar och intressen.
 • Kom med egen cykel, eller hyr en av oss. Då väljer du mellan MTB (mountainbike) eller en vanlig 3-växlad cykel med fotbroms. Hjälm finns att låna.
REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ MTB-CYKELN:
 • XS = 155-163 cm  
 • S = 160-170 cm
 • M = 168-179 cm
 • L = 176-188 cm
 • XL = 185-198 cm

Reseväg

 1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil