Cykeltur längs havet 2hrs: STENHUGGAREN

Från SEK 200

Guidad cykeltur på 2 timmar. Upplev Lysekils historia med fokus på granit, arkitektur och livet under Stenhuggeri-epoken. 

Tack vare cykeln tar vi oss raskt mellan olika delar av Lysekil. Vi tittar på allt från orörd granit och spåren av stenbrytning i det som numera är Stångehuvuds naturreservat, till byggnader och konstverk i  stadens centrum.

Kom med egen cykel, eller hyr en av oss. Vi går igenom hur man växlar en MTB, grundläggande trafikvett mm för dig som är ovan att cykla eller ny på MTB.
 

Nivå:    Lättrampat - normal kondition, viss vana att cykla krävs

 • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Din bokning blir inte bindande förrän du checkar ut varukorgen och beloppet reserverats på ditt betalkort. 
 
Område: LYSEKIL centrum  och Stångehuvud
Säsong: Mars-December
Varaktighet: 2 hrs (3-5 km)
Regn: Ja, vi kör - men bara om det regnar och blåser måttligt.
Krav:

Min 12 år, min 155 cm lång för att köra en av våra cyklar. Yngre barn som kan cykla i stadstrafik får delta med egen cykel, på föräldrarnas ansvar.
Alla deltagare under 15 ska bära hjälm. Övriga rekommenderas bära hjälm eftersom det kan vara lurigt att köra på grus, och i grupp i stadstrafik.

Detta ingår: Auktoriserad guide (cykelhjälm)
Alternativ: Använd din egen cykel eller boka en av våra:
 • 3-vxl cykel m fotbroms
 • MTB m enbart handbroms (välj den storlek som rekommenderas för din längd)
Ta med:

Egen ryggsäck.
Eventuellt:
huvudbonad, solglasögon

Måltid: Lättare förfriskningar efter väder

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
När du bokar denna aktivitet nu kommer vi inte att dra summan från ditt betalkort. Det sker först när aktiviteten bekräftats av oss (Outdoor West). Däremot kommer aktuellt belopp att reserveras på ditt kort.
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena, t ex risk för åska eller ihållande regn och/eller blåst kan en guidad cykel-tur behöva senareläggas (väldigt sällan tidigareläggas) för att alla deltagare ska kunna delta och känna sig trygga/bekväma. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften, fn SEK 50/bokning.

Från SEK 200

Boka Nu!

Vi bekantar oss med cyklarna på en tur från Norra Hamnen till Campus Väst och vidare genom det som en gång var flera stora stenbrott, numera Stångehuvuds Naturreservat, där vi vandrar ut på de orörda klipporna.

Vi passerar Gullmarsvallen (utsedd till Sveriges vackraste Idrottsplats), Bautastensvägen och så småningom Havsbadsområdet och resten av Södra Hamnen.

Avslutningen tar oss genom centrala Lysekil där vi ser exempel på konstverk och byggnader i granit. Från Stadsparken beger vi oss åter mot Gamlestan och Norra Hamnen. 

Höjdpunkter

 • Stad och land, natur & kultur, orörd och förstörd natur - alldeles nära varandra.
 • Få höjdmeter, endast en brant backe att gå eller cykla uppför,  ca 500 meter promenad, och ett flertal guidestopp längs vägen gör att denna tur passar nästan alla åldrar och intressen.
 • Kom med egen cykel, eller hyr en av oss. Då väljer du mellan MTB (mountainbike) eller en vanlig 3-växlad cykel med fotbroms. Hjälm finns att låna.
REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ MTB-CYKELN:
 • XS = 155-163 cm  
 • S = 160-170 cm
 • M = 168-179 cm
 • L = 176-188 cm
 • XL = 185-198 cm

Reseväg

 1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil