Cykla MTB nIvå1: Intro KANTSTEN

Från SEK 575

+2 Ytterligare alternativ

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike för dig som är ovan att cykla eller ny på MTB. Vi testar att köra på gräs, grus och granit. Omväxlande natur och mycket variation. Vi går igenom hur man växlar, position på cykeln, natur- & trafikvett med mera.
All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och att ha kul, åtminstone när man är nybörjare. Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet. Med den här turen vill vi ge smakprov på och visa vad som är möjligt, och ge dig inspiration till fortsatta äventyr på egen hand eller i grupp.

Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. 
  • När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur)
  • Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email.
Område: LYSEKIL   
Säsong: Mars-December
Varaktighet: Max 2 hrs (8-15 km)
Regn: Ja, vi kör även om det regnar och blåser måttligt, men då kör vi mer grus.
Krav:

Min 12 år, min 155 cm lång
Ingen tidigare erfarenhet av MTB, men kunna cykla på  landsväg.

Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst, vattenflaska 0,5L
Ta med:

Egen ryggsäck.
Eventuellt:
huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika 

Måltid: Nej

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
När du bokar denna aktivitet nu kommer vi inte att dra summan från ditt betalkort. Det sker först när aktiviteten bekräftats av oss (Outdoor West). Däremot kommer aktuellt belopp att reserveras på ditt kort.
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena, t ex åska, kan en MTB-tur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vi kontaktar då bokade deltagare som får välja mellan att genomföra den bokade aktiviteten vid ett senare tillfälle, eller att delta i en alternativ aktivitet. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan gäster som bokat MTB-cykeltur erbjudas inomhusklättring eller grottvandring.

Från SEK 575

+2 Ytterligare alternativ

Boka Nu!

Vi bekantar oss med cyklarna på en tur från Norra Hamnen och genom den Södra Hamnen. Sedan blir det uppvärmning (i lugnt tempo) med en lång uppförsbacke. Vi stannar på "högplatån" och cyklar på grusvägar, skogsstigar och över berg i dagen. En liten tur på MTB-banan och eventuellt ett stenbrott på hemvägen. På hemvägen blir det en milsvid utsikt över havet och en lååååång nedförsbacke.

Höjdpunkter

Det finns även möjlighet att delta med egen MTB-cykel
Samling i vår lokal, Norra Hamngatan 6. Vi börjar med att prova ut utrustningen, göra säkerhetscheck och sedan bär det iväg. Efter turen spolar du ren den cykel du använt på turen.
REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ CYKELN:
XS = 155-163 cm
S = 160-170 cm
M = 168-179 cm
L = 176-188 cm
XL = 185-198 cm
 

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil