Kajaktur 2hrs: Solnedgång * Mareld * Fullmåne

När solen blir gyllene blir det färre båtar på havet. Tempot blir lugnare vi njuter av den härliga kvällssolen som försvinner bakom horisonten. Oftast mojnar vinden och vi kan njuta av färgprakten. 
Guiden ger en kortare intoduktion till paddelteknink och navigering i mörker. Av säkerhetsskäl har vi en åldersgräns på lägst 13 år fyllda och minst 160 cm lång. Vi paddlar i stabila tandemkajaker. Från slutet av september ingår torrräkt.
* Solnedgång
Från midsommar blir dagarna kortare och successivt startar solnedgångsturerna allt tidigare. När vädret tillåter går vi mellan Norra och Södra Hamnen, runt Stångehuvuds naturreservat. Vi vänder tillbaka efter en tur genom gästhamnen i Havsbadsområdet. Om deltagarna önskar sticker vi istället ut i skärgården! Vindens styrka, riktning och våghöjden avgör vad som är möjligt den aktuella dagen. 
* Mareld
Dessa kvällar startar vi när solen ska gå ned och återvänder först när det är mörkt och lanternorna guppar fram över havet. Från mitten av augusti till slutet av september brukar vi kunna se mareld (=massor av små varelser som avger ljus när vattnet virvlar runt kajak och paddel). Det kräver dock lugnt vatten för att vi ska kunna se marelden.
* Fullmåne 
Natten då det är fullmåne samt en natt innan och efter fullmånen erbjuder vi nattpaddling och sinnesvandring i månens sken. 
Avbokningsskydd
Eftersom både MARELD och FULLMÅNE-paddlingarna kräver molnfri himmel och väldigt svag vind rekommenderas att välja avbokningskydd 48 timmar, varvid vi återbetalar avgiften för turen (exklusive avgiften för avbeställningsskydd), när vädrets makter är mot oss.

Har du en egen kajak som du är van att paddla på havet kan du använda den på turen.
Vill du hellre paddla innan mörkret faller? Välj Stadspaddling (morgon, dagtid, tidig kväll)

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
  • Eftersom måttlig vind gör det mycket svårt att se marelden rekommender vi vårt "avbeställningsskydd 48 timmar", varvid vi återbetalar avgiften för turen (exklusive avgiften för avbeställningsskydd), om den måste ställa in. Läs mer längre ned.
  • Den här turen har ett minsta antal deltagare för att genomföras. Därför reserveras beloppet på ditt betal/kreditkort i avvaktan på detta. När antalet bokade nåtts bekräftas din beställning och beloppet debiteras.
  • Om tillräckligt antal inte uppnåtts senast 24 timmar innan avgång  annuleras din bokning och reserverat belopp släpps automatiskt. 
Område: LYSEKIL Norra Hamnen med Stångehuvuds naturreservat eller Saltö fjord
Varaktighet: 2-2,5  timmar (varav max 2 i kajaken)
Rast: Flera korta vilopauser men ingen landstigning
Nivå: Novis, nybörjare eller ovan vid havskajak
Krav: Normal hälsa och armstyrka.
Mareld/fullmåne:
Inga problem med balans eller mörkerseende.
Ålder: 13-70
Säsong: Juni-Oktober
Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst, kapell och lanternor (ljuskälla som fästs på kajaken och huvudet).
Ta med: Flaska med 0,5L dricksvatten,
("senilsnöre" till glasögonen)
Barn/ungdom: Ungdomar (minst 13 år och minst 160 cm) deltar tillsammans med en betalande vuxen som delar samma tandemkajak.
Språk: Svenska och engelska
Måltid: Nej

 

Egen kajak:

Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak

Ombokning eller avbokning

Om vi/arrangören (OWS) behöver ställa in en bokad aktivitet (på grund av väderförhållandena) så kommer vi att kontakta dig och boka om dig till ett senare tillfälle. Vill du istället boka om till en annan aktivitet så debiteras mellanskillnaden från ditt kort (men bara om den nya aktiviteten är dyrare).
Om du tecknar vårt avbeställningsskydd ökar du din valfrihet:
Avbeställningsskyddet bokas som ett tillägg, innan du checkar ut kundkorgen och genomför betalningen. Välj prisnivå och tid för senaste av/ombokning (2 respektive 48 hrs).  Kan ej läggas till i efterhand. Vid tecknat avbeställningsskydd gäller följande:

  • Vill du byta till annan aktivitet, dag eller avgångstid hjälper vi dig.
  • Behöver du själv avboka någon av deltagarna eller hela aktiviteten så ska detta göras per telefon eller e-post senast 2 / 48 timmar innan aktuell avgång.
  • När vi bekräftat mottagen avbokning återbetalas aktuellt belopp (exklusive kostnaden för avbeställningsskyddet).

Normalt startar vi i Norra Hamnen. Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.

När vi kommer tillbaka hjälps alla åt att ta upp, spola av kajaker och annan utrustning och hänga upp på tork, innan vi avslutar dagens aktivitet.
 

Soft adventure

Vi har anpassat turen så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer.

Höjdpunkter

  • Ett äventyr utöver det vanliga
  • Stabila och lättpaddlade kajaker

Reseväg

  1. Norra Hamngatan 6, Lysekil