Kajaktur: Sälsafari (klädd i torrdräkt)

Från SEK 900

På vinterhalvåret är det lättare att få sällskap av sälar!

Alla blir lyckliga av att möta havets mörkögda skönheter. Vi väljer startplats med tanke på var sälarna håller till, så du kan vara ganska säker på att få se en eller flera, trots att vi inte paddlar så långt.

Stabila kajaker, lämpliga för nybörjare, och torrdräkt gör att du kan njuta ännu mer av vinterpaddlingen..

  • När en avgång är fullbokad lägger vi in en ny avgångstid samma dag. (Är ni en större familj så hör av er om det inte finns tillräckligt med lediga platser)
  • Högst 4 ungdomar (10-15 år) kan följa med per avgång, (varav  max  2  som är  145-160 cm  långa).
  • Under skolloven i november, februari och kring påsk sätter  vi in några extra avgångar per vecka.
Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider, ålderskrav och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
  • Turen även bokas på annan tid än våra schemalagda tillfällen. Vid bokning av "Privat kajaktur" finns fler alternativ, t ex vad gäller val av tidpunkt, varaktighet, isättningsplats, transporter, tema, utomhusmatlagning mm.
  • För andra bokningbara kajakturer, klicka här
Område: LYSEKIL   varierande startplats
Säsong: September-Maj
Krav:

Normal hälsa, kunna simma 200 m

Minst 10 år/145 cm lång  

Detta ingår:

Guide, plats i delad (K2) tandem-kajak, torrdräkt (+ evt huva och handskar)

Ta med:

Huvudbonad, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen),  (eget dricksvatten, att förvara ovanpå kajaken)

Varaktighet:  2,5 timmar (varav max 2 sittande i kajaken)
Måltid: Nej, men varm dyck serveras i anslutning till turen
Språk: Svenska och engelska
 
Tillval:

Egen singelkajak K1


För andra bokningbara kajakturer, klicka här

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
När du bokar denna aktivitet nu kommer vi inte att dra summan från ditt betalkort. Det sker först när aktiviteten bekräftats av oss (Outdoor West). Däremot kommer aktuellt belopp att reserveras på ditt kort.
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en kajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften, fn SEK 50/bokning.

Från SEK 900

Boka Nu!

Dagen innan turen får ni meddelande om exakt mötes/startplats för turen. (Det kan hända att vi måste flytta starten pga vindförhållandena, så därför meddelar vi detta så sent som möjligt) 

Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.

När vi närmar oss sälarna är det tystnad och långsamma rörelser som gäller, Vi försöker att närma oss med vind och ström från rätt håll och på respektfullt avstånd.

Efter att kajakerna är upptagna och lastade är det så dags att avsluta turen med lite stretching och frågestund.

Soft adventure

Vi har anpassat turen så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, omtanke och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. Vid vinterpaddling är tempot ännu lugnare för att undvika svettning.

Torrdräkter
I samband med bokningen kommer ni att ombes uppge längd och skostorlek, så att vi kan reservera torrdräkt i lämplig storlek. Ni kommer också att få information innan turen om hur ni lämpligast klär er under torrdräkten. 

Höjdpunkter

  • Stabila och lättpaddlade kajaker
  • Samtliga deltagare bär torrdrätkt, med möjlighet att låna handskar och huva
  • Sjösättning nära kända säl-platser
  • Soft Adventure i långsamt tempo = tid att slappna av och njuta
"När det är viktigare att njuta än att paddla fort och långt!"

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil