Cykeltur MTB: KANTSTEN

Från SEK 495

+2 Ytterligare alternativ

Guidad cykeltur på 2-3 timmar med omväxlande natur och mycket variation. Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet.   

Du väljer nivå på turen utifrån dina förväntningar och förmåga. Vi har delat in våra MTB-turer i 3 svårighetsgrader

  1. Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på
  2. Tekniskt och makligt tempo - normal hälsa, motiverad och viss cykelerfarenhet
  3. Fartfyllt och tekniskt - god fysik och tidigare erfarenhet av MTB

Du kommer att ledas av oss på Outdoor West men också av lokala MTB-cyklister från Lysekil vars hjärtan klappar extra mycket för just MTB. Vi själva guidar i huvudsak när det är lättrampat och våra "locals" tar vid när det blir fart och fläkt och tekniken verkligen sätts på prov. Film från lätt/medel här.

  • Klicka på knappen BOKA NU! här intill för att se tillgängliga datum, tider och priser för olika avgångar. När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur)
Område: LYSEKIL   
Säsong: Året runt
Krav:

Min 12 år, min 160 cm lång
Deltagare väljer nivå på turen utifrån sina förväntningar och förmåga enligt beskrivning nedan.

Detta ingår: Guide, MTB cykel, hjälm, väst, vattenflaska
Ta med:

Ev. ryggsäck, huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, (senilsnöre), snacks/fika

Varaktighet:  2-3 timmar 
Måltid: Nej

 

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena, t ex åska kan en MTB-tur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan gäster som bokat MTB-cykeltur erbjudas inohusklättring vid ihållande kraftigt regn. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften.

Från SEK 495

+2 Ytterligare alternativ

Boka Nu!

På den västra sidan av Stångenäset har vi granitplatåer, gamla stenbrott, små kustsamhällen och stigar. Vind och hav har tillsammans med människan format en karg men bedårande vacker natur.

På den östra sidan av näset blir det mer skog och stigar där Gullmarsfjorden då och då gläntar fram. Här går färgerna i grönt när man cyklar genom kulturlandskap med bl a gamla torpgrunder utmed turen.

Höjdpunkter

Samling 10 minuter innan planerad starttid i vår lokal, Norra Hamngatan 6. Vi börjar med att prova ut utrustningen och sedan bär det iväg.

REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ CYKELN:
XS = 155-163 cm
S = 160-170 cm
M = 168-179 cm
L = 176-188 cm
XL = 185-198 cm

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil