Klättra: Topprep - en introduktion (för grupper)

Introduktion till klättring med topprep på Bohusläns klippor

Under 2 timmar får ni en introduktion till utrustning och teknik för topp-repsklättring (sportklättring) på Bohusläns granitklippor.
  • Lämpligt för grupper om 2-4 personer (nybörjare)
Beroende på gruppens storlek, tidigare erfarenhet och platsen vi för dagen väljer att klättra på kommer varje deltagare att klara av ca 2-3 leder av ökande svårighetsgrad under maximalt 2 timmar. Är ni 5-6 personer blir det 1-2 leder var. Vill ni klättra mer rekommenderar vi att välja det längre alternativet. Har ni klättrar tidigare hinner ni oftast med fler leder. Vill ni klättra fler leder: boka längre tid.

Är ni 7 eller fler bör ni lägga räkna med minst en timma extra. I det pristillägget ingår även tillgång till utrustning för fler än 6 personer. Är ni en större grupp som behöver fler klätterledare så att fler kan klättra samtidigt, kontakta oss för offert.

 

Additional Information

Privat tur: bokningsinfo
När du bokar reserveras ett förskott (down payment) från ditt kontokort. När vi fått din preliminärbokning kontaktar vi dig för att diskutera dag, tid och plats för aktiviteten. När vi är överens och har stämt av din bokning och gjort eventuella korrigeringar kommer vi att dra förskottet från kontot. Resterande belopp dras från kontot senast kvällen innan aktiviteten.
Vi planerar tillsammans med er var klättringen ska ske, men allt hänger på vädret. Därför kontaktar er några timmar innan aktiviteten för att slutgiltigt avgöra var klättringen ska ske. Vi skickar då en Google pin som anger exakt samlingsplats.

Beroende på väderförhållandena kan en aktivitet behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Klipporna måste vara hyfsat torra för att få tillräckligt grepp och friktion. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som slutgiltigt avgör var och hur vi ska klättra, eller om dagens aktivitet måste ställas in helt. 
I sådana fall återbetalar vi hela bokningsbeloppet, minus en mindre bokningsavgift.

 

Höjdpunkter

Vi tillhandahåller för max 6 personer:
  • En guide/aktivitetledare som riggar och säkrar
  • Klättersele
  • Hjälm
  • Klätterskor
  • Vid topprepsklättring använder den som för tillfället klättrar ett par speciella klättringsskor för att få friktion och bra grepp. Det kan hända att flera deltagare delar på ett par skor om flera i gruppen har samma storlek.