Kajaktur: SOLNEDGÅNGSPADDLING

Från 5 år vardagar. Från 16 år fre/lö. När solen blir gyllene blir det färre båtar på havet. Tempot blir lugnare och barn och vuxna kan njuta av den härliga kvällssolen. De flesta båtarna har lagt sig till ro i gästhamnen och vi kan glida fram under bryggorna och beskåda byggnader och båtar. 
Guidning och lite paddelteknik ingår. Vi är tillbaka innan det är helt mörkt.
Vill du testa att paddla i mörker och se mareld: Mareldspaddling
Vill du paddla mitt på dagen eller tidig morgon: Stadspaddling

 • Vi paddlar i stabila tvåmanskajaker. Har du en egen kajak som du är van att paddla på havet kan du använda den på turen.
 • Under juni/juli har vi 5-årsgräns på kvällsturerna början av veckan. Då går vi nära land och anpassar turens längd med tanke på att det oftast bara är en person som paddlar tandemkajaken.
 • På fredag och lördag kväll är det 16-årsgräns. 
 • Är det vindstilla med spegelblankt hav kan vi dra ut i skärgården istället för att följa land. Det beror på deltagarnas ålder och önskemål, i kombination med vågor, väder och vind
 • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och åldergränser för olika priskategorier. Det varierar mellan olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
Område: LYSEKIL Norra Hamnen samt Stångehuvuds naturreservat, Kornöarkipelagen eller Saltö fjord,
Säsong: Juni-September
Krav: Normal hälsa 
Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst, kapell och (lanternor vid behov) 
Ta med: (flaska med 0,5L vatten) ev. jacka att ta på om det blir kyligt
Barn/ungdom: Barn 5-15 år välkomna tillsammans med minst en vuxen var.
Vissa avgångar (helgen) har 16-årsgräns. 
Hund: Välkommen att föja med om det inte blåser, men du måste kunna paddla obehindrat. Det är ju bara du som kan paddla och styra kajaken. Liten hund i din sittbrunn.
Större hund: Boka som vuxen.
Varaktighet 2,5 timmar (varav max 2 i kajaken)
VI ÄR TILLBAKA I LAND INNAN DET ÄR HELT MÖRKT
Språk: Svenska och engelska
Måltid: Nej

 

Egen kajak:

Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak

 

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en kajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften, fn SEK 50/bokning.

Normalt startar vi i Norra Hamnen. 

Vi paddlar i makligt tempo mot Stångehuvuds naturreservat. Om vädret tillåter fortsätter vi mot Havsbadsområdet och Södra Hamnen.
Skulle vi behöva byta isättningsplats pga vindriktningen meddelas detta till anmälda deltagare och vi hjälper till med transport av kajaker och/eller deltagare. Vid hård vind, "fel" vidriktning eller gropig sjö kan det hända att turen istället går på Saltö fjord mot Valbodalen.

Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.
När vi kommer tillbaka hjälps alla åt att ta upp, spola av kajaker och annan utrustning och hänga upp på tork, innan vi avslutar dagens aktivitet. Vi är tillbaka i land innan det är mörkt.

Soft adventure

Vi har anpassat turen så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer.

Höjdpunkter

 • Stabila och lättpaddlade kajaker
 • Guide som berättar om Lysekil och naturreservatet 
 • Paddling runt Stångehuvuds naturreservat*
 • Curmans villor och Vikarvet sedda från havet*
 • Havsbadsområdet vid Gullmarsfjorden*
 • Soft Adventure i långsamt tempo = tid att slappna av och njuta

Staden Lysekil är allra vackrast sedd från havet. Välkommen att följa med oss ut!

Reseväg

 1. Norra Hamngatan 6, Lysekil