Kajaktur: KVÄLLSPADDLING i solnedgången

Varva ned och njut av den nedgående solen. Vi paddlar ut i skärgården medan solen försvinner under horisonten. När vi återvänder är det nästan mörkt och lanternorna guppar fram över havet. Kanske ser vi mareld...

Guiden kommer att stanna för korta vilopauser och för att berätta om det vi ser och upplever under paddelturen. Desutom blir det kortare intoduktiontill paddelteknink och navigering i mörker.

Av säkerhetsskäl har vi en åldersgräns på lägst 12 år fyllda och minst 150 cm lång. Vi paddlar i tvåmanskajaker. Har du en egen kajak som du är van att paddla på havet kan du använda den på turen. Från mitten av oktober rekommenderar vi tillval av torrdräkt.

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
Område: LYSEKIL Norra Hamnen samt Stångehuvuds naturreservat, Kornöarkipelagen eller Saltö fjord,
Säsong: September-Mars
Krav: Normal hälsa 
Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst, kapell och lanternor (ljuskälla som fästs på kajaken och huvudet)
Ta med: (Huvudbonad, flaska med 0,5L vatten, solglasögon, "senilsnöre" till glasögonen)
Barn/ungdom: Barn som har fyllt 12 år är välkomna tillsammans med minst en vuxen vardera.
Varaktighet 2,5 timmar (varav max 2 i kajaken)
Språk: Svenska och engelska
Måltid: Nej

 

Egen kajak:

Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak

 

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en kajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften.

Normalt startar vi i Norra Hamnen. Kom gärna 15 minuter innan så vi hinner prova ut din utrustning. 

Vi paddlar i makligt tempo mot Stångehuvuds naturreservat. Om vädret tillåter fortsätter vi mot Havsbadsområdet och Södra Hamnen.
Skulle vi behöva byta isättningsplats pga vindriktningen meddelas detta till anmälda deltagare och vi hjälper till med transport av kajaker och/eller deltagare. Vid hård vind, "fel" vidriktning eller gropig sjö kan det hända att turen istället går på Saltö fjord mot Valbodalen.
 

Efter en säkerhetsgenomgång hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.

När vi kommer tillbaka hjälps alla åt att ta upp, spola av kajaker och annan utrustning och hänga upp på tork, innan vi avslutar dagens aktivitet.

Soft adventure

Vi har anpassat turen så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer.

Höjdpunkter

  • Stabila och lättpaddlade kajaker
  • Guide som berättar om Lysekil och naturreservatet 
  • Paddling runt Stångehuvuds naturreservat*
  • Curmans villor och Vikarvet sedda från havet*
  • Havsbadsområdet vid Gullmarsfjorden*
  • Soft Adventure i långsamt tempo = tid att slappna av och njuta

Staden Lysekil är allra vackrast sedd från havet. Välkommen att följa med oss ut!

Reseväg

  1. Norra Hamngatan 6, Lysekil