Kajaktur i skyddade farvatten: t ex Nordströmmarna med Bassholmen

Från SEK 1'050

+1 Ytterligare alternativ

Nordströmmmarna är värt ett eget besök, även om du tidigare paddlat på öppet hav. Under turen får du uppleva den frodiga innerskärgården med strömt vatten i Nordströmmarna. Guiden berättar om ålgräsängar, fisket och sillperiodernas betydelse för Bohuslän och Lysekil. Vi stannar till på en lämplig strand för bensträckare och en härlig buffé där du får prova olika sillinläggningar. 

Det finns dagar som vinden friskar i så att vi inte kan gå ut på havet utanför Lysekil med nybörjare. Då då är oftast Nordströmmarna med Bassholmen ett  gott alternativ. Här paddlar vi i skyddade farvatten där vågorna aldrig blir särskilt höga och njuter av djurlivet och de tre naturreservaten Bassholmen, Kärlingesund och Vägeröds dalar.

Vi använder stabila kajaker, lämpliga för nybörjare.

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
  • Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email.
Område: LYSEKIL med transport till Nordströmmarna eller annat lämpligt område (t ex Holma i Gullmarsfjorden)

OBS! Startplatsen varierare. VI SKICKAR EN EXAKT PLATSANGIVELSE I GOOGLE MAPS dagen innan turen.
Säsong: Maj-Oktober
Målgrupp: Fullt friska vuxna, oavsett förkunskaper.
Nivå: Soft Adventure
Fysiskt krävande vid motvind, men lämpligt även för nybörjare
Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m.
Inga kända problem med händer, armar och axlar.
Kunna sitta upprätt i kajaken ca 75 minuter i ett sträck.
Från 16 år, eftersom man behöver tillräckliga krafter för att orka paddla i stark motvind en del av tiden.
Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak med kapell, paddel och flytväst, utomhusmåltid 
Ta med:

Vindtät jacka eller en fleecetröja som andas (beroende på om det är soligt eller ej). Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), en flaska med minst 0.5L dricksvatten (som kan förvaras ovanpå kajaken)

Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca 2-2,5 i kajaken)
Språk: Svenska och engelska
Måltid: Buffé av olika sillinläggningar, bröd och alkoholfri måltidsdryck
Tillval:      

Torrdräktshyra (lämpligt i början/slutet av sommarsäsongen)
Paddla ensam i K1, singelkajak
Hör av dig om du behöver åka med oss från Lysekil

 

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
När du bokar denna aktivitet nu kommer vi inte att dra summan från ditt betalkort. Det sker först när aktiviteten bekräftats av oss (Outdoor West). Däremot kommer aktuellt belopp att reserveras på ditt kort.
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en kajaktur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften, fn SEK 50/bokning.

Från SEK 1'050

+1 Ytterligare alternativ

Boka Nu!

Efter en säkerhetsgenomgång får hjälper guiden till att ställa in utrustningen. När kajakerna är sjösatta och alla kommit i ordning är det dags för grundläggande paddelteknik.

Efter ca en timmes paddling är det dags att kliva ur kajakerna och ta en måltidspaus. När vi sedan beger oss hemåt kommer du att känna dig fylld av energi, och guiden kan hjälpa till med paddeltekniken.

Efter att kajakerna är upptagna och lastade är det så dags att avsluta turen med lite stretching och frågestund.

Soft adventure innebär bl annat att vi har anpassat turen så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, omtanke och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. .

 

 

Höjdpunkter

  • T ex Nordströmmarna med Bassholmen - guidad kajaktur med sillbuffé
  • Stabila och lättpaddlade kajaker
  • Guiden berättar bl a om sillen och dess betydelse för livet längs Bohuskusten
  • Soft Adventure i långsamt tempo = tid att slappna av och njuta

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil