Cykla MTB: (Medelsvår) STENBROTT

Guidad cykeltur på 2,5 timmar. 
På den här turen kan du delta med din egen MTB-cykel. Det blir det många (men inte alltför tekniskt svåra) backar, stenbrott, berg i dagen och skogsstigar. Vi guidar till roliga och utmanande ställen för dig som har cyklat MTB en del tidigare, eller är van vid konditionsträning.
All träning är roligare i grupp. Omväxlande natur och mycket varierande underlag. 

Aktuell nivå:    Medel (konditionskrävande)

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln.
  • Minimiantal deltagare krävs. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email.
Område: LYSEKIL   
Säsong: Året runt
Varaktighet: 2,5hrs, varav ca 2hrs cykling
Sträcka: Ca 30-40 km, maxhöjd 70 möh. 
Krav:

God kondition och/eller vana vid cykling
Min 12 år och min 155 cm lång

Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst
Ta med:

Eget vatten (helst 1,0L) och ryggsäck
Eventuellt: huvudbonad, solglasögon, handskar,
förstärkningsplagg till rasten,  snacks/fika

Måltid: Nej

 

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena, t ex åska kan en MTB-tur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan gäster som bokat MTB-cykeltur erbjudas inohusklättring vid ihållande kraftigt regn. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften.

En tur i ett större område där vi visar upp möjligheter till turer på egen hand. Vi kör en hel del i övergivna stenbrott och på berg i dagen. Ca 30-40 km, maxhöjd 70 möh. 
Samling 10 minuter innan planerad starttid i vår lokal, Norra Hamngatan 6. Vi börjar med att prova ut utrustningen och sedan bär det iväg.

Höjdpunkter

REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ CYKELN:
XS = 155-163 cm
S = 160-170 cm
M = 168-179 cm
L = 176-188 cm
XL = 185-198 cm

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil