Cykla MTB nivå 1: SKURKÄRRINGEN (endast kvinnor, nybörjare)

Från SEK 100

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike för nybörjare.
Perfekt för dig som vill komma igång. Antingen har du egen cykel men saknar kamrater att köra med. Eller så vill du komma igång innan du bestämmer dig för att käpa egen cykel.
Denna akitvitet reserverad för kvinnor och flickor. Lugn introduktion till hur cykeln fungerar och grundläggande MTB-teknik.  
Vi njuter av att cykla i ett makligt tempo, tar oss fram över granithällar och på stigar genom kulturlandskapet.
All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och fika, särskilt när man är nybörjare. Ta gärna med egen fika till rasten/eftersits. Om intresse finns ökar vi tempot på slutet och avslutar med ett dopp i Kallbadhuset.
Nu finns även alternativet 10-kort, både med egen cykel, eller med en av våra, vilket är halva priset jämfört med enstaka aktiviteter.


Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. 
  • När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur)
  • Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email.
Område: LYSEKIL   
Säsong: Året runt
Varaktighet: 1.5-2 hrs (8-15 km)
Regn: Ja, vi kör, även om det faller regn i skurar!
Krav:

Min 12 år, min 155 cm lång
Ingen tidigare erfarenhet av MTB

Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst
Ta med:

Egen ryggsäck. Vattenflaska.
Eventuellt:
 (regncape/-ställ) huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika (frukostpaket?) 


10-kort: Om du köper ett tiokort kommer du att få en personlig kod som du använder när du bokar in dig på de kommande 9 aktivitetstillfällena.

Från SEK 100

Boka Nu!

Vi bekantar oss med cyklarna på en tur från Norra Hamnen och genom den Södra. Sedan blir det uppvärmning (i lugnt tempo) med en lååång uppförsbacke. Vi stannar på "högplatån" och cyklar på grusvägar, skogsstigar och över berg i dagen. En liten tur på MTB-banan och eventuellt ett stenbrott på hemvägen. Vi stannar ofta för att supporta varandra att flytta fram gränserna för vad vi vågar. På hemvägen blir det en milsvid utsikt över havet och en lååång nedförsbacke.

Höjdpunkter

Samling i vår lokal, Norra Hamngatan 6. Vi börjar med att prova ut utrustningen och sedan bär det iväg.
REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ CYKELN:
XS = 155-163 cm
S = 160-170 cm
M = 168-179 cm
L = 176-188 cm
XL = 185-198 cm

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil