Cykla MTB nivå 1: SKURKÄRRINGEN (endast kvinnor, nybörjare)

Från SEK 300

Guidad cykeltur på 1.5-2 timmar. Introduktion till Mountainbike för nybörjare.
Samma innehåll som KANTSTEN - men denna tur är reserverad för kvinnor och flickor. Lugn introduktion till hur cykeln fungerar och grundläggande MTB-teknik.  
Vi njuter av att cykla i ett makligt tempo, tar oss fram över granithällar och på stigar genom kulturlandskapet.
All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och fika, särskilt när man är nybörjare.Ta gärna med egen fika till rasten.


Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. 
  • När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur)
  • Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email.
Område: LYSEKIL   
Säsong: Mars-December
Varaktighet: 1.5-2 hrs (8-15 km)
Regn: Ja, vi kör, även om det faller regn i skurar!
Krav:

Min 12 år, min 155 cm lång
Ingen tidigare erfarenhet av MTB

Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst, vattenflaska 0,5L
Ta med:

Egen ryggsäck.
Eventuellt:
 (regncape/-ställ) huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika (frukostpaket?) 

 

Additional Information

PRELIMINÄR BOKNING (t ex vid minsta antal bokade deltagare):
När du bokar denna aktivitet nu kommer vi inte att dra summan från ditt betalkort. Det sker först när aktiviteten bekräftats av oss (Outdoor West). Däremot kommer aktuellt belopp att reserveras på ditt kort.
OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena, t ex risk för åska eller ihållande regn och/eller blåst kan en guidad cykel-tur behöva senareläggas (väldigt sällan tidigareläggas) för att alla deltagare ska kunna delta och känna sig trygga/bekväma. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften, fn SEK 50/bokning.

Från SEK 300

Boka Nu!

Vi bekantar oss med cyklarna på en tur från Norra Hamnen och genom den Södra. Sedan blir det uppvärmning (i lugnt tempo) med en lååång uppförsbacke. Vi stannar på "högplatån" och cyklar på grusvägar, skogsstigar och över berg i dagen. En liten tur på MTB-banan och eventuellt ett stenbrott på hemvägen. Vi stannar ofta för att supporta varandra att flytta fram gränserna för vad vi vågar. På hemvägen blir det en milsvid utsikt över havet och en lååång nedförsbacke.

Höjdpunkter

Samling i vår lokal, Norra Hamngatan 6. Vi börjar med att prova ut utrustningen och sedan bär det iväg.
REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ CYKELN:
XS = 155-163 cm
S = 160-170 cm
M = 168-179 cm
L = 176-188 cm
XL = 185-198 cm

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil