Intro cykla MTB: KANTSTEN

Från SEK 400

+2 Ytterligare alternativ

Guidad cykeltur på 2 timmar. Introduktion till Mountainbike. Gräs, grus och granit. Omväxlande natur och mycket variation. 
All träning är roligare i grupp. Och viktigast är gemenskap och fika, åtminstone när man är nybörjare.

Mountainbike kan vara ett fartfyllt sätt att uppleva naturen. För andra är det ett njutbart sätt att i ett makligt tempo ta sig fram över granitlandskap och på stigar genom kulturlandskapet.   

Nivå:    Introduktion / lättrampat - normal hälsa och ett intresse av att prova på

  • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd. 
  • När du bokar väljer du dessutom storlek på cykeln. Finns inga cyklar i rätt storlek att boka så är det fullt på just den avgången.  (Alternativ: boka Privat MTB-tur)
  • Minimiantal deltagare krävs på vissa avgångar. Bokningsbeloppet kommer att reserveras från ert betalkort, men beloppet dras inte förrän vi bekräftar er bokning. Då kommer en PDF-biljett via email.
Område: LYSEKIL   
Säsong: Mars-December
Varaktighet: 2 hrs (8-15 km)
Regn: Ja, vi kör även om det regnar och blåser måttligt.
Krav:

Min 12 år, min 155 cm lång
Ingen tidigare erfarenhet av MTB

Detta ingår: Guide, MTB-cykel, hjälm, väst, vattenflaska 0,5L
Ta med:

Egen ryggsäck.
Eventuellt:
huvudbonad, solglasögon, ombyte/förstärkningsplagg till rasten, snacks/egen fika,

Måltid: Nej

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena, t ex åska kan en MTB-tur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan gäster som bokat MTB-cykeltur erbjudas inohusklättring vid ihållande kraftigt regn. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften.

Från SEK 400

+2 Ytterligare alternativ

Boka Nu!

Vi bekantar oss med cyklarna på en tur från Norra Hamnen och genom den Södra. Sedan blir det uppvärmning (i lugnt tempo) med en lång uppförsbacke. Vi stannar på "högplatån" och cyklar på grusvägar, skogsstigar och över berg i dagen. En liten tur på MTB-banan och eventuellt ett stenbrott på hemvägen. Vi stannar ofta för att supporta varandra att flytta fram gränserna för vad vi vågar. På hemvägen blir det en milsvid utsikt över havet och en lååååång nedförsbacke.

Höjdpunkter

Samling 10 minuter innan planerad starttid i vår lokal, Norra Hamngatan 6. Vi börjar med att prova ut utrustningen och sedan bär det iväg.
REK LÄNGD FÖR OLIKA STORLEK PÅ CYKELN:
XS = 155-163 cm
S = 160-170 cm
M = 168-179 cm
L = 176-188 cm
XL = 185-198 cm

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil