Vandra och klättra: KLÄTTERSTIG

Boka Nu! Bokningsförfrågan

Från SEK 900

Vandra, scrambla och klättra. Ett äventyr för alla åldrar (7-77år).
Topptur 4h, med topprepsklättring och utomhuslunch.
Vandra i storslagen, kuperad natur med ”bohuslänska giljor” och bohusgranit. Prova på scrambling (mellanting mellan vandring och klättring) och topprepsklättring (med fasta toppankare) med variation i svårighet från 3 till 6a.  

Klicka på knappen BOKA NU! här intill för att se datum, tider och priser.

Område: 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil
Varaktighet:  4 timmar totalt 
Säsong: April-November
Krav:

Normal fysik, med fullt friska knän och vrister.

Barn Barn och ungdomar under 16 år är välkomna i vuxens sällskap. Ju yngre barn, desto fler vuxna.
Grupper med barn 3-7 år bokar alternativet "Privat tur"
Detta ingår: Guide, lån av personlig klätterutrustning som sele, hjälm och skor för topprepsklättring. Lättare lunch i fält ingår.
Ta med: Skor lämpliga för terrängvandring (som sitter kvar på foten och har kraftig sula) och ryggsäck (ev med vatten och snacks)
Start: Samling: N Hamng. 6, ca 10-15 min före angiven starttid
Vid turen skall lämplig klädsel (oömma kläder) och lämpliga skor (tex vandringskänga eller gummiskor) användas. All utrustning för prova-på klättring (hjälm, rep, broms, sele, klätterskor och slingor) ingår. 

Soft adventure

Turens svårighetsgrad är lätt-medelsvår. Vi har organiserat turen med tanke på att det skall vara möjligt för familjer att genomföra den. Har man anlag för svindel finns det alterantiva vägval. Inga förkunskaper krävs men vi förutsätter normal hälsa. Knän och leder i fötterna måste dock klara påfrestningar i kuperad terräng med höga kliv.
Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. 

Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???

Från SEK 900

Boka Nu! Bokningsförfrågan

Vi samlas en kvart före utsatt starttid utanför vår lagerlokal i Norra Hamnen, Lysekil för gemensam färd till dagens destination, normalt 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil. Åk med oss eller följ efter i egen bil. Vi kan även skicka en Google-pin med exakt mötesplats någon timma innan starttiden.

Var vi klättrar beror på hur torrt det är i skog och mark, på berg och klätterklippor samt deltagarnas ålder och förmåga. Dessutom tar vi hänsyn till störningskänsligt djurliv under häckningssäsongen. Beroende på tidigare nederbördsmängd kan promenadens längd variera mellan 3-6 km. 

Höjdpunkter

  • Prova på scrambling och topprepsklättring

  • Lätt/medelsvår vandring i stuntals brant eller oländig terräng

  • Utomhusmåltid med vidunderlig utsikt

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil