Vandra och klättra: KLÄTTERSTIG

Från SEK 900

Vandra, scrambla och klättra. Ett äventyr för alla åldrar (7-70 år).
Topptur 4h, med topprepsklättring och utomhuslunch.
Vandra i storslagen, kuperad natur med ”bohuslänska giljor” och bohusgranit. Prova på scrambling (mellanting mellan vandring och klättring) och topprepsklättring (med fasta toppankare) med variation i svårighet från 3 till 6a.  

Klicka på knappen BOKA NU! här intill för att se datum, tider och priser.

Område: 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil
Varaktighet:  4 timmar totalt 
Säsong: April-November (året runt om vädret tillåter)
Krav:

Normal fysik, ingen tidigare erfarenhet. (7-70 år)
Tänk på detta:
Fullt friska knän och vrister. Ej lämpligt vid artrosbesvär.
Tillräckligt god syn för att kunna göra avståndsbedömingar vid vandring i oländig terräng och finna lämpliga ytor för händer och fötter vid klättring.
Du måste kunna uppfatta muntliga instruktioner även när det blåser.

Barn: Barn och ungdomar 7-15 år är välkomna i vuxens sällskap äret runt. Ju yngre barn, desto fler vuxna bör ni vara: Boka alternativet "Privat grupp" efter att ni valt datum och få familjepris.
Vissa avgångar, kan ungdomar från 10 år delta på egen hand och bokar då kategorin ungdom.
Detta ingår: Guide, lån av personlig klätterutrustning som sele, hjälm och skor för topprepsklättring. Lättare lunch i fält ingår.
Klädsel/att ta med: Bär oömma, bekväma långbyxor och ta med en tröja med lång ärm för skogspromenaden. Skor lämpliga för terrängvandring (som sitter kvar på foten och har kraftig sula som inte är hal på vått underlag) och gärna ryggsäck (ev med extra vatten och snacks).
Start: Samling: N Hamng. 6, ca 10-15 min före angiven starttid för att prova ut utrustrningen. Ni kan åka med oss eller köra efter med egen bil (alternativt skickar vi en Google-pin) till platsen där vi ska parkera och starta.
Kollektivtrafik:
Kontakta oss angående upphämtning för resande med Västtrafik (buss 841 från Göteborg via Uddevalla och linje 847 färja över Gullmarn), hållplats Lysekil Södra Hamnen.

Soft adventure

Turens svårighetsgrad är lätt-medelsvår. Vi har organiserat turen med tanke på att det skall vara möjligt för familjer att genomföra den. Har man anlag för svindel finns det alterantiva vägval. Inga förkunskaper krävs men vi förutsätter normal hälsa. Knän och leder i fötterna måste dock klara påfrestningar i kuperad terräng med höga kliv.
Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. 

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en klättringsaktivitet behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan gäster som bokat klättring erbjudas MTB-cykeltur om det regnar. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften.

Från SEK 900

Boka Nu!

Vi samlas en kvart före utsatt starttid utanför vår lagerlokal i Norra Hamnen, Lysekil för gemensam färd till destinationen för dagen, normalt 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil. Åk med oss eller följ efter i egen bil. Vi kan även skicka en Google-pin med exakt mötesplats någon timma innan starttiden.

Var vi klättrar beror på hur torrt det är i skog och mark, på berg och klätterklippor samt deltagarnas ålder och förmåga. Dessutom tar vi hänsyn till störningskänsligt djurliv under häckningssäsongen. Beroende på tidigare nederbördsmängd kan promenadens längd variera mellan 3-6 km. 

Höjdpunkter

  • Prova på scrambling och topprepsklättring

  • Lätt/medelsvår vandring i stuntals brant eller oländig terräng

  • Utomhusmåltid med vidunderlig utsikt

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil