Vandra och klättra: KLÄTTERSTIG

Bokningsförfrågan

Klätterstig = Scrambling +++  (dvs extra allt)
Ett äventyr för alla åldrar. Vandra, scrambla och klättra. Topptur med topprepsklättring och friluftslunch.  

Klicka på knappen BOKA NU här intill för att se datum och tider

Område: 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil
Säsong: April-November
Krav:

Normal fysik, med fullt friska knän och vrister.
Barn och ungdomar under 16 år är välkomna under juni-augusti.

Detta ingår: Guide, lån av personlig klätterutrustning som sele, hjälm och skor för topprepsklättring. Lättare lunch i fält ingår.
Ta med: Skor lämpliga för terrängvandring (som sitter kvar på foten och har kraftig sula) och ryggsäck (ev med vatten och snacks)
Varaktighet:  4 timmar totalt  Samling: N Hamng. 6
Pris: SEK 900 (vuxen, eller grupp-pris) Familjerabatt Juni-Aug

Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar.

  • Vandra i storslagen, kuperad natur med ”bohuslänska giljor” och bohusgranit. Prova på scrambling (mellanting mellan vandring och klättring) och topprepsklättring (med fasta toppankare) med variation i svårighet från 3 till 6a.
  • Vid turen skall lämplig klädsel (oömma kläder) och lämpliga skor (tex vandringskänga eller gummiskor) användas. All utrustning för prova-på klättring (hjälm, rep, broms, sele, klätterskor och slingor) ingår. 
Soft adventure

Turens svårighetsgrad är lätt-medelsvår. Vi har organiserat turen med tanke på att det skall vara möjligt för familjer att genomföra den. Har man anlag för svindel finns det alterantiva vägval. Inga förkunskaper krävs men vi förutsätter normal hälsa. Knän och leder i fötterna måste dock klara påfrestningar i kuperad terräng med höga kliv.
Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. 

Bokningsförfrågan

Vi samlas en kvart före utsatt starttid utanför vår lagerlokal i Norra Hamnen, Lysekil för gemensam färd till dagens destination, normalt 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil. Åk med oss eller följ efter i egen bil. Vi kan även skicka en Google-pin med exakt mötesplats någon timma innan starttiden.


Var vi klättrar beror på hur torrt det är i skog och mark, på berg och klätterklippor samt deltagarnas ålder och förmåga. Dessutom tar vi hänsyn till störningskänsligt djurliv under häckningssäsongen. Beroende på tidigare nederbörd kan promenadens längd variera mellan 3-6 km. 

 

 

 

Höjdpunkter

  • Prova på scrambling och topprepsklättring

  • Lätt/medelsvår vandring i stuntals brant eller oländig terräng

  • Utomhusmåltid med vidunderlig utsikt

Reseväg

  1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil