TOPPTUR KOMBI: KLÄTTRA, SCRAMBLA & VANDRA

En utmaning för alla åldrarTopptur 4h, med topprepsklättring med varierande svårighet och utomhuslunch. Vare sig du har klättrat tidigare (inomhus/utomhus) eller aldrig så är detta en tur för dig som tycker att det är viktigare att njuta än att prestera. Tillsammans med andra får du möjlighet att vandra i storslagen, kuperad natur med ”bohuslänska giljor” och klättra på bohusgranit, trots att ni har olika förkunskaper.

Prova på scrambling (mellanting mellan vandring och klättring) och topprepsklättring (med fasta toppankare) med variation i svårighet. Det finns partier som är exponerade (med möjlighet att gå en omväg), samt lättare och svårare klätterleder.

 • Klicka på knappen BOKA NU! för att se datum, tider och priskategorier för olika avgångar. Det blir ingen bindande bokning förrän utcheckningen är genomförd.
Område: 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil
Säsong:  April-November/December
Målgrupp:  Alla, oavsett förkunskaper
Nivå: Medelsvår vandring/scrambling
Krav:

7-70 år
Ingen tidigare erfarenhet krävs
Normal fysik och kondition, men:

Fullt friska knän och vrister. Ej lämpligt vid artrosbesvär.
Tillräckligt god syn för att kunna göra avståndsbedömingar vid vandring i oländig terräng och finna lämpliga ytor för händer och fötter vid klättring.
Du måste kunna uppfatta muntliga instruktioner även när det blåser.

Barn: Barn och ungdomar 7-15 år är välkomna i vuxens sällskap äret runt. Ju yngre barn, desto fler vuxna bör ni vara: Boka alternativet "Privat grupp" efter att ni valt datum.
Vissa avgångar, kan ungdomar från 10 år delta på egen hand och bokar då kategorin ungdom.
Detta ingår: Guide
Lån av personlig klätterutrustning som sele, hjälm och skor för topprepsklättring.
Lättare lunch med måltidsdryck i fält
Måltid: Gulaschsoppa med tillbehör (veg alt finns)
Klädsel/att ta med: Bär oömma, bekväma långbyxor och ta med en tröja med lång ärm för skogspromenaden.
Skor lämpliga för terrängvandring (som sitter kvar på foten och har kraftig sula som inte är hal på vått underlag)
Gärna ryggsäck (ev med extra vatten och snacks).
Varaktighet: 4 timmar totalt
Språk: Svenska och engelska
Upphämtnings-alternativ:
(bokas i förväg)
Upphämtning på något av följande platser:
 • Havsbadsparken (med Gästhamnen) 
 • Anderssons Kaj/Södra Hamnen 
 • Luna Café (Gullmarsbaden och Löfgrens Camping)
 • Siviks Camping
 • Trellebystrands Camping .
Åk med oss eller kör själv i egen bil (vi kan skicka en Google Maps pin med exakt placering) till startplatsen för dagens äventyr.
 • Vi tillämpar ett minsta antal bokade deltagare för att vissa aktiviteter skall genomföras. Pengarna reserveras på ditt betalkonto i väntan på att detta antal blir bokat. Först därefter dras beloppet från ditt betalkort och bokningen bekräftas.
 • Om inte antalet bokade är tillräckligt annuleras ordern och eventuell betalning återförs automatiskt.
 • Förmiddagsaktiviteter 7-14 bokas senast 17.00 dagen innan.
 • Eftermiddagsaktiviter 14.30-19 bokas senast 11.00 samma dag.
Soft adventure

Turens svårighetsgrad är lätt-medelsvår. Vi har organiserat turen med tanke på att det skall vara möjligt för familjer att genomföra den. Har man anlag för svindel finns det alterantiva vägval. Inga förkunskaper krävs men vi förutsätter normal hälsa. Knän och leder i fötterna måste dock klara påfrestningar i kuperad terräng med höga kliv.
 

Additional Information

OM DET BLIR "DÅLIGT" VÄDER ???
Beroende på väderförhållandena kan en klättringsaktivitet behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga. Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt. Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan gäster som bokat klättring erbjudas MTB-cykeltur om det regnar. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare och återbetalar eventuell mellanskillnad minus en mindre administrationsavgift. Ställer vi in helt återbetalas hela beloppet minus administrationsavgiften.

Vi samlas en kvart före utsatt starttid utanför vår lagerlokal i Norra Hamnen, Lysekil för gemensam färd till destinationen för dagen, normalt 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil. Åk med oss eller följ efter i egen bil. Vi kan även skicka en Google-pin med exakt mötesplats någon timma innan starttiden.

Var vi klättrar beror på hur torrt det är i skog och mark, på berg och klätterklippor samt deltagarnas ålder och förmåga. Dessutom tar vi hänsyn till störningskänsligt djurliv under häckningssäsongen. Beroende på tidigare nederbördsmängd kan promenadens längd variera mellan 3-6 km. 

Höjdpunkter

 • Prova på scrambling och topprepsklättring

 • Lätt/medelsvår vandring i stuntals brant eller oländig terräng

 • Utomhusmåltid (med vidunderlig utsikt)

Reseväg

 1. 6, Norra Hamngatan, Lysekil