• PADDLA KAJAK OCH SUP

  Följ med på guidad kajaktur eller paddla på egen hand

 • PADDLA SUP OCH KAJAK

  Följ med på guidad tur eller paddla på egen hand

PADDLA KAJAK MED GUIDE

Outdoor West erbjuder guidade turer på 2 - 4 timmar i lugna vatten kring Lysekils stad, i Gullmarns Naturvårdsområde, i Gåsöarkipelagen och på Saltö fjord. På de längre turerna (5-7 timmar) rör vi oss mellan Brofjorden i norr och Gullmarsfjorden i söder. Här finns Träleberget med sin imponerande klättervägg och en fornborg, Stångehuvuds naturreservat, och Bohusläns kala klippor.

Vår utrustning är anpassad för dig med liten eller ingen tidigare erfarenhet av t ex havskajak och under vintersäsongen har vi alltid torrdräkt på paddelturerna. Dessutom kryddar vi din upplevelse med inslag av den lokala kulturhistorien och lokalt förankrade måltidsupplevelser.

Våra turledare och guider älskar att dela med sig av det bästa vi vet, Bohusläns vackra natur: klipporna, havet, fjordarna, vikarna och strandängarna. Hos oss upplever du det bästa av Bohuslän, maten, människorna och en av världens vackraste arkipelager.

 

 • Havskajaktur: FISKAREN

  En  kajaktur med guide i Lysekils skärgård på vinterhalvåret kan vara magisk! Vattnet är kristallklart och inga motorljud hörs. Njut av havet, tystnaden ...
  Från SEK 1'195
  Boka Nu!
 • Kajaktur: SILLSTRYPAREN

  Dags att slappna av och njuta av naturen! Vi glider fram i sakta mak genom skärgården i stabila kajaker. Guiden hjälper dig med grundläggande teknik och berättar om &...
 • Kajaktur: STADSPADDLING

  Glid fram i lugnt tempo och njut av solnedgången över granitklipporna som omger vackra Lysekil. Upptäck Bohusläns skärgård Paddelturen går i till St&ar...
 • Kajaktur: MUSSLOR À LA GRANIT (familjetur)

  Upplev solnedgången och få en kulinarisk upplevelse OBS! Av och till är det ONT OM LOKALPRODUCERADE BLÅMUSSLOR. Då serverar vi istället havskräftor, en a...

Havskajakturer med guide:

Våra olika turer har namn som speglar temat för respektive tur. De är dessutom anpassade efter olika säsonger för att kunna tilltala de flesta som söker en kombination av lättare paddling och att lära känna den lokala kulturen. I turer som är längre än 3 timmar ingår dessutom en måltidsupplevelse.

Vi har anpassat turerna (2 eller 4 timmar) så att det inte är nödvändigt med tidigare erfarenhet av kajak. Trygghet, komfort och njutning är våra ledord när vi planerar och genomför våra turer. På vinterhalvåret är tempot kajakturerna ännu lugnare för att undvika svettning. 

Inför varje tur får deltagarna en genomgång av nödvändig teknik och säkerhet. Den som så önskar får hjälp under turen att utveckla sin teknik.

Tillsammans med bokningsbekräftelsen får ni information om hur ni bör klä er och vad som är lämpligt att ta med i form av förstärkningsplagg.

•Ingen tidigare erfarenhet krävs men vi förutsätter att du kan simma 200 m och att du har "normal" hälsa (känner dig frisk). Om du känner dig osäker bör du rådgöra med din behandlande läkare om ni tillsammans anser att du klarar av måttlig fysisk ansträngning. Längre turer (5-7 timmar) förutsätter att du har paddlat några gånger tidigare så att du vet att du inte har problem att sitta längre tid i kajaken och att du har normal grundkondition.

•Stabila, bekväma tvåmanskajaker med stora sittbrunnar är standard på våra turer. Egen K1-kajak kan bokas mot tillägg. Turerna anpassas till rådande vind och deltagarnas förmåga.

STADSPADDLING

En kortare, stadsnära paddling med start i populära Havsbadsområde. Vi paddlar i Gullmarns naturvårdsområde och i Lysekils Södra Hamn med gästbåtar, handels- och fiskehamn. Beroende på deltagarnas intresse och vindriktning (och -styrka) går turen runt Stångehuvud till Norra Hamnen. Som ett alternativ sker sjösättning i Norra Hamnen och vi går mot Stångehuvud och Kramkistan. 2 timmar, ingen måltid. Lämplig för barnfamiljer (ti och to)

MUSSLOR À LA GRANIT - familjepaddling

Tur till en ö där vi gemensamt tillagar nyskördade, lokalt odlade, blåmusslor. Musslorna avnjutes med fördel i solnedgången. Lämplig för familjer med yngre barn som kan leka, bada eller hjälpa till med matlagningen. Effektiv paddlingstid ca 1 timme. Total tid max 4 timmar. Säsong: juni-sept   Läs mer/boka

SILLSTRYPAREN

SILLSTRYPAR'N Tur till Saltöarkipelagen eller på Gullmarsfjorden. Tema: Sill- och konservindustrin från 1500-tal till nutid. Totalt 4 timmar, med rast för att provsmaka sill i olika inläggingar. Säsong: maj - september  Läs mer/boka

SKEPPSBROTT  (Privat tur)

Tur via Saltöarkipelagen till Stora och Lilla Kornö. Tema: Sill, fiske, sjöfart och ett och annat skeppsbrott. Totalt 6 timmar, med rast för att provsmaka sill i olika inläggingar och promenad på Stora Kornö, samt eftermiddagsfika.

Säsong: året runt    Läs mer och skicka bokningsförfrågan

SKEPPSBYGGAREN  (Privat tur)

SKEPPSBYGGAR'N Tur runt Bassholmen och i Nordströmmarna. Tema: Sill- och konservindustri samt båtbyggeri. Totalt 4 timmar, med rast för att provsmaka sill i olika inläggingar. Vi passerar 3 olika naturreservat. Säsong: maj - september  Läs mer/boka

SOM NI BEHAGAR  (Privat tur)

Starta var ni önskar, bestäm temat själv, ta egna kajaker eller gå från A till B. Möjligheterna är många.

Säsong: året runt    Läs mer och skicka bokningsförfrågan

 

FISKAREN  höst-/ vinter/ vårpaddling

FESKAR'N Alltid med bekväm torrdräkt och varm  fisk- och musselsoppa. Extra lugnt tempo. Kan kombineras med bastubad i Lysekils Kallbadhus. Vintersäsong oktober - maj

 

Vintersäsong oktober - maj

Sommarsäsong maj - september 

 

Naturupplevelser

Havet glittrar, den röda graniten välver sig mjukt och Lysekil skymtar bakom nästa ö. Outdoor West guidar er till stadsnära naturupplevelser och levandegör den lokala kulturhistorien. Stabila kajaker och turer i lugna vatten gör att alla kan slappna av och njuta av upplevelsen.

För en rutinerad paddlare finns möjlighet att ta sig längre ut, till ytterskärgården. 

Hägrar, minkar, makrill och sjöfågel kan vi se på sommarhalvåret och under vintertid är det mest nyfikna sälar och fantastiskt siktdjup som uppenbarar sig i naturen.

Kulturhistoria

På våra turer berättar vi om det vi ser och vad som tidigare hänt på platsen vi passerar. Med kajaken kommer vi nära bl a ålgräsängar, fiskens barnkammare, och så kallade grumsedammar från det sena 1700-talet. På längre turer ingår dessutom en måltidsupplevelse med en lokal anknytning och lokala råvaror.

 

Hem

3 naturreservat Nordströmmarna

VÄDER och VIND

Beroende på väderförhållandena kan en tur behöva flyttas i tid eller rum för att alla deltagare ska kunna delta med tillförsikt och känna sig trygga.  Det är alltid ledaren för respektive aktivitet som avgör om denna aktivitet måste ställas in helt.

Vår ambition är att alltid kunna erbjuda en alternativ aktivitet, t ex kan kajakgäster erbjudas klättring om vindförhållandena är för tuffa. Sådana ändringar gör vi i samråd med bokade deltagare. Säkerhet, omtanke och lyhördhet är våra kärnvärden.

Sök aktiviteter

PADDLA KAJAK PÅ EGEN HAND

 

Vi hyr ut kajaker för längre och kortare turer på egen hand. 

För den ovane paddlaren erbjuder vi ett antal guidade turer varje vecka och möjlighet att boka instruktör.

Tänk på att kustvädret kan ändras snabbt och att vind och vågor kan byta riktning på kort tid. Överskatta inte din egen och dina medpaddlares förmåga att lösa en hastigt uppkommen situation. 

Uthyrning Kajak

Bokningsförfrågan

När vi inte har guidade turer finns möjlighet att hyra våra kajaker för upptäcksfärder på egen hand.

Boka så här:

1) Välj önskad upphämtningsDAG

2) Välj mellan kajak K1 för en person eller K2 (tvåmanskajak).

3) Fyll i kontaktuppgifter inkl telefonnummer till en person i gruppen.

4) Fyll i betalningsinformation via säker betallösning (TrekkPay) och slutför beställningen.

5) KONTAKTA OSS på telefonnumret som kommer med bokningsbekräftelsen för att avtala tid för upphämtning och återlämning.

6) Ta med kvitto/biljett på email till kajakförrådet på Norra Hamngatan 6 i Lysekil.

Bokningsförfrågan

Det är cirka 300 meter att gå med kajaken till isättningsplatsen.ärror finns att låna.

 

Kajakerna ska rengöras vid återlämningen.

Spola utvändigt och invändigt samt dammsug ut vattnet.

Kapell och flytväst sköljs av och hängs därefter upp på tork.

Reseväg

 1. Lysekil