Lagom utmanande aktiviteter för frodiga, försiktiga, familjer och bekväma deltagare. :-)

ÖPPET LÅGSÄSONG   (15 aug 2018 - 15 april 2019):

09.00-10.00 LÖ SÖ (endast vid utleverans av BOKADE kajaker/cyklar)

Adress:  Norra Hamng. 6, Lysekil * Onlinebokning och sms: tillänglig 24/7. 

Vår verksamhet är igång året runt, med fokus på guidade turer. Därför har vi ingen butik med reguljära öppettider. Istället har vi öppet för utlämning av förbokade cyklar samt kajak- och klätterutrustning. Under lågsäsong har vi utlämning enligt överenskommelse eller i samband  med att våra guidade turer startar (när det finns bokade gäster). CHANSA INTE, BOKA ONLINE

GUIDADE TURER

Vi erbjuder guidade turer med fasta avgångar som varierar med säsong. T ex är kommer kvällspaddlingen "STADSPADDLING" att starta allt tidigare i takt med att kvällarna blir mörkare.

Titta i kalendern nedan på önskat datum och klicka på aktiviteten för att läsa mer och boka. Eller klicka på önskad aktivitet längst ned på sidan för att se vilka dagar den är bokningsbar.

Finner ni ingen aktivitet önskad dag kan ni  antingen A) göra en bokningsförfrågan för en grupp om minst 6 personer, eller,  B) boka en privat tur/aktivitet.

 

 

 

Upplevelser för alla åldrar - året runt

Aktiviteter, äventyr, sightseeing och guidade turer med bil * buss * cykel kajak * klättra SUP * vandra

Välkommen att ta del av det bästa av Bohuslän och Västsverige tillsammans med oss:

  • Guidade turer med kajak - klicka här
  • Vandra och klättra, topprepsklättring - klicka här
  • Cykla - klicka här
  • Morgonvandring kring Lysekil med guide - klicka här
Outdoor West Sweden - outdoor activities between sea and sky Strandsittaren - Beach dweller, adventurous family walking tour

OUTDOOR WEST SWEDEN

    "När det är viktigare att njuta, än att prestera."

Vår ambition är att alla ska kunna delta i våra aktiviteter, utan krav på tidigare erfarenhet och utan att vara vältränad eller van vid friluftsliv.  Vi har jobbat i Lysekil sedan 2005 med ekoturism och soft adventure. Detta gör vi bl a genom guidade turer med kajak, cykel och klättringsaktiviteter för "vanligt folk".

Vi arrangerar både guidade tematurer och hjälper till med mat, logi och hyra av utrustning för egna upptäcktsfärder i Bohuslän. Inte minst vinterpaddlingen (Fiskar'n) med fisk- och musselsoppa är en upplevelse utöver det vanliga.

SOFT ADVENTURE  -  Aktiviteter lämpliga för dig med ingen eller liten tidigare erfarenhet. Tempot är lågt, utrustningen anpassad för nybörjare och vi anpassar aktiviteten efter vars och ens förutsättningar. 

EVENT  -  Företagsevenemang, möhippa eller svensexa, en aktivitet för kompisgänget eller arbetskamraterna. Vi har samlat ett antal förslag på aktiviteter. Därutöver finns möjlighet att skicka bokningsförfrågan om av skräddarsydda arrangemang.

FAMILY FUN  -  Aktiviteter som är lämpliga för familjer med yngre barn, renodlade barnaktiviteter, familjeäventyr med familjerabatter och familjeaktiviteter där flera generationer kan delta tillsammans.

 

DET BÄSTA VI VET

Vi som jobbar med Outdoor West älskar att dela med oss till våra gäster av det bästa vi vet: Bohusläns natur och kultur

Därför förmedlar vi fler kul saker att göra, t ex tips om besöksmål, aktiviteter, upplevelser och äventyr även från andra arrangörer under fliken BOKA ANNAT ÄN OUTDOOR.

Sök aktiviteter

Klättra och vandra: KLÄTTERSTIG

Scrambling +++  - Topptur med vandring, topprepsklättring, scrambling och lunch.   Äventyr för alla åldrar.    Område: 10-15 minuter med bil från centrala Lysekil Säsong: April-November Krav: Normal fysik, med fullt friska knän och vrister. Barn och ungdomar under 16 år är välkomna under juni-augusti. Detta ingår: Guide, lån av personlig klätterutrustning som sele, hjälm och skor för topprepsklättring. Lättare lunch i fält ingår. Ta med: Skor lämpliga för terrängvandring (som sitter kvar på foten och har kraftig sula) Varaktighet:  4 timmar totalt  Samling: N Hamng. 6 Pris: SEK 995 (vuxen)  

Klättra: Topprep - en introduktion

Prova på att klättra med sele, hjälm och klätterskor. Vi är vana vid att hjälpa barn, ungdomar och vuxna nybörjare till en härlig upplevelse. OBS! Detta är inte en kurs - utan endast en introduktion   OMRÅDE: Trellebystrand Säsong: Maj-September Recommended for:   3-73 år Krav: Inga förkunskaper Hyfsat bra anklar och knän Detta ingår: Hjälm, sele och klätterskor. Aktivitetsledare som säkrar och instruerar. Varje deltagare får prova på 2-3 leder (beroende på ledernas svårighetsgrad och längd, under maximalt två timmar per session) Varaktighet: 2 timmar från samling tills vi skiljs åt igen Pris: Vuxen: SEK 395 Familjepris och barn/ungdom finns också Tillval:   Extras: Havets Hus Sea Aquarium (entry)   Är ni en grupp som vill ha en egen aktivitet, på en tidpunkt som passar er kan ni boka en "Privat klätterledare" för 2-4 timmar. Räkna då med minst 25 minuter per person om ni vill hinna klättra minst 2-3 leder per person.

Kajaktur: SILLSTRYPAREN

Dags att slappna av och njuta av naturen! Vi glider fram i sakta mak genom skärgården i stabila kajaker. Guiden hjälper dig med grundläggande teknik och berättar om ålgräsängar, fisket och sillperiodernas betydelse för Bohuslän i allmänhet och Lysekil i synnerhet. Bli sillstrypare för en dag... Upptäck Bohusläns skärgård Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar. Paddelturen går i Gullmarns naturvårdsområde, på Sveriges enda tröskelfjord. Om vädret tillåter tar vi en tur till Saltöarkipelagen för ännu mer sill-historia.   Område: LYSEKIL  Gullmarsfjorden Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa, kunna simma 200 m Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, utomhusmåltid Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca 2,5 i kajaken) Pris: SEK 795   Tillval: Egen singelkajak K1 Vattentät säck för nycklar och telefon Vattentät säck för förstärkningsplagg Torrdräktshyra Extra: Bastubad vid återkomsten Besök Havets Hus saltvattensakvarium        

Vandra: Lysekil runt, stads- och naturvandring med guidning

Promenad i rask takt (ca 8 km), med auktoriserad guide som berättar om det vi passerar. Vi stannar till då och då för att vila och betrakta de vackraste  utsikterna, speciella platser. Vi berättar om intressanta fenomen, pausar för fototillfällen och för att insupa atmosfären av Lysekil idag och i forna tider. Mycket vandring, många backar och mindre tid för stillastående föredrag. En introduktion för dig som vill uppleva mer av Lysekil.   Endast förhandsbokning online. Annars ställs turen in. Anmälda meddelas startplats per telefon eller email.

Kajaktur: STADSPADDLING

Glid fram i lugnt tempo och njut av solnedgången över granitklipporna som omger vackra Lysekil. Upptäck Bohusläns skärgård Paddelturen går i till Stångehuvuds naturreservat. Om vädret tillåter går vi tur och retur mellan Norra och Södra Hamnen. Annars anpassar vi sträckningen efter vädret, vindriktning och -styrka samt deltagarnas förkunskaper.   Område: LYSEKIL  Stångehuvuds naturreservat Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa (fredagar minst 16 år fyllda) Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, paddel, flytväst och kapell Barn/ungdom: Barn 5-9år och ungdom 10-15år välkomna på tisdagar och torsdagar Varaktighet:  2 timmar totalt (varav ca 1.5 i kajaken) Pris: SEK 495 (vuxen)   Tillval: Egen singelkajak K1 Vattentät säck för nycklar och telefon Egen kajak: Följ med på en guidad tur och använd din egen havskajak   Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar      

Kajaktur: MUSSLOR À LA GRANIT (familjetur)

Upplev solnedgången och få en kulinarisk upplevelse OBS! Av och till är det ONT OM LOKALPRODUCERADE BLÅMUSSLOR. Då serverar vi istället havskräftor, en annan lokalt fiskad delikatess.  Blåmusslor, kajak, naturen och livskvalitet Detta är en tur för dig som gillar att njuta, som uppskattar lugn och ro och som inte känner för att paddla så långt. Förutom god mat och vacker natur blir det förhoppningsvis en vacker solnedgång över Västerhavet att njuta av. Tillsammans tillagar vi och avnjuter blåmusslor på en egen ö. Maten är en lika viktig del av turen som de nakna solvarma klipporna och paddlingen. Detta är "soft adventure", slow food, natur and familjemys förpackat i en enda 4-timmarstur.   Varva ned och slappna av Vi paddlar i långsam takt, lagom för nybörjare. Guiden ger nödvändiga instruktioner om hur du manövrerar kajaken, och den som vill får veta mer om omgivningarna.   Upptäck Bohusläns skärgård Bohuslänska Lysekil är perfekt för äventyrliga utflykter till havs och på land, samtidigt som området bjuder på rik lokal historia och matkultur. Här arrangerar OUTDOOR WEST under trygga former bekväma och samtidigt utmanande upplevelser på den nivå du önskar. Område: LYSEKIL  Saltö fjord eller Gullmarsfjorden Säsong: Maj-September Krav: Normal hälsa, Vuxna bör kunna simma 200 m Detta ingår: Guide, plats i delad K2-kajak, utomhusmåltid Ta med: Huvudbonad, förstärkningsplagg till rasten, solglasögon, ("senilsnöre" till glasögonen), 0.5L vatten (att förvara ovanpå kajaken) Varaktighet:  4 timmar totalt (varav ca 1,5-2h i kajaken) Pris: Vuxen: SEK 795 (i K2 kajak som delas med någon annan)   Specialpris (aktuellt belopp framgår vid bokning) för följande kategorier: Ungdom  (i K2 kajak som delas med någon annan) Vuxen + 1 barn i samma K2 kajak Vuxen + 2 barn i samma sittbrunn, i en K2 kajak Vuxen + 1 ungdom i samma K2 Par i delad K2 Vuxen i egen K1 kajak   Tillval: Egen singelkajak K1 Vattentät säck för nycklar och telefon Extra: Besök Havets Hus saltvattensakvarium