Båt, mat, kunskap: Ostron & Musseläventyr

Ostron och musseläventyr med doft av tång och nylagade musslor

l

Ostron och musseläventyr med doft av tång och nylagade musslor.

Ostron och musselturen startar i Norra Hamnen i Lysekil. Vi färdas med Signe, vår bohuslänska julle byggd 1952, ut till musselodlingen där vi visar hur det går till att odla och skörda musslor. Vi plockar med oss musslor för gemensam tillagning och avsmakning senare på en vacker klipphäll.

Därefter tar Signe oss vidare till en av få ostronbankar i Bohuslän. Vi plockar upp ostron och lär oss mer om havets delikatess på en mycket speciell och unik plats i Bohuslän. Precis under oss växer de exklusiva och berömda ostronen Ostrea Edulis som kallas ”det Svenska ostronet”. Vi pratar om allt i ostronens tecken samt erbjuder provsmakning.

Vi gör ett strandhugg på Käringeholmen där musselskörden tillagas och ostronen öppnas och avnjuts vid strandkanten. Efter en oförglömlig upplevelse i en fantastisk miljö tar vi er tillbaka till Norra Hamnen i Lysekil, till det avslappnande dunket från Signe.

Välkommen!

Pris: 850 kr per person

I priset ingår ostron och musslor under turen. Paketerade färska ostron o musslor finns att köpa ombord efter turen.

 

Mellan 1 mars och 30 november avgår turen fredagar och lördagar kl 13.30. Turen utgår från Norra hamnen i Lysekil och tar ca 3 timmar.

Är ni 6 personer eller fler kan vi erbjuda turer alla dagar året runt, enligt överenskommelse. Kontakta oss för mer information.

Avbokning: Vid avbokning senare än 7 dagar innan avfärd debiteras halva kostnaden. Vid avbokning samma dag debiteras hela kostnaden.

Highlights

  • Båtresa i äkta bohusjulle
  • Skörda musslor
  • Besök en ostronbank
  • Provsmaka ostron och musslor tillagade på en ö i Skärgården

Route

  1. Lysekil